خبرگزاریهای تسنیم، مشرق و فارس، که متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامیاند، روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت با انتشار گزارشهای مشابه خواستار پایان یافتن تحقیقات کمیته انضباطی فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام ایران درباره تخلفات مالی گسترده عبدالمهدی نصیرزاده شدند. نصیرزاده رئیس برکنارشده فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام ایران و عضو فعلی هیئترئیسه فدراسیون کشتی ایران است.
عبدالمهدی نصیرزاده دیماه ۱۴۰۳ به همراه تعدادی از اقوام و منصوبانش در فدراسیون بدنسازی ایران به اتهام قاچاق ارز، قاچاق داروهای بدنسازی، دریافت رشوه از ورزشکاران، پرداخت رشوه به مدیران فدراسیون جهانی، اختلاس و سوءاستفاده از منابع مالی عمومی تحت پیگرد قضایی قرار گرفت.
پس از این اتفاق، احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان، ناچار شد نصیرزاده را کنار بگذارد و جلال نادمی را برای سرپرستی این فدراسیون منصوب کند. بررسیهای ایندیپندنت فارسی نشان میدهد نصیرزاده با کمک علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی، به جمع مدیران حکومتی در ورزش ایران اضافه شد. او در تیرماه ۱۳۹۸ بهعنوان رقیب صوری دبیر به انتخابات فدراسیون کشتی وارد شد. نتیجه چنین انتخابات نمایشی هم آن بود که دبیر و نصیرزاده به دور دوم راه یافتند و سپس نصیرزاده به نفع دبیر کنار کشید.
یک ماه بعد، نصیرزاده که در ورزش کشتی هیچ سابقهای نداشت، با حکم علیرضا دبیر در سن ۳۵ سالگی به ریاست سازمان لیگ فدراسیون کشتی رسید و همزمان یکی از صندلیهای هیئترئیسه فدراسیون کشتی را نیز در اختیار گرفت. عبدالمهدی نصیرزاده در چهار سال گذشته بارها به قاچاق مواد و داروهای نیروزای بدنسازی متهم شده است.
اکنون ایندیپندنت فارسی مطلع شده است که او اواخر فروردین امسال و در شرایطی که هیچ سمتی در فدراسیون بدنسازی نداشت، با سوءاستفاده از سربرگها و منابع مالی فدراسیون شماری از ورزشکاران رشته پرورش اندام را در پوشش «قویترین مردان ایران» راهی مسابقاتی به نام «سیبرین پاورشو» در روسیه کرده و خود نیز در مقام نماینده فدراسیون ایران به روسیه رفته است.
در نتیجه، سرپرست جدید فدراسیون بدنسازی و شماری از نامزدهای انتخابات ریاست این فدراسیون، با شکایت از نصیرزاده او را متهم به تکرار سوءاستفادههای مالی و جعل عنوان کردند و خواستار رسیدگی فوری قضایی به پروندههای مالی قبلی نصیرزاده و اطرافیانش شدند. اما خبرگزاریهای سپاه پاسداران، امروز با دفاع از عملکرد نصیرزاده، مدعی شدند که او به دلیل داشتن سمت نایبرئیسی فدراسیون جهانی فیتنس و پرورش اندام، اختیار این اعزام و بهرهبرداری از منابع مالی فدراسیون را داشته است.
این رسانهها همچنین به بهانه وجود تبصره ۴ ماده ۳ آییننامه انضباطی فدراسیون بدنسازی ایران که ۱۲ تیر ۱۴۰۲ با دستور عبدالمهدی نصیرزاده به تصویب رسیده بود، مدعیاند که کمیته انضباطی فدراسیون به دلیل عضویت نصیرزاده در هیئترئیسه فدراسیون جهانی، حق رسیدگی به پرونده او را ندارد. این درحالی است که مطابق با قوانین داخلی و خارجی، هیچ عضو فدراسیون جهانی حق دخالت در امور داخلی فدراسیونهای ورزشی، اعزام دلخواه تیمها و سوءاستفاده پنهانی از منابع مالی این فدراسیون در حساب فدراسیون جهانی را ندارد.
منابع مطلع به ایندیپندنت فارسی گفتند که درحال حاضر علیرضا دبیر با سوءاستفاده از نفوذ حکومتیاش میکوشد تا پروندههای مالی نصیرزاده را مختومه کند و با فشار به احمد دنیامالی و جلال نادمی، سرپرست فدراسیون، سبب شود فدراسیون شکایتش از نصیرزاده را پس بگیرد و بدین شکل روند حضور مجدد او در انتخابات آتی فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام را هموار کند.
عبدالمهدی نصیرزاده در دیماه ۱۳۹۸ و با سفارش علیرضا دبیر و اطرافیان محمدباقر قالیباف به وزیر ورزش، به سمت ریاست فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام ایران رسید، اما علاقه دبیر به او چنان زیاد بود که تا بیش از دو سال، یعنی تا اسفند ۱۴۰۰، علاوه بر ریاست فدراسیون بدنسازی، ریاست سازمان لیگ فدراسیون کشتی را نیز حفظ کرد.
پرونده فساد مالی سازمانیافته نصیرزاده و سایر مدیران فدراسیون بدنسازی، از ۳۰ آبان سال گذشته بازگشایی شد، زمانی که مهرداد ایوبی، از اقوام همسر نصیرزاده و پدر رئیس کمیته روابط بینالملل این فدراسیون، قصد خروج از ایران و سفر به اسپانیا را داشت، اما در شرایطی که براساس قوانین ایران هر شهروند حق خارج کردن حداکثر پنج هزار دلار را از کشور دارد، ماموران فرودگاه امام در چمدان این فرد ۱۰۰ هزار دلار پول نقد یافتند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در ادامه، مهرداد ایوبی با نشان دادن نامهای از فدراسیون بدنسازی ایران که مهر فدراسیون وزنهبرداری ایران هم در پایین آن بود، اعلام کرد این مبالغ متعلق به فدراسیون بدنسازی است تا برای امور جاری ورزشکاران ایرانی در مسابقات بینالمللی هزینه شود، اما با توجه به غیرقانونی بودن این اقدام و نداشتن مجوزهای لازم، از خروج ایوبی از کشور ممانعت شد و مبالغ دلاری ضبط شدند تا تحقیقات درباره جزئیات فعالیتهای اقتصادی نصیرزاده و اطرافیان و اقوامش آغاز شود.
این درحالی است که نصیرزاده در چهار سال گذشته، مریم وطندوست، همسرش، را به مقام نایبرئیس فدراسیون در بخش بانوان و محمدرضا ایوبی، از اقوام همسرش، را نیز به سمت ریاست کمیته روابط بینالملل منصوب کرد و در این بین مهرداد ایوبی نیز بهشکل غیررسمی وظیفه انتقال مبالغی پنهانی به خارج ایران را برعهده گرفت.
همچنین عبدالمهدی نصیرزاده در چهار سال گذشته، عباس عراقچی، وزیر خارجه فعلی، را به همراه محمدرضا پورابراهیمی، نماینده سه دوره مجلس شوری اسلامی، به عضویت در هیئترئیسه فدراسیون بدنسازی درآورد تا از نفوذ و قدرت حکومتی آنان برای پیش بردن اهداف شخصی و سوءاستفادههای مالی بهره ببرد.
بنابر اخبار رسیده به خبرنگار ایندیپندنت فارسی، عباس شکری، خزانهدار فدراسیون بدنسازی ایران که به اتهام مشارکت در فساد گسترده مالی بازداشت شده بود، با وثیقه ۳۰ میلیارد تومانی بهطور موقت آزاد شده است و سایر متهمان این پرونده، ازجمله عبدالمهدی نصیرزاده، همسر او، محمد پورکیانی، دبیرکل فدراسیون، رضا فیروزی، نایبرئیس، و همچنین اعضای خانواده محمدرضا ایوبی، در سمت ریاست کمیته روابط بینالملل، زمستان سال گذشته تحت بازجویی و پیگرد قضایی قرار گرفتند.
برخی از خبرنگاران ورزشی در ایران، طی گفتوگو با ایندیپندنت فارسی، حجم کلی پرونده مربوط به این ماجرا را بیش از پنج میلیون دلار برآورد کردند، اما با این حال این خبرنگاران همچنان نگرانی بسیاری از تبرئه احتمالی نصیرزاده و اطرافیانش با کمک نفوذ امنیتی و حاکمیتی علیرضا دبیر و محمدباقر قالیباف دارند.
برسی خبرنگار ایندیپندنت فارسی نشان میدهد نصیرزاده که در شرایطی مبهم مدرک دکترای تربیتبدنیاش را از دانشگاه پیامنور کرمان دریافت کرد، یکی از دهها مدیر وابسته به نهادهای حکومتی و موسوم به «مدیران انقلابی» محسوب میشود که طی سالهای اخیر با رای رئیس علیرضا دبیر و محمدباقر قالیباف به جمع مدیران ورزشی اضافه شدهاند.
همچنین با آنکه فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام ایران با توجه به تعداد زیاد مسابقات بینالمللی و داخلی، یکی از پرمشغلهترین و البته پردرآمدترین فدراسیون ورزشی ایران محسوب میشود، در فروردین ۱۴۰۲ علیرضا دبیر اعلام کرد که قصد دارد تا با چشمپوشی بر اسامی دهها پیشکسوت و قهرمانان پرآوازه کشتی ایران، عبدالمهدی نصیرزاده، رئیس وقت فدراسیون بدنسازی را بهعنوان گزینه کشتی ایران برای انتخابات هیئترئیسه اتحادیه جهانی این رشته معرفی کند.
این تصمیم جنجالی با اعتراض گسترده اهالی کشتی در ایران، ازجمله رسول خادم، مواجه شد و در نهایت دبیر، حمید سوریان را به نمایندگی از ایران در انتخابات فیلا معرفی کرد. سوریان هم به دلیل آگاهی از اینکه موفق نخواهد شد، در لحظه آخر انصراف داد و سرانجام دبیر خود در انتخابات هیئترئیسه جهانی شرکت کرد تا از جمع ۱۶ شرکتکننده در جایگاه بیفایده یازدهمی قرار بگیرد.
براساس تحقیقات ایندیپندنت فارسی، بهرغم انتشار اخبار گوناگون مبنی بر سوءاستفادههای مالی چشمگیر نصیرزاده در فدراسیون بدنسازی، قاچاق انواع داروهای بدنسازی به ایران یا خارج کردن مکرر ارز از کشور با هدف تکمیل پروژههای اقتصادی شخصی در اسپانیا طی سالهای اخیر، حمایتهای علیرضا دبیر و اطرافیان رئیس مجلس شورای اسلامی از نصیرزاده ادامه یافت تا او مهرماه سال گذشته نیز به دلیل پرداخت مبالغی پنهانی و رشوه به اعضای مجمع فدراسیون جهانی فیتنس و پرورش اندام سمت نایبرئیسی این فدراسیون جهانی را در اختیار بگیرد.