تداوم اعتصاب کامیون‌داران در هفتمین روز در بیش از ۱۳۰ شهر ایران

مسئولان جمهوری اسلامی با انواع ابزارهای سرکوب از جمله تهدید و بازداشت خشونت‌آمیز در تلاش‌اند صدای رانندگان معترض را خاموش کنند

اعتصاب بی‌سابقه کامیون‌داران که از بندرعباس آغاز شد و به بیش از ۱۳۰ شهر ایران گسترش یافت، روز چهارشنبه هفتم خرداد هم با وجود تهدیدهای امنیتی جمهوری اسلامی، برای هفتمین روز پیاپی ادامه یافت.

این دور از اعتراض‌ها، هفته گذشته با اعتصاب گروهی از کامیون‌داران در بندرعباس آغاز شد و معترضان با مسدود کردن مسیرهای ورودی و خروجی بندر، زمینه‌ شکل‌گیری یک اعتصاب سراسری را فراهم کردند.

به گزارش اتحادیه تشکل‌های کامیون‌داران و رانندگان سراسر ایران، اکنون این حرکت اعتراضی گسترده‌تر شده است و شمار بیشتری از رانندگان کامیون در شهرهای مختلف به آن پیوسته‌اند. برخی صنوف دیگر از جمله رانندگان نیسان‌ آبی‌ها نیز حمایت خود را از این اعتصاب اعلام کرده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رانندگان معترض در اعتصاب سراسری کامیون‌داران فهرستی از مطالبات صنفی و معیشتی خود را مطرح کرده‌اند که نشان‌دهنده سال‌ها نارضایتی و بی‌توجهی به وضعیت دشوار آنان است. آن‌ها خواستار اجرای فوری قانون سختی کار برای شغل رانندگی، افزایش دست‌کم ۱۰۰ درصدی کرایه‌ها و قانونمند شدن کمیسیون‌ها در سراسر کشورند.

تخصیص سهمیه سوخت مناسب، بازگشت مبلغ بیمه به نرخ پیش از تعطیلات نوروز، طراحی یک اپلیکیشن پرداخت نقدی کرایه در همه شهرها و افزایش حقوق بازنشستگی بر اساس قانون سختی کار هم از دیگر مطالبات مطرح‌شده است.

معترضان همچنین اصلاح قانون اسقاط و تسهیل طرح‌های نوسازی ناوگان، حذف دلال‌ها و بومی‌گرایی در توزیع بار و بازسازی روکش جاده‌ها را خواستار شدند. ادامه توزیع روغن و لاستیک یارانه‌ای با نرخ دولتی، تخصیص پارکینگ‌های بین‌راهی امن برای استراحت رانندگان، حذف بارهای با تناژ بالای ۲۳ تن و صدور دستور صریح و کتبی مقام‌ها برای بهینه‌سازی جاده‌ها نیز در فهرست خواسته‌های آن‌ها قرار دارد.

مسئولان جمهوری اسلامی با انواع ابزارهای سرکوب از جمله تهدید و بازداشت خشونت‌آمیز در تلاش‌اند صدای رانندگان معترض را خاموش کنند. روز سه‌شنبه، خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر، خبر داد که شهاب دارابی، راننده کامیونی که در شبکه‌های اجتماعی نیز فعال است، به‌ دلیل حمایت از اعتصاب کامیون‌داران بازداشت شده است. بر اساس این گزارش، بازداشت شهاب دارابی با خشونت همراه بود و محل نگهداری او به خانواده‌اش اعلام نشده است.

اتحادیه تشکل‌های کامیون‌داران و رانندگان سراسر ایران در بیانیه‌ای، اعتصاب سراسری کامیون‌داران را «حماسه» خواند و اعلام کرد که کامیون‌داران در مقابل «فشارهای معیشتی، تهدیدها، برخوردهای امنیتی، و حتی خشونت‌های میدانی ایستاده‌اند».

این اتحادیه واکنش برخی مسئولان جمهوری اسلامی از جمله رئیس مجلس، سازمان تامین اجتماعی و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به اعتصاب کامیون‌داران را «نشانه حقانیت این حرکت سراسری» دانست، اما تاکید کرد که کامیون‌داران «فریب وعده‌ها و تعارف‌ها را نمی‌خورند». در این بیانیه تاکید شد: «تا زمانی که مطالبات‌ کامیون‌داران کتبی و رسمی اجرایی نشود، این اعتصاب با گستردگی بیشتر ادامه خواهد داشت.»

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی تحت عنوان «پایان باز اعتصاب کامیون‏‏‏‏‌داران»، پیامدهای اقتصادی این حرکت اعتراضی را بررسی کرد و به نقل از محمدرضا رضایی‌کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس، نوشت که حتی یک روز اعتصاب کامیون‌داران هزاران میلیارد خسارت به اقتصاد وارد می‌کند، زیرا رانندگان در تامین سوخت و کالا نقش راهبردی دارند.

بر اساس این گزارش، اعتراض سراسری کامیون‌‌‌‌‌داران جای خالی وزارت راه و شهرسازی در سیاست‌گذاری حوزه سوخت و حمل‌ونقل جاده‌ای را نیز منعکس می‌کند.

هر نوع وقفه در حمل‌بار جاده‌ای با توجه به وابستگی ایران به این مدل حمل‌ونقلی در جابه‌‌‌‌‌جایی کالاهای داخلی، به اخلال در تامین زنجیره داخلی و حمل محصولات کشاورزی و فاسدشدنی منجر می‌شود و در صورت استمرار می‌تواند حکومت را با دشواریهای فراوان روبه‌رو کند.