دامداران در اعتراض به پایین بودن قیمت، شیر به کف خیابان ریختند

دامداران در شهرهای مختلف ایران دست به تجمعات اعتراضی زدند

شماری از دامداران در شهرهای مختلف کشور، در اعتراض به پایین بودن قیمت شیر و گرانی نهاده‌های دامی تجمع اعتراضی برگزار کردند.

بنا بر فیلم‌های منتشر شده در فضای مجازی، معترضان در استان‌های سمنان، همدان، فارس، یزد، خراسان رضوی، کرمان و اصفهان به خیابان آمدند و برخی نیز با جاری کردن شیرهای تولیدی بر کف خیابان اعتراض خود را نشان دادند.

در این میان برخی از دامداران با اعتراض به حمایت دولت از تولید نوشابه به‌جای شیر، در پلاکاردهای خود نوشتند: «کاش گاوهایمان به جای شیر نوشابه تولید می‌کردند.»

همچنین شعارهایی از قبیل «دامدار ورشکسته دیگر توان ندارد» نیز در این میان شنیده می‌شد.

محصولات لبنی در ایران از هفته آینده ۷۰ درصد گران می‌شوند. محمدرضا بنی‌طبا، سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی، افزایش قیمت شیر خام را دلیل اصلی افزایش قیمت محصولات لبنی دانست و پیشنهاد داد: «مسئولان دولت فعلی یا مسئولان دولت جدید شیر خام و محصولات لبنی را از گروه یک کالایی به گروه دو انتقال دهند تا روند عرضه و تقاضا، قیمت را در بازار این محصولات تعیین کند و سازمان بر آن نظارت داشته باشد.» 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

افزایش ۷۰ درصدی قیمت محصولات لبنی در حالی اتفاق می‌افتد که در پاییز سال ۱۳۹۹ نیز قیمت این محصولات ۴۰ درصد افزایش یافته بود. بنی‌طبا با بیان اینکه ۶۵ درصد تولید محصولات لبنی از طریق شیر خام است، افزود: «در مصوبه جدید ستاد تنظیم بازار، قیمت خرید هر کیلوگرم شیر خام از دامدار شش هزار و ۴۰۰ تومان تعیین شده است که با در نظر گرفتن هزینه حمل، قیمت تحویل در کارخانه لبنی به شش هزار و ۶۰۰ تومان خواهد رسید؛ با این شرایط قیمت محصولات لبنی نیز حدود ۷۰ درصد افزایش خواهد داشت.» 

او با تأکید بر اینکه تصمیم درباره افزایش قیمت شیر خام در ستاد تنظیم بازار گرفته شده است، گفت: «شیر هیچ‌گاه با قیمت مصوب به دست کارخانه‌های لبنی نرسیده است.» به گفته او، دامداران قیمت مصوب را رعایت نمی‌کنند چرا که «به نظر آن‌ها این قیمت جوابگوی هزینه تولید نیست». 

کمبود خوراک دام باعث افزایش قیمت آن شده است. به همین دلیل گوشت و شیر تولیدی دامداران نیز گران‌تر از گذشته تولید می‌شود.

در این راستا، رئیس اتحادیه سراسری دامداران حدود یک ماه پیش اعلام کرده بود قیمت کاه با افزایش بیش از دو برابری به کیلویی چهار هزار تومان رسیده است. به طوری که خشکسالی و وضعیت بحرانی تأمین نهاده‌های دامی باعث شده است گاوهای ماده و حتی باردار به‌سرعت راهی کشتارگاه‌ها می‌شوند و در کشتارگاه‌ها ترافیکی سنگینی برای ذبح دام وجود دارد.

پیش از این در بهمن سال گذشته نیز، محمد وحیدی، نماینده بجنورد در مجلس شورای اسلامی از گم شدن نیمی از نهاده‌های دامی وارداتی به کشور خبر داد. این نماینده مجلس در گفتگو با تسنیم گفت که «پنج و نیم میلیارد دلار به دولت سهمیه داده شد تا مشکل نهادهای دامی حل شود و دامداران مشکلی نداشته باشند اما بر اساس گزارش دیوان محاسبات کشور ۵۰ درصد نهاده‌های دامی گم شده است.»

بیشتر از اقتصاد