دوز پایین آسپرین می‌تواند از یکی از مشکلات مرگبار حاملگی جلوگیری کند

پژوهش‌‌ها نشان می‌دهد که مصرف آسپرین بچه با دوز کم که پزشک متخصص تجویز کرده باشد می‌تواند خطر ابتلا به پره اکلامپسی را تا ۱۵ درصد و خطر زایمان زودرس را تا ۲۰ درصد کاهش ‌دهد

عکس تزئینی -  زن بارداری در حال قرص خوردن است - Canva

آسپرین مخصوص کودکان گاهی برای افرادی که دچار حمله قلبی شده‌اند تجویز می‌شود. اما گروه آسیب‌پذیر دیگری هم هست که می‌تواند در صورت تشخیص و با صلاحدید پزشک متخصص از مزیت‌ دوز کم این دارو بهره‌مند شود: زنان بارداری که در معرض خطر «پر‌ه اکلامپسی»Pre-eclampsia (یکی از بیماری‌های دوران بارداری است که با فشار خون بالا و آسیب اندامی مشخص می‌شود و علائم آن شامل تورم، افزایش وزن ناگهانی و سردرد است) که به مسومیت حاملگی نیز مشهور است، قرار دارند.

از هر ۲۰ زن باردار در ایالات متحده یک زن در معرض این بیماری قرار دارد. پره اکلامپسی، یکی از عوامل مرگ مادران باردار به‌شمار می‌رود. 

به گزارش نیویورک تایمز، بسیاری از زنان باردار درباره این بیماری و راه‌های درمان یا کنترل آن اطلاعات کمی دارند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

گروه ویژه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده از ۱۰ سال پیش به زنانی که در معرض خطر پره اکلامپسی قرار دارند توصیه می‌کنند که تحت نظر پزشک از هفته دوازدهم بارداری آسپرین بچه مصرف کنند. این گروه ویژه هیاتی بانفوذ از کارشناسان‌اند که دستورالعمل‌های همگانی سلامت صادر می‌کنند.

کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان، با حمایت از این توصیه، اعلام کرد که آسپرین با دوز پایین که تحت نظر پزشک تجویز می‌شود به احتمال زیاد عوارضی ندارد. بهترین زمان برای شروع مصرف آن قبل از هفته شانزدهم بارداری است، اگرچه می‌توان آن را دیرتر هم شروع کرد.

افرادی که در بارداری قبلی‌شان دچار پره اکلامپسی شده‌اند، زنانی که دو قلو، سه قلو یا چند قلو باردارند، افرادی که به بیماری کلیوی، بیماری خودایمنی، دیابت نوع ۱ یا ۲ مبتلااند، همچنین زنانی که فشار خون بالای مزمن دارند، با خطر ابتلا به پره اکلامپسی مواجه‌اند.

پژوهش‌‌ها نشان می‌دهد که مصرف آسپرین بچه با دوز کم می‌تواند خطر ابتلا به پره اکلامپسی را تا ۱۵ درصد و خطر زایمان زودرس را تا ۲۰ درصد کاهش ‌دهد. این دارو همچنین خطر محدودیت رشد داخل رحمی را تا ۱۸ درصد کم می‌کند.

پژوهشگران با اشاره به خطرات خوددرمانی و مصرف خودسرانه داروها تاکید می‌کنند که مصرف هر نوع دارویی شامل آسپرین باید حتما تحت نظر پزشک و با توصیه متخصصان انجام شود.

بیشتر از بهداشت و درمان