پزشکان در پی تورم پاهای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده، بیماری او را «نارسایی وریدی مزمن» تشخیص دادند؛ عارضهای خاموش که میلیونها انسان مسن در جهان با آن زندگی میکنند، بیآنکه نامش را بدانند. البته برای تشخیص دقیق و اطمینان از اینکه ورم پاها ناشی از نارسایی وریدی مزمن است و نه بیماریهای جدیتری مانند مشکلات قلبی، بیماریهای کلیوی یا لخته شدن خون، باید یک معاینه پزشکی دقیق و کامل انجام شود.
نارسایی وریدی مزمن چیست؟
به گزارش سیانان، «نارسایی وریدی مزمن» یا «سیویآی»(CVI) زمانی اتفاق میافتد که سیاهرگهای پا نتوانند خون را درست به سمت قلب برگردانند. این مشکل میتواند به تجمع خون در نواحی پایینتر پاها منجر شود و علاوه بر ورمــ معمولا در اطراف مچ پاــ علائم دیگری مثل احساس درد، سنگینی یا سوزش در پا و رگهای واریسی هم دارد. در موارد شدیدتر، ممکن است زخمهایی در پاها به نام «زخمهای وریدی» ایجاد شوند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
علت نارسایی وریدی مزمن چیست؟
برای پمپاژ خون از پاها تا قلب، غلبه بر نیروی جاذبه چالشی بزرگ است، به ویژه زمانی که فرد مدت طولانی ایستاده یا نشسته باشد. بنابراین، وریدهای پا با سوپاپهای یکطرفهای پوشیده شدهاند که از برگشت خون جلوگیری میکند. هر چیزی که به این سوپاپها آسیب بزند، میتواند منجر به نارسایی وریدی مزمن شود. عوامل خطر لختههای خون، بیماری التهاب وریدی به نام فلبیت یا اضافهوزناند.
نحوه تشخیص و درمان نارسایی وریدی مزمن به چه صورت است؟
پزشکان ابتدا باید دلایل جدیتر ورم پا مانند مشکلات قلبی، بیماری کلیوی یا لختههای خون را بررسی کنند و در صورت رد شدن آنها، به سراغ سونوگرافی از رگهای پا بروند که به کمک آن میتوان نارسایی وریدی مزمن را تشخیص داد.
بر اساس توصیه کلینیک کلیولند، پوشیدن جوراب واریس، بالا نگه داشتن پاها و حفظ اندام متناسب از جمله راهکارهای درمانی به شمار میروند. متخصصان ورزش بهویژه پیادهروی را هم توصیه میکنند، زیرا عضلات قوی پا به فشردهسازی رگها کمک میکنند و جریان خون را بهبود میبخشند. در موارد پیشرفتهتر، داروها و روشهای درمانی تخصصی نیز در دسترساند.