ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی، شامگاه سهشنبه ۳۰ خردادماه ۱۴۰۲ در گفتوگو با تلویزیون حکومتی ایران درباره طیف گستردهای از موضوعهای داخلی، منطقهای و بینالمللی صحبت کرد و تلاش کرد «کارنامه موفقی» از عملکرد دولت خود در زمینههای مختلف ارائه دهد. او بار دیگر تکرار کرد که جمهوری اسلامی هیچگاه با عربستان سعودی دشمنی نداشته است.
بهگفته ابراهیم رئیسی، حکومت ایران مذاکره با دولتهای غربی را پیش میبرد اما در برابر آنها «التماس» نمیکند و شرایط زندگی مردم ایران را به پیشرفت در مذاکرات گره نزده است.
ابراهیم رئیسی، سه روز بعد از دیدار با شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی در تهران، بار دیگر اعلام کرد که جمهوری اسلامی هیچگاه عربستان سعودی را «دشمن» خود قلمداد نکرده است.
رئیس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی پیشتر هم در گفتوگو با خبرنگاران تاکید کرده بود که حکومت ایران هیچ وقت با عربستان سعودی «دشمنی» نداشته است.
رئیسی در اریبهشتماه پیش در گفتوگو با خبرگزاری رسمی سوریه بهنقل از علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، گفت: «در اوج اختلاف جمهوری اسلامی با عربستان سعودی، خامنهای تاکید داشته که نباید این نکته را فراموش کرد که دشمن اصلی آمریکا و اسرائیل است و نه عربستان.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ابراهیم رئیسی در بخش دیگری از گفتوگوی تلویزیونی خود مدعی شد که سلطان عمان در سفر اخیر خود به ایران گفت است که دولت مصر برای از سرگیری روابط با جمهوری اسلامی ایران ابراز تمایل کرده است و علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی نیز از این پیشنهاد و انتقال پیام دولت مصر استقبال کرده است.
رئیسی در بخش دیگری از این گفتوگو با شبکه یک صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفت: دو سال پیش، با هدف مشارکت بیشتر مردم در «انتخابات» ریاست جمهوری شرکت کرده است. رئیسی گفت از تصمیم خود پشیمان نیست و اگر به عقب بازگردد، بار دیگر نامزد میشود.
او عملکرد دولتش را در قبال بحرانهای داخلی، از جمله همهگیری ویروس کرونا، «موفق» عنوان کرد و مدعی شد در کشور شش نوع واکسن تولید شد. بهگفته رئیس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی، در ابتدای ریاست جمهوری او وضعیت بهگونهای بود که «ایرانیها برای واکسن زدن به کشورهای همسایه میرفتند، اما بعدها دولت او مراکز پرشمار واکسیناسیون در کشور ایجاد کرد».
رئیسی در ادامه انداختن مسولیت مشکلات جاری به دوش دولتهای قبل از خود مدعی شد، «در زمان شروع ریاست جمهوری او، دولت جمهوری اسلامی ۴۸۰ هزار میلیارد ریال کسری بودجه داشت و برخی از کارشناسان وضعیت اقتصادی کشور را از زمان جنگ هم بدتر توصیف میکردند».
رئیسی درحالی که بانک مرکزی نرخ تورم ۱۲ماهه در اردیبهشت ۱۴۰۱ را ۵۵.۷ درصد اعلام کرده که بسیار بیشتر از رقم ۴۹.۱ درصد اعلامی مرکز آمار است، مدعی شد، «نرخ تورم در کشور در حال حاضر نزولی شده است و او توانسته است که شرایط تورمی را کنترل کند».