نخست‌وزیر پاکستان: عربستان سعودی می‌تواند میزبان بی‌طرف گفت‌وگوهای ما با هند باشد

چند هفته پیش، تنش‌ها میان هند و پاکستان پس از یک حمله مرگبار در بخش هندی کشمیر به اوج رسید

شاهزاده محمد بن سلمان و شهباز شریف-BANDAR AL-JALOUD / SAUDI ROYAL PALACE / AFP

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، روز پنج‌شنبه اعلام کرد که عربستان سعودی می‌تواند نقش میزبان بی‌طرف را در مذاکرات صلح احتمالی میان پاکستان و هند ایفا کند. این مذاکرات می‌تواند به بررسی مجموعه‌ای از مسائل حساس از جمله کشمیر، منابع آب، تجارت و مبارزه با تروریسم بپردازد. چنین گامی می‌تواند روزنه‌ای برای کاهش تنش‌های دیرینه میان دو کشور همسایه و دارای سلاح هسته‌ای بگشاید.

به گزارش روزنامه پاکستانی «داون»، شهباز شریف در یک جلسه با گروهی از مجریان تلویزیونی تأکید کرد که چین مکان مناسبی برای میزبانی این مذاکرات نیست، و از همین رو عربستان سعودی را گزینه‌ای قابل قبول‌تر دانست.

او همچنین گفت که روابط دوجانبه پس از تماس‌های مستقیم میان فرماندهان عملیاتی ارتش‌های دو کشور، در مسیر کاهش تنش قرار گرفته است. این تماس‌ها زمینه‌ساز از سرگیری گفت‌وگوها شده‌اند و قرار است مشاور امنیت ملی پاکستان ریاست هیئت مذاکره‌کننده این کشور را بر عهده بگیرد.

در حالی که هند همواره مسئله تروریسم را اولویت خود در گفت‌وگوها دانسته، نخست‌وزیر پاکستان تأکید کرد که از منظر اسلام‌آباد، مذاکرات باید همه پرونده‌ها از جمله، کشمیر، منابع آب، تجارت و تروریسم را به‌صورت یکجا دربر بگیرد، نه جداگانه.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این تحولات در حالی صورت می‌گیرد که تنها چند هفته پیش، تنش‌ها میان هند و پاکستان پس از یک حمله مرگبار در بخش هندی کشمیر به اوج رسید. در این حمله که در ماه آوریل رخ داد، ۲۶ نفر کشته شدند و هند پاکستان را به حمایت از مهاجمان متهم کرد؛ اتهامی که اسلام‌آباد به‌شدت رد کرده است.

در بازه‌ی ۶ تا ۱۰ مه، جهان در نگرانی از آغاز یک جنگ جدید میان دو کشور به سر می‌برد، که می‌توانست خطرناک‌ترین مواجهه آن‌ها از سال ۱۹۹۹ به این سو باشد.

با این حال، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در تاریخ ۱۰ مه اعلام کرد که دو کشور به توافقی برای برقراری آتش‌بس دست یافته‌اند؛ توافقی که به گفته خبرگزاری فرانسه تاکنون پابرجا مانده است.