مقتدی صدر فعالیت‌های جریان صدر را با هدف مبارزه با فساد تعلیق کرد

روحانی پرنفوذ شیعه در عراق پیش‌تر هم گفته بود نمی‌خواهد با «سیاستمداران فاسد» شریک باشد

مقتدی صدر سال گذشته از صحنه سیاست کناره‌گیری کرد۰Qassem al-KAABI / AFP

مقتدی صدر، روحانی پرنفوذ شیعه در عراق و رهبر جریان صدر، بامداد جمعه ۱۴ آوریل (۲۵ فروردین)، با انتشار پیامی در حساب کاربری‌اش اعلام کرد که فعالیت‌های جریان صدر را با هدف مبارزه با فساد به مدت یک‌سال به حالت تعلیق درمی‌آورد.

رهبر جریان صدر با اذعان بر وجود «فساد» در این جریان نوشت اینکه من همچنان به رهبری جنبش صدر ادامه دهم و در این جریان «برخی از افراد مفسد» نیز حضور داشته باشند، خسارت‌هایی به همراه دارد و این موضوع بزرگی است.

برمبنای تصمیم مقتدی صدر، از روز جمعه تمام فعالیت‌های جریان منتسب به او به‌جز بخش‌های کمیته میراث، نماز جمعه و دفتر امور مراجعان، برای دست‌کم یک سال متوقف شد. همچنین با دستور مقتدی صدر، مرقد پدر او، محمدصادق صدر، نیز تا بعد از عید فطر تعطیل است.

هم‌زمان با اعلام این خبر، حساب‌های کاربری منتسب به مقتدی صدر در رسانه‌های اجتماعی تا اطلاع بعدی تعلیق شد. صالح محمد العراقی، مشاور ارشد مقتدی صدر، پیش‌تر در توییتی نوشته بود که رفتار برخی «فاسدان» دلیل لغو اعتکاف رهبر جریان صدر در مسجد کوفه بوده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

جریان صدر پس از پیروزی در انتخابات مجلس نمایندگان عراق، امیدوار بود که بازیگر اصلی تشکیل دولت جدید عراق باشد، اما گروه‌های سیاسی عراق از‌جمله گروه‌های نزدیک به جمهوری اسلامی ایران، نتوانستند با یکدیگر به توافق برسند. در‌نهایت نیز مقتدی صدر شهریورماه گذشته با انتشار بیانیه‌ای از صحنه سیاست کناره‌گیری کرد تا به قول خودش در دنیا و آخرت با «سیاستمداران فاسد» شریک نباشد.

مقتدی صدر در جریان کناره‌گیری از سیاست، تمام دفاتر سیاسی مربوط به جریان صدر را تعطیل کرد و از اعضای این جریان از‌جمله نمایندگان مجلس خواست که از سیاست کناره‌گیری کنند. پس‌ از آن نیز نمایندگان عضو جنبش صدر که حدود یک‌چهارم اعضای مجلس عراق را تشکیل می‌داند، دسته‌جمعی استعفا دادند.

کناره‌گیری این روحانی پرنفوذ شیعه از سیاست، اعتراض گروه‌های حامی او در عراق را به همراه داشت. حامیان مقتدی صدر به خیابان‌ها آمدند و به برخی ساختمان‌های دولتی در منطقه سبز بغداد حمله کردند.

درگیری‌های آن‌ها با نیروهای امنیتی و گروه‌های شبه‌نظامی موردحمایت ایران، مرگبار و خونین بود. در نهایت نیز مقتدی صدر از طرفداران خود خواست که به خانه‌ها بازگردند.

جریان صدر، جمهوری اسلامی ایران را از عوامل موثر بحران سیاسی در عراق می‌داند و حکومت ایران را به مداخله در امور داخلی این کشور متهم می‌کند.