کشف اسکلت‌ گلوله‌خورده در محل قتل‌عام نژادی تولسا

در پی قتل‌عام سیاهان در سال ۱۹۲۱ در شهر تولسای اوکلاهما، هیچ سفیدپوستی دستگیر نشد

در سال ۱۹۲۱، گروهی از سفیدپوستان به محله سیاهپوستان ثروتمند حمله کردند و حدود ۳۰۰ نفر را کشتند‌ـ عکس از Houston Chronicle

محققان هنگام بررسی قتل‌عام سال ۱۹۲۱ سیاهان در تولسای اوکلاهما، بقایای پیکر مردی آفریقایی-آمریکایی را یافتند که به سر و گردنش گلوله‌ خورده است.

در اکتبر ۲۰۲۰، آنان در حال جست‌وجوی گورهای جمعی باقی‌مانده از کشتار سال ۱۹۲۱به‌دست نژادپرستان سفیدپوست بودند که هنگام خاکبرداری در بخش سیاهپوستان گورستان اوکلاون، این جسد را پیدا کردند. در آن کشتار حدود ۳۰۰ نفر کشته شدند.

کریستی ویلیامز، عضو کارگروه «نظارت عمومی بر گورهای جمعی تولسا»، در مصاحبه با واشنگتن‌پست گفت: «در حال حاضر اولویت ما این است که ببینیم این بقایای جسد کیست و چرا این اجساد بی‌هویت دفن شده‌اند.»

در ماه مه ۱۹۲۱، نوجوانی سیاهپوست به تعرض به دختری سفیدپوست متهم شد و در پی آن، گروهی از سفیدپوستان خشمگین به محله گرین‌وود این شهر که محله سیاهپوستان ثروتمند، معروف به «وال استریت سیاهپوستان» بود، حمله کردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در این حمله احتمالا نزدیک به ۳۰۰ نفر کشته شدند و بالغ بر ۳۵ محله مسکونی، کسب‌و‌کارها، کلیساها و سایر نهادهای محلی سیاهان تخریب شد.

بنا بر گزارش‌ها، بازماندگان اجساد را یا در گورهای جمعی دفن کردند یا با کامیون آن‌ها را جابه‌جا کردند و به رودخانه‌ای در آن نزدیکی ریختند.

هیچ سفیدپوستی هرگز به‌دلیل این قتل‌عام دستگیر نشد و بسیاری از سفیدپوستان این شهر کوشیدند این واقعه تاریخی را به فراموشی بسپارند و پنهان کنند. از این واقعه نه در کتاب‌های درسی اثری است نه در منابع تاریخی موجود در کتابخانه‌های این شهر.

این شهر از سال ۲۰۱۸ بررسی واقعه یاد‌شده را از سر گرفته است.

جی‌تی باینام، شهردار تولسا، آن زمان گفت: «تخریب وال استریت سیاهپوستان و لاپوشانی این واقعه تا امروز، آثاری درازمدت بر جامعه ما داشته است. نمی‌توانیم به گذشته بازگردیم و واقعیت را تغییر دهیم اما می‌توانیم در سال ۲۰۲۱ عدالت را در حقشان اجرا کنیم.»

در ماه جاری، جو بایدن برای گرامیداشت صدمین سالگرد این واقعه خشونت‌بار به تولسا سفر کرد. رئیس‌جمهوری در سخنانش به رسمیت شناختن تاریخ خشونت نژادی در سراسر کشور را خواستار شد و گفت: «زخم‌ها تنها با یادآوری التیام می‌یابند، گرچه این یادآوری بسیار تلخ و دردناک است.»

او گفت ایالات متحده آمریکا باید مانند سایر ملت‌های بزرگ دنیا «با وجه تاریک خود آشتی کند».

بایدن گفت: «باید بخواهیم و تصمیم بگیریم که این واقعه را به یاد بیاوریم و آنچه در تولسا رخ داده است را به خاطر بسپاریم تا از تاریخ محو نشود.»

© The Independent

بیشتر از جهان