«عقده ناپلئون» لقبی است که در برخی موارد بهطور عامیانه برای توصیف رفتار نامناسب برخی مردان کوتاهقامت نسبت داده میشود. برخی معتقدند رفتارهای اغراقآمیز، رقابتجویانه یا نمایشی میتواند به شکل غرور بیش از حد، تمایل به تسلط بر دیگران، یا حساسیت افراطی به مقایسهها در برخی مردانی که کوتاهقامتتر هستند بروز کند. در مقابل عدهای هم تاکید دارند که اینها فقط باورهایی کلیشهای و غیرعلمیاند. اما طبق مطالعهای از انجمن روانشناسی آمریکا (APA)، پژوهشگران دریافتند که مردان کوتاهقامت در مقایسه با مردانی که قد بلندتری دارند نشانههای حسادت و رقابتطلبی را بیشتر بروز میدهند.
به گزارش نیویورکپست، پژوهش درباره این ویژگیها و درک این ارتباطها از این جهت اهمیت دارد که میتواند به تدوین راهبردهایی برای ارتقای تصویر بدنی مثبت و سلامت روان افرادی که ممکن است به دلیل استانداردهای قدی رایج در جامعه، احساس به حاشیه رانده شدن داشته باشند، کمک کند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مطالعهای دیگر نشان داده که در برخی مردان که قد بلند یا متوسط ندارند، خودشیفتگی نیز بیشتر دیده میشود و این افراد سعی میکنند قدرتمندتر از آنچه واقعا هستند، به نظر برسند. مونیکا کوسلوفسکا، پژوهشگر اصلی از دانشگاه وروتسواف لهستان، میگوید: «افراد کوتاهقدی که ویژگیهایی مانند اختلال روانپریشی (یعنی نداشتن همدلی و رفتارهای ضداجتماعی) دارند، ممکن است از این ویژگیها برای تحمیل احترام، وارد کردن هزینه به دیگران و تحتتاثیر قرار دادن شریک عاطفی خود استفاده کنند، زیرا ظاهر قدرتمندتر داشتن ممکن است باعث شود دیگران آنها را بلندقدتر از آنچه واقعا هستند، تصور کنند.»
بررسیها نشان میدهد، برخی از مردان که قد بلند یا متوسط ندارند در اپلیکیشنهای دوستیابی با اغراق درباره قدشان، صحبت میکنند.
با توجه به یافتههای پژوهشی دانشگاه تگزاس، شاید چندان هم نباید مردانی را که در پروفایلهای دوستیابی درباره قدشان «دروغ مصلحتی» میگویند، سرزنش کرد، زیرا این مطالعه نشان داده است که زنان عموما مردان بلندقد با نسبت پهنای شانه بیشتر از لگن (شانههای پهنتر و لگن باریکتر) را جذابتر، مردانهتر، سلطهگرتر و دارای توانایی بیشتر در مبارزه میدانند.»