حمله گسترده روسیه به پایتخت اوکراین؛ زلنسکی خواستار تحریم‌های بیشتر علیه مسکو شد

اداره نظامی شهر کی‌یف این حمله را یکی از گسترده‌ترین حملات ترکیبی پهپاد و موشک در طول جنگ توصیف کرد

ولودیمیر زلنسکی، رئيس‌جمهوری اوکراین ـ شبکه اجتماعی ایکس @ZelenskyyUa

روسیه در یکی از گسترده‌ترین حملات هوایی ترکیبی به پایتخت اوکراین، شبانه ده‌ها پهپاد و موشک بالیستیک را به سمت کی‌یف شلیک کرد که به آسیب دیدن چندین آپارتمان و زخمی شدن ۱۵ نفر منجر شد.

به گزارش رویترز، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، با انتشار مطلبی در رسانه‌های اجتماعی گفت که شب گذشته «شب سختی» برای اوکراین بوده است. او خواستار تحریم‌های بین‌المللی جدید برای تحت فشار قرار دادن مسکو برای موافقت با آتش‌بس شد.

در ساعات اولیه صبح شنبه، شاهدان گزارش دادند که امواج متوالی پهپادها را بر فراز کی‌یف دیده‌اند و پس از آن مجموعه‌انفجارهایی شهر را لرزانده است.

تا سپیده‌دم، مقام‌های دولتی از خسارات واردشده به شش منطقه پایتخت اوکراین و در مجموع زخمی شدن ۱۵ نفر خبر دادند. سه نفر در بیمارستان بستری شدند و دو نفر از مجروحان نیز کودک بودند.

اداره نظامی شهر کی‌یف این حمله را یکی از گسترده‌ترین حملات ترکیبی پهپاد و موشک در طول جنگ توصیف کرد.

این حملات در حالی رخ می‌دهد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روسیه و اوکراین را به مذاکره آتش‌بس برای پایان دادن به جنگ تشویق می‌کند. با این حال ترامپ با طرح اروپا برای اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه مخالفت است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گزارش نیروی هوایی اوکراین، روسیه در حمله شبانه ۱۴ موشک بالیستیک به اهدافی در سراسر اوکراین شلیک کرده و ۲۵۰ پهپاد دوربرد را به پرواز درآورده که هدف اصلی‌شان کی‌یف بوده است.

این حملات پس از چند روز حمله پهپادهای اوکراین - حدود ۸۰۰ حمله - به اهدافی در داخل روسیه، ازجمله پایتخت مسکو، انجام شد. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز جمعه گفته بود که قطعا به این حملات پاسخ می‌دهند.

ارتش روسیه اعلام کرد که اوکراین از روز سه‌شنبه با ۷۸۸ پهپاد و موشک آن را هدف قرار داده است که ۷۷۶ مورد آن‌ها سرنگون شده است.

ساعت‌ها قبل از رسیدن پهپادها و موشک‌ها به کی‌یف، روسیه و اوکراین چندصد زندانی را مبادله کردند، اقدامی که ترامپ آن را مقدمه پیشرفت در مذاکرات صلح توصیف کرد.

هر دو طرف در مرحله اول ۳۹۰ زندانی را مبادله کردند. به نظر می‌رسد هرکدام در مجموع یک هزار نفر را تبادل کنند. این دو دشمن از زمان آغاز حمله روسیه در سال ۲۰۲۲، چندین بار زندانیان را مبادله کرده‌اند، اما هیچ‌کدام در این مقیاس نبوده است.

 پس از ۳۹ ماه جنگ، هزاران اسیر جنگی در هر دو کشور نگهداری می‌شوند. به گفته منابع آگاه، روسیه از تحویل دادن اسیران مهم و شاخص خودداری و تنها افراد عادی را مبادله می‌کند. منابع اوکراینی می‌گویند که این تبادل در سه مرحله و طی سه روز انجام می‌شود و شامل عمدتا نظامیان و در برخی موارد غیرنظامیان خواهد بود.

مذاکره‌کنندگان روسی گفته‌اند که در حال تهیه پیش‌نویسی‌اند که به‌منزله نقطه شروع دور بعدی مذاکرات صلح باشد، اما هنوز درمورد تاریخ یا مکان خاصی توافق نشده است.

آندری سیبیها، وزیر امور خارجه اوکراین، با انتشار مطلبی در تلگرام نوشت: «روسیه هنوز «یادداشت صلح» خود را ارسال نکرده است. در عوض، پهپادها و موشک‌های مرگبار را به سمت غیرنظامیان می‌فرستد.»

زلنسکی نیز در تلگرام نوشت که حملات روسیه گواهی بر این است که مسکو مانع صلح است. او تاکید کرد: «تنها تحریم‌های بیشتر علیه بخش‌های کلیدی اقتصاد روسیه، مسکو را به پذیرش آتش‌بس مجبور خواهد کرد.»

روسیه می‌گوید که به یافتن راه‌حل مسالمت‌آمیز برای این درگیری متعهد است، اما تاکید دارد که کی‌یف باید شروط مدنظر این کشور را بپذیرد.

وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد که نیروهایش شهرک‌های استوپوچکی، اوترادنه و لوکنیا را در مناطق دونتسک و سومی اوکراین تصرف کرده‌اند.

تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به درگیری در هفته‌های اخیر شدت گرفته است، اما کرملین از خواسته‌های حداکثری‌اش برای پایان دادن به جنگ عقب‌نشینی نکرده است.

مسکو با نادیده گرفتن فشار اروپا برای آتش‌بس کامل و بی‌قید و شرط در اوکراین، به تهاجمی سه ساله که ده‌ها هزار کشته بر جای گذاشته است ادامه می‌دهد.

بیشتر از جهان