جیره‌بندی خاموش آب؛ طبقات دوم به بالا در بیشتر ساعات‌ روز آب ندارند

مدیرعامل آبفا: نمی‌توان آب موردنیاز طبقه‌های دوم به بالا را تامین کرد و این افراد باید تانکر خریداری کنند

آبرسانی با تانکر در تهران‌ــ خبر فوری

با افزایش دمای هوا و کاهش فزاینده ذخایر سدهای ایران، جیره‌بندی بی‌سروصدای آب در تهران و بسیاری نقاط دیگر آغاز شده است. بر اساس گزارش‌های میدانی از مناطق مختلف پایتخت، بسیاری از ساکنان در برخی ساعت‌های روز یا اصلا آب ندارند یا با افت شدید فشار آب مواجه‌اند. این افت فشار به حدی است که طبقه‌های بالای ساختمان‌ها عملا بدون آب مانده‌اند و این وضعیت تا ساعت‌های پایانی شب ادامه دارد.

بررسی‌ رسانه‌های داخلی از نقاط مختلف تهران نشان می‌دهد که بیشترین میزان افت فشار مربوط به جنوب تهران است و مناطق شمالی پایتخت با کمترین میزان افت فشار آب مواجه بوده‌اند. این در حالی است که تاکنون نه جدول قطعی آب منتشر شده و نه دولت درباره جیره‌بندی آب اطلاع‌رسانی کرده است.

محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران، به‌تازگی در یک برنامه تلویزیونی هرگونه جیره‌بندی آب را انکار کرد و مدعی شد که به دلیل کاهش فشار آب، نمی‌توان آب موردنیاز طبقه‌های دوم به بالا را تامین کرد و این افراد باید تانکر خریداری کنند تا با مشکل مواجه نشوند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او با سلب مسئولیت از دولت، گفت: «تمام افرادی که گزارش قطعی آب داده‌اند، در طبقه‌های دوم و بالاتر سکونت دارند و باید خود را با خشکسالی کشور سازگار کنند؛ چرا که آب نیست و باید با فشار کم در شبکه، آب را مدیریت کرد.»

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران زیر بار جیره‌بندی آب پایتخت در تیرماه نرفت؛ حال‌ آنکه مردم کاهش شدید فشار آب را نیز نوعی جیره‌بندی می‌دانند.

کاهش شدید فشار آب و قطع آن در برخی ساعت‌های روز به تهران محدود نیست و در روزهای اخیر از جیره‌بندی آب در نقاط مختلف ایران هم گزارش‌های متعددی منتشر شده است. در برخی مناطق مانند صالحیه، مردم ساعت‌های طولانی و گاه حتی تا دو روز آب ندارند و این مسئله با وجود گرمای شدید هوا، به بروز مشکلات جدی برای ساکنان این مناطق منجر شده است.

آن‌طور که از شواهد پیدا است، در پی افزایش بحران بی‌آبی، آبفا به‌جای توجه به ایرادهای ساختاری مدیریت منابع آب، به راهکارهای تنبیهی برای کاهش مصرف آب روی آورده است؛ راهکارهایی که در شرایط کنونی، جز تحمیل هزینه مضاعف به مردم معنایی ندارد. اجبار مردم به خرید تانکر در شرایطی که وضعیت اقتصادی خانواده‌ها بسیار شکننده است، باری مضاعف بر دوش آن‌ها و نشانه بی‌مسئولیتی دولتی است که وظیفه‌اش تامین آب آشامیدنی سالم برای مردم است.

به گزارش تجارت‌نیوز، خرید پمپ و مخزن در شرایط کنونی هزینه‌های میلیونی برای مردم می‌تراشد. نگاهی به نرخ‌های روز بازار هم نشان می‌دهد که قیمت یک پمپ با توان یک اسب بخار از چهار میلیون تومان آغاز و تا هفت میلیون تومان نیز عرضه می‌شود. این پمپ عمدتا مناسب ساختمان‌های پنج‌ طبقه است.

برای ساختمان‌ها با طبقات بیشتر، باید از پمپ‌هایی با توان دو اسب بخار استفاده کرد که قیمت آن‌ها از هشت میلیون تومان آغاز می‌شود و تا ۱۴ میلیون تومان هم می‌رسد.

علاوه بر پمپ آب، مردم باید برای خرید مخزن با حجم مناسب نیز اقدام کنند. قیمت مخزن‌های ۵۰۰ لیتری که معمولا برای آپارتمان‌های سه یا چهار طبقه‌ استفاده می‌شوند، از سه تا پنج میلیون تومان متغیرند. قیمت مخزن هزار لیتری برای ساختمان‌های بیش از چهار طبقه هم از چهار تا ۹ میلیون تومان است.

کاهش ۴۰ درصدی بارندگی‌ها، افت شدید سطح سدها و برداشت بی‌رویه از منابع زیرزمینی، ایران را در معرض یکی از جدی‌ترین بحران‌های آبی دهه‌های اخیر قرار داده است. در این شرایط، مسئولانی که درگیر سدسازی‌های بی‌رویه، بهره‌برداری غیراصولی از آب‌های زیرزمینی و توسعه پروژه‌های آب‌محور بدون پشتوانه منابع آبی بوده‌اند، اکنون به فکر جبران بحران آب از طریق کاهش فشار آب منازل مسکونی‌اند تا بتوانند وقوع بحران آب در ایران را اندکی به تعویق بیندازند.