اکسیوس به نقل از مقام آمریکایی: تهران شروط مذاکره را می‌داند؛ غنی‌سازی صفر و محدودیت برد موشک‌ها

به گزارش اکسیوس، جمهوری اسلامی گفته حاضر به گفت‌وگو است، اما آمادگی پذیرش این شروط را نشان نداده است

عراقچی، روانچی و غریب آبادی در مسقط-خبرآنلاین

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز دوشنبه به آکسیوس گفت وضعیت درباره ایران «در حال تغییر» است، زیرا او یک «ناوگان بزرگ» نظامی به منطقه اعزام کرده، اما در عین حال معتقد است تهران واقعا می‌خواهد به توافق برسد.

ترامپ در این مصاحبه به تصمیم خود برای اعزام ناو لینکلن اشاره کرد و گفت: «ما یک ناوگان بزرگ کنار ایران داریم؛ بزرگ‌تر از ونزوئلا.»
او از توضیح درباره گزینه‌های ارائه‌شده از سوی تیم امنیت ملی‌اش یا ترجیح شخصی خود خودداری کرد. با این حال، تاکید کرد دیپلماسی همچنان گزینه‌ای روی میز است: «آن‌ها می‌خواهند توافق کنند. این را می‌دانم. بارها تماس گرفته‌اند. می‌خواهند صحبت کنند.»

چند ساعت بعد، یک مقام ارشد آمریکایی در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت کاخ سفید برای مذاکره با ایران «آماده گفت‌وگو» است. او افزود: «اگر بخواهند تماس بگیرند و می‌دانند شروط چیست، گفت‌وگو را انجام می‌دهیم.» به گفته این مقام، شروط آمریکا برای توافق طی یک سال گذشته بارها به ایران منتقل شده است. مقام‌های آمریکایی می‌گویند هر توافقی باید شامل خروج کامل اورانیوم غنی‌شده از ایران، سقف‌گذاری بر ذخایر موشک‌های دوربرد، تغییر سیاست حمایت از نیروهای نیابتی در منطقه و ممنوعیت غنی‌سازی مستقل اورانیوم در داخل ایران باشد. به گزارش اکسیوس، جمهوری اسلامی گفته حاضر به گفت‌وگو است، اما آمادگی پذیرش این شروط را نشان نداده است. مقامات جمهوری اسلامی پیش از این بارها اعلام کرده‌اند که برنامه موشکی خط قرمز آنهاست. به خصوص پس از حمله‌ها به سایت‌های هسته‌ای، تهران فعالیت‌های موشکی را با شدت بیشتری دنبال کرده است.

اکسیوس می‌نویسد، ترامپ اوایل در پی کشته شدن هزاران معترض ایرانی، تا آستانه صدور دستور حمله به اهدافی در ایران پیش رفت. با این حال، او تصمیم را به تعویق انداخت و همزمان دارایی‌های نظامی آمریکا را به منطقه منتقل کرد. به نوشته اکسیوس، مقام‌های کاخ سفید می‌گویند گزینه حمله همچنان روی میز است.
منابع آگاه می‌گویند ترامپ هنوز تصمیم نهایی نگرفته و احتمالا این هفته رایزنی‌های بیشتری انجام خواهد داد و گزینه‌های نظامی تازه‌ای به او ارائه می‌شود. این گزینه‌ها با ورود یک گروه ضربت ناو هواپیمابر به منطقه تقویت می‌شود. ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن روز دوشنبه وارد حوزه مسئولیت فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)


اکسیوس در ادامه این گزارش مدعی وجود اختلاف نظرهایی در دولت ترامپ می‌شود. الگویی مشابه آنچه که پیش از جنگ ۱۲ روزه نیز رسانه‌ها به آن اشاره کردند اما پس از جنگ مشخص شد که در تیم ترامپ هیچ اختلاف نظری نبوده و این اطلاعات گمراه‌کننده به عمد به رسانه‌ها درز داده شده است.
ارتش آمریکا اکنون در انتظار دستور ترامپ است. افزون بر ناو لینکلن، جنگنده‌های بیشتر اف-۱۵ و اف-۳۵، تانکرهای سوخت‌رسان و سامانه‌های پدافند هوایی اضافی به منطقه اعزام شده‌اند. به گفته منابع، فرمانده سنتکام، دریاسالار برد کوپر، روز شنبه برای هماهنگی برنامه‌های نظامی و تلاش‌های دفاعی مشترک احتمالی در برابر حمله ایران به اسرائیل، به اسرائیل سفر کرده است.