این روش پخت پاستا قند خون را پایین نگه‌می‌دارد

کارشناسان می‌گویند روش «آل‌دنته» (al dente)ــ به این معنا که پاستا هنگام گاز زدن هنوز سفتی خود را حفظ کرده باشدــ بهترین روش است

بشقاب حاوی پاستا-کانوا

پختن پاستا اغلب ممکن است شبیه یک هنر به نظر برسد تا یک علم، اما یک روش وجود دارد که متخصصان تغذیه آن را توصیه می‌کنند تا از وعده غذایی خود بیشترین بهره را ببرید.

از قرار معلوم، پختن بیش از حد پاستا توصیه نمی‌شود. نشاسته موجود در پاستای بیش‌ازحد پخته‌شده می‌تواند مواد مغذی از جمله پروتئین، کربوهیدرات و فیبر را وارد آب پخت کند.

به طور کلی، کارشناسان می‌گویند روش «آل‌دنته» (al dente)ــ به این معنا که پاستا هنگام گاز زدن هنوز سفتی خود را حفظ کرده باشدــ بهترین روش است.

پاستایی که بیش از حد پخته شده باشد، ممکن است قند خون را افزایش دهد و خطر ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی و سایر عوارض را بالا ببرد.

میشل هاوزر، دانشیار بالینی جراحی در مرکز سلامت استنفورد، در اظهاراتی توضیح داد: «پاستای بیش از حد پخته‌شده، نسبت به پاستای آل‌دنته تاثیر بیشتری بر سطح قند خون دارد.»

پاستایی که به روش آل‌دنته پخته شده باشد، جویدنی‌تر و قابل‌هضم‌تر است.

سازمان بین‌المللی پاستا گفت: «فرایند گوارش ما کندتر می‌شود، جذب گلوکز موجود در نشاسته نیز همین‌طور؛ نتیجه این است که شاخص گلیسمی [یا اصطلاحا نمایه قندخونی] پایین‌تر است».

شاخص گلیسمی معیاری است برای سنجش سرعتی که یک ماده غذایی می‌تواند باعث افزایش قند خون یا گلوکز شما شود. فقط مواد غذایی حاوی کربوهیدرات شاخص گلیسمی دارند. مواد غذایی با رتبه پایین‌تر پاستا، جو دوسر، هویج، مغزها، میوه‌ها و بسیاری موارد دیگر را شامل می‌شوند. مواد غذایی با رتبه بالاتر عبارت‌اند از هندوانه، سیب‌زمینی، غلات فراوری‌شده و نان سفید. این مقیاس از صفر تا ۱۰۰ متغیر است که عدد ۱۰۰ نشان‌دهنده گلوکز خالص است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

شاخص گلیسمی پایین‌تر سبب می‌شود که سطح قند خون در بدن آهسته‌تر افزایش می‌یابد، در حالی که شاخص بالا باعث افزایش سریع آن می‌شود. برای افراد مبتلا به دیابت، غذاهایی با شاخص بالا می‌توانند کنترل قند خون را دشوارتر کنند. خوردن غذاهایی با شاخص گلیسمی بالاتر همچنین ممکن است باعث شود افراد پس از غذا خوردن، احساس گرسنگی و خستگی داشته باشند.

دانشکده پزشکی هاروارد توضیح می‌دهد: «بدن شما در واکنش به افزایش گلوکز، انسولین بیشتری برای سوخت‌وساز آن تولید خواهد کرد. با این حال، افزایش ناگهانی انسولین باعث می‌شود که گلوکز خون طی یکی دو ساعت بعد کاهش یابد. اگر سطح گلوکز خیلی سریع بیش‌ازحد پایین بیاید، ممکن است احساس خستگی شدید، لرزش و گیجی داشته باشید؛ وضعیتی که به آن هیپوگلیسمی [یا کم‌قندِخونی] گفته می‌شود و احتمالا  به خوردن یک میان‌وعده با شاخص گلیسمی بالا میل شدیدی پیدا خواهید کرد، که قطعا به کاهش وزن کمکی نمی‌کند.»

رژیم غذایی با شاخص گلیسمی پایین به زمان پردازش بیشتری در دستگاه گوارش نیاز دارد. در نتیجه، برای مدت طولانی‌تری احساس سیری خواهید داشت.

اما این تنها راه برای سالم نگه‌ داشتن هرچه بیشتر این غذا نیست.

مطمئن شوید که بعد از پخت، هرگز پاستا را آبکشی نکنید. در غیر این صورت، ممکن است تمام ارزش غذایی آن را همراه با آب دور بریزید.

دانشگاه وایومینگ هشدار داد: «وقتی پاستا را آبکشی می‌کنید، بیشتر نشاسته‌ها و مواد مغذی‌ای را که در وهله اول می‌خواستید از آن بهره‌مند شوید، می‌شویید و از دست می‌دهید.»

© The Independent

بیشتر از زندگی