ترامپ: سه لایه از رهبران نظامی تهران را از میان برداشتیم؛ جمهوری اسلامی دیگر «قلدر منطقه» نیست

ترامپ: اوباما و بایدن اشتباه کردند، چون در واقع می‌خواستند جمهوری اسلامی را قدرت مسلط منطقه کنند، آن‌ها کشوری را می‌خواستند که بتواند سلاح هسته‌ای بسازد،با حذف تهدید جمهوری اسلامی، اعراب توافق صلح را امضا کردند

دونالد ترامپ-کاخ سفید

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در گفتگو با مجله تایم، از زوایای مختلفی به موضوع ایران پرداخته است، از جنگ ایران و عراق، تا حذف قاسم سلیمانی و جنگ ۱۲ روزه و جمهوری اسلامی که دیگر به گفته او «قلدر منطقه» نیست و از همین رو راه صلح هموار شده است. ترامپ در این مصاحبه گفت: «باید بگویم که آن حمله به جمهوری اسلامی و درهم شکستن قدرتش بود که امکان برقراری صلح را فراهم کرد. بدون آن، توافقی ممکن نبود. کشورهای عربی هرگز این کار را نمی‌کردند، و حتی اگر می‌کردند، توافق بی‌ارزش بود چون همیشه خطر افتادن بمب هسته‌ای از سوی جمهوری اسلامی بر فراز سرشان وجود داشت. آن تهدید از بین رفته است و جمهوری اسلامی دیگر احترام و نفوذ سابق را ندارد.»

رئیس‌جمهوری آمریکا در این مصاحبه به کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدر هم اشاره کرد. او گفت: «این موضوع در واقع سال‌ها پیش شروع شد، چون شما در سلیمانی با فردی متفاوت مواجه بودید. ما سه لایه از رهبران نظامی جمهوری اسلامی را از میان برداشتیم — یکی پس از دیگری. از آن زمان، ایران دیگر آن کشور سابق نیست. دیگر زورگو نیست. در چند ماه اخیر، جمهوری اسلامی دیگر زورگو نبوده است. ما سلیمانی را از میان برداشتیم، و او داشت آماده می‌شد به پنج پایگاه ما حمله کند. ما زودتر به او رسیدیم. این اتفاق بزرگ بود. و بعد از آن، دیگر تهدیدی از سوی ایران وجود نداشت — یا دست‌کم تهدید آن بسیار ناچیز شد.»

ترامپ افزود: فرض کنید ما آن حمله را انجام نداده بودیم — حمله‌ای که ۲۲ سال تمام، همه‌ روسای‌جمهور آمریکا انتظار می‌رفت آن را انجام دهند. خلبان‌ها در دفتر من گفتند: «قربان، ما و پیشینیان‌مان ۲۲ سال است که این مانور را تمرین می‌کنیم.» سالی سه بار دقیقاهمان پرواز تمرینی را برای حمله به برنامه‌ی هسته‌ای ایران انجام می‌دادند. ولی هیچ رئیس‌جمهوری حاضر نبود دستور آن را بدهد. من دادم. و با انجام آن، خاورمیانه‌ متفاوتی به‌وجود آمد. اگر جمهوری اسلامی همچنان قوی و زورگو مانده بود، رسیدن به توافق صلح غیرممکن بود، چون تهدیدی دائمی بالای سر منطقه وجود داشت.

ترامپ در پاسخ به پرسشی درباره حمله دوران بوش به عراق و تبدیل شدن جمهوری اسلامی به «زورگوی منطقه» پس از تضعیف عراق گفت: ببینید، وقتی با هم می‌جنگیدند، زورگو نبودند، چون درگیر هم بودند. اما وقتی یکی حذف شد، دیگری تبدیل به قلدر منطقه شد — و جمهوری اسلامی واقعا یک زورگوی جدی بود.»

ترامپ در بخش دیگری از این مصاحبه به جنگ ۱۲ روزه پرداخت و گفت: وقتی ما وارد جنگ شدیم — چون در کنار اسرائیل بودیم — و به همه آن موفقیت‌ها رسیدیم، و بعد من وارد عمل شدم و توان هسته‌ای ایران را از بین بردم، آن‌ها به‌شدت ضربه خوردند. آن‌ها هنوز هم نمی‌توانند به آن‌جا بازگردند. رسانه‌ دروغین سی‌ان‌ان گفت: «شاید اوضاع آن‌قدرها هم بد نبود.» ولی من گفتم: «نه، نابودی کامل بود.» و همان‌طور که می‌دانید، کمیسیون انرژی اتمی گفت حق با من بود. هر بمب دقیقا به هدف خود خورد. حمله‌ای باورنکردنی بود — یک حمله‌ کامل و بی‌نقص. هر هواپیما بی‌نقص بود؛ حتی یک پیچ شل نبود، هیچ موتوری از کار نیفتاد. این عملیات ۳۷ ساعت طول کشید، با ۵۲ تانکر سوخت‌رسان و ۱۰۰ هواپیما. چون جنگنده‌های زیادی داشتیم که همراه آن‌ها رفتند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

باوجود تاکید ترامپ، مقامات جمهوری اسلامی سطح آسیب‌ها را اندک جلوه می‌دهند و علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی مدعی است که آمریکا رویای نابودی برنامه هسته‌ای ایران را می‌بیند.

با این حال ترامپ به تایم گفت، «این یک عملیات نظامی باورنکردنی بود. باید در تاریخ ثبت شود. ... ما به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی حمله کردیم و آن‌ها را به‌کلی ویران کردیم، و حالا دیگر تهدید هسته‌ای وجود ندارد. از نظر نظامی متعارف هم به‌شدت تضعیف شدند، و در نتیجه، خاورمیانه‌ای متفاوت داریم چون دیگر زورگویی در کار نیست.»

رئیس‌جمهوری آمریکا به تایم گفت: جمهوری اسلامی حالا دیگر آن تهدید را ندارد. آن‌ها برای بقا می‌جنگند، نه برای ساخت سلاح هسته‌ای. باور کنید، جمهوری اسلامی بسیار ضعیف است.

ترامپ افزود: و چون دیگر آن تهدید وجود ندارد، همه آماده‌ صلح‌اند. اگر هنوز آن تهدید وجود داشت، صلح ممکن نبود. اوباما و بایدن اشتباه کردند، چون در واقع می‌خواستند ایران را قدرت مسلط منطقه کنند. آن‌ها کشوری را می‌خواستند که بتواند سلاح هسته‌ای بسازد. تحت توافق هسته‌ای ایران، حالا باید ایران به یک قدرت هسته‌ای بزرگ تبدیل شده بود. من آن توافق را لغو کردم. آن توافق در هر حال در آستانه‌ انقضا بود، اما مسیر دستیابی ایران به بمب را بدون مانع باز می‌گذاشت.

ترامپ به تایم گفت: به‌طور خلاصه، ما زورگو را از صحنه حذف کردیم، و همین باعث شد بتوانیم توافق صلح را امضا کنیم. اگر جمهوری اسلامی همچنان زورگو بود، هیچ‌کدام از کشورهای عربی حاضر به امضای توافق نمی‌شدند. حتی اگر امضا می‌کردند، توافق ارزشی نداشت، چون سایه تهدید هسته‌ای ایران همیشه بالای سرشان بود. حالا دیگر چنین تهدیدی وجود ندارد.