افزایش خودکشی در میان زنان و دانش‌آموزان ژاپنی در دوران کرونا

در ژاپن زنان بیشترین لطمه اقتصادی را از شیوع ویروس کرونا دیده‌اند

موضوع اشتغال تنها عامل آسیب رسان به سلامت روحی و روانی زنان نیست. برای مثال خطوط تلفنی راهنمای خشونت خانگی با توجه به اینکه اعضای خانواده به اجبار در کنار یکدیگر و در قرنطینه بوده اند، با تماس های بیشتری مواجه شدند - Philip FONG / AFP

شمار خودکشی در بین زنان و کودکان مدرسه ای در کشور ژاپن طی ماه اوت افزایش یافته است و نگاهی اجمالی بر داده ها از تاثیر بحران ویروس کرونا بر سلامت روان خبر می دهد.

ژاپن از معدود کشورهایی است که اطلاعات به موقع مربوط به خودکشی را منتشر می کند چرا که این موضوع یک مساله اجتماعی مهم در این کشور جزیره ای است. کشورهای دیگر نظیر چین و ایالات متحده آمار رسمی مربوط به خودکشی را تا سال ها بعد از آن گزارش نمی دهند. به عنوان مثال بریتانیا آمار خودکشی مربوط به سال ۲۰۱۹ را ماه گذشته منتشر کرد.

این داده ها از ژاپن به آسیب های روانی ناشی از همه گیری ویروس کرونا در سراسر جهان اشاره دارد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

آخرین آمارهای دولت نشان می دهد تعداد کل خودکشی های کشور ژاپن در ماه اوت ۱۸۵۴ مورد بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵.۴ درصد رشد داشته است.

خودکشی زنان در ماه اوت حدود ۴۰ درصد افزایش داشت. اگرچه این رقم در حدود نیمی از آمار خودکشی مردان است، اما این افزایش خودکشی در زنان بسیار بیشتر از رشد ۶ درصدی میزان خودکشی در مردان بوده است.

بنابر گزارش «بلومبرگ» شمار خودکشی کودکان مدرسه ای در دوران مشابه زندگی شان نسبت به گذشته دو برابر شده است.

جامعه شناسان بارها نسبت به تاثیر این همه گیری بر سلامت روان هشدار داده اند زیرا محدودیت در تعاملات اجتماعی مردم را منزوی کرده و بحران اقتصادی هم منجر به از دست رفتن هزاران هزار شغل شده است، و عواقب بیشتری هم در راه است.

یک مطالعه جهانی توسط «کٍر اینترنشنال» نشان داده است که ۲۷ درصد زنان از افزایش مشکلات مربوط به بیماری های روحی گزارش می دهند در حالی که این افزایش در مردان تنها ۱۰ درصد بوده است.

در ژاپن، زنان بار بحران اقتصادی را بر دوش می شکند چرا که زمینه های اصلی اشتغال آنها از جمله مشاغل مربوط به مسافرت و خرده فروشی در دوران قرنطینه به شدت آسیب دیده است.

داده های وزارت امور داخلی ژاپن نشان می دهد که درصد زنان شاغل نسبت به مردان دو برابر کاهش یافته است. در پایان ماه ژوئیه ۲۶.۹ میلیون نفر در ژاپن مشغول به کار بوده اند که نسبت به سال گذشته ۳.۲ درصد کاهش یافته است و کاهش بیش از دو سوم زنان هم در پاییز گزارش  می شود.

موضوع اشتغال تنها عامل آسیب رسان به سلامت روحی و روانی زنان نیست. برای مثال خطوط تلفنی راهنمای خشونت خانگی با توجه به اینکه اعضای خانواده به اجبار در کنار یکدیگر و در قرنطینه بوده اند، با تماس های بیشتری مواجه شدند.

کره جنوبی که بیشترین نرخ خودکشی در سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (او ای سی دی) را دارد، به طور مشابهی شاهد افزایش میزان خودکشی در زنان طی ماه های ابتدایی این همه گیری بود.

این همه گیری تغییرات زیادی را در رشد اجتماعی کودکان سبب شده و همزمان عامل استرس های پنهانی والدین نیز بوده است، آنچه که پزشکان می گویند ممکن است منجر به غفلت والدین شود.

«مایومی هانگای» یکی از پزشکان در مرکز ملی توسعه و بهداشت کودکان که میزان استرس کودکان در دوران همه گیری را بررسی می کند به بلومبرگ گفت:«والدینی که استرس دارند ممکن است نشانه های استرس فرزندان خود را نبینند و میزان کافی از همدردی و شفقت را نسبت به مشکلات آنها نداشته باشند.»

هنگامی که مدارس در ماه ژوئن بازگشایی شدند، کودکان برای جبران کارهای از دست رفته با فشار بیشتری مواجه شدند.

«هیرویوکی نیشینو» رئیس مرکز «تاماریبا» که یک مرکز غیرانتفاعی کار با کودکان مشکل دار است به بلومبرگ گفت: «کودکان برای جبران تاخیر مدارس، فشار بیشتری را روی خود حس می کنند.» نیشینو اظهار داشت:«ما می شنویم که کودکان در سن پنج سالگی راجع به مرگ حرف می زنند و یا این که می خواهند ناپدید شوند.»

© The Independent

بیشتر از جهان