طالبان فروش داروهای ضدبارداری را ممنوع کردند

به باور طالبان، جلوگیری از بارداری غیرشرعی و یک فرهنگ غربی است

این اقدام طالبان تلاش دیگر این گروه برای گرفتن همه آزادی‌ها از زنان و منزوی کردن آنان در چاردیواری خانه‌ها است‌ــ PHILIPPE HUGUEN / AFP

PHILIPPE HUGUEN / AFP

منابع بیمارستانی در افغانستان می‌گویند گروه طالبان ارائه خدمات برای جلوگیری از بارداری را ممنوع کرده‌اند. طالبان به داروخانه‌ها و مسئولان بیمارستان‌ها اعلام کرده‌اند جلوگیری از بارداری تهاجم فرهنگی غرب برای جلوگیری از رشد جمعیت مسلمانان در جهان است و پس از این کسی حق ندارد داروی ضدبارداری بفروشد.

روزنامه گاردین به نقل از منابع بیمارستانی در افغانستان، نوشت که افراد طالبان در کابل و مزارشریف به داروخانه‌ها و کلنیک‌های مامایی رفته و به آنان هشدار داده‌اند هیچ نسخه‌ای برای جلوگیری از بارداری تجویز نکنند. یک ماما به شرط حفظ نامش، به گاردین گفت که طالبان به او هشدار داده‌اند حق ندارد تجهیزات پیشگیری از بارداری در رحم زنان قرار دهند و به هیچ وجه اجازه ندارد هیچ نوع دارو یا وسیله‌ای برای جلوگیری از بارداری برای زنان تجویز کند. یکی از داروفروشان در کابل نیز می‌گوید که طالبان دوبار با اسلحه به مغازه‌اش آمده‌ و به او هشدار داده‌اند که هیچ‌ قرص ضدبارداری نباید بفروشد.

 با این حال وزارت بهداشت و درمان طالبان هنوز در این رابطه اظهارنظر نکرده است. این اقدام طالبان تلاش دیگر این گروه برای گرفتن همه آزادی‌ها از زنان و منزوی کردن آنان در چاردیواری خانه‌ها است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

شبنم نسیمی، فعال حقوق زنان که در بریتانیا زندگی می‌کند، به گاردین گفت: «کنترل طالبان نه تنها بر حقوق انسانی زنان برای کار و تحصیل، بلکه اکنون بر بدن آن‌ها نیز ظالمانه است. دسترسی به خدمات تنظیم خانواده و پیشگیری از بارداری یک حق اساسی است و چنین استقلالی یکی از مولفه‌های اساسی حقوق زنان مانند حق برابری، نبود تبعیض، زندگی، سلامت جنسی، بهداشت باروری و سایر حقوق اساسی بشر است.»

پزشکان معتقدند لغو برنامه‌های کنترل زادوولد و پیشگیری از بارداری‌های ناخواسته می‌تواند بر وضعیت زندگی مادران تاثیر سوء بگذارد. بر اساس بررسی‌های بهداشتی، در افغانستان از هر ۱۴ مادر، یک نفر هنگام زایمان جان خود را از دست می‌دهد و این کشور یکی از خطرناک ترین کشورها برای مادران است.

زینب ۱۷ ساله که در حال حاضر یک کودک ۱۲ ماهه دارد و در مزارشریف زندگی می‌کند، می‌گوید اگر با کمک قرص‌های جلوگیری مانع از بارداری خود شود، در این آشفته‌بازار زندگی با چالش‌های زیادی روبرو خواهد شد. او می‌گوید: «من مخفیانه قرص ضدبارداری استفاده می‌کنم زیرا می‌خواهم برای همین دخترم زندگی خوبی مهیا کنم اما از زمانی که باخبر شدم قرص‌های ضدبارداری دیگر به فروش نخواهد رسید، رویاهایم نقش بر آب شدند.»

به نظر می‌رسد ملاهای امارت اسلامی طالبان قدم به قدم پا جای پای آخوندهای جمهوری اسلامی می‌گذارند. پیش از این دولت ایران نیز برنامه‌های تبلیغی برای جلوگیری از بارداری را در این کشور ممنوع کردند.