گسترش اعتصاب سراسری کامیون‌داران به بیش از ۱۲۵ شهر؛ دادستان فارس برای معترضان پرونده قضایی تشکیل داد

ویدیوها و تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، گستردگی و هماهنگی این اعتصاب را نشان می‌دهد. از پیوستن رانندگان نیسان آبی به این اعتصاب در همبستگی با کامیون‌داران هم گزارش‌هایی در دست است

اعتصاب سراسری کامیون‌داران و رانندگان خودروهای سنگین روز سه‌شنبه ششم خرداد، برای ششمین روز پیاپی در ده‌ها شهر ایران ادامه یافت و تهدیدهای مکرر جمهوری اسلامی نیز نتوانست این حرکت اعتراضی را متوقف کند. کامیون‌داران همچون روزهای گذشته در اعتراض به مشکلات معیشتی، تغییر نرخ گازوئیل و دیگر مسائل صنفی از فعالیت دست کشیدند و از بارگیری کالا خودداری کردند.

ویدیوها و تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، گستردگی و هماهنگی این اعتصاب را نشان می‌دهد. از پیوستن رانندگان نیسان آبی به این اعتصاب در همبستگی با کامیون‌داران هم گزارش‌هایی در دست است.

بنا بر اعلام اتحادیه تشکل‌های کامیون‌داران و رانندگان سراسر ایران، این اعتصاب تاکنون به بیش از ۱۲۵ شهر گسترش یافته است و با وجود فشارها و تهدیدها، رانندگان با همبستگی کم‌سابقه‌ای به اعتراض ادامه می‌دهند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دور جدید اعتراض و اعتصاب کامیون‌داران پس از آن آغاز شد که کرامت ویس‌کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی ایران، از اجرای طرح سه‌نرخی شدن گازوئیل خبر داد. گرچه دولت جمهوری اسلامی پس از آغاز اعتصاب اعلام کرد که زمان اجرای این طرح هنوز مشخص نیست، کامیون‌داران با استناد به انباشت مشکلات صنفی و معیشتی در سال‌های اخیر، تصمیم گرفتند اعتصابی سراسری به راه اندازند.

مقام‌های جمهوری اسلامی در روزهای نخست به این اعتصاب واکنشی نشان ندادند، اما با گسترش آن و توقف گسترده بارگیری در شهرهای مختلف، تلاش کردند آن را کم‌اهمیت جلوه دهند. در همین راستا، دستگاه قضایی نیز با تهدید به تشکیل پرونده، به مقابله با اعتصاب‌کنندگان برخاست.

کامران میرحاجی، دادستان مرکز استان فارس، رانندگان معترض را متهم کرد که در فضای مجازی و جاده‌ها مانع ارائه خدمات شده‌اند و هشدار داد که با آن‌ها «برخورد جدی» خواهد شد.

رضا اکبری، رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، نیز با کوچک‌نمایی ابعاد اعتصاب، مدعی شد که «عده‌ای محدود از رانندگان سعی در ایجاد التهاب دارند و می‌خواهند جاده‌های کشور را ناامن جلوه دهند». برخی رسانه‌های نزدیک به حاکمیت مانند سایت تابناک نیز رانندگان معترض را به «باج‌گیری» و «قاچاق سوخت» متهم کرده‌اند.

اتحادیه تشکل‌های کامیون‌داران و رانندگان سراسر ایران در بیانیه‌ای که چهارم خرداد منتشر شد، از حمله نیروهای انتظامی با اسپری فلفل به برخی رانندگان و بازداشت چند نفر از آن‌ها خبر داد.

در حالی که این اعتصاب سراسری ادامه دارد، فرزانه صادق‌مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی دولت چهاردهم، برای شرکت در مراسم حکومتی اربعین و بررسی مسائل حمل‌ونقل جاده‌ای، به عراق سفر کرده است.

کامیون‌داران معترض در بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند که تا تحقق کامل خواسته‌هایشان از جمله افزایش سهمیه گازوئیل، کاهش هزینه‌های بیمه، بهبود کرایه حمل بار و رسیدگی به سایر مطالبات صنفی، به اعتصاب ادامه خواهند داد و از ارائه خدمات خودداری می‌کنند.

ادامه این اعتصاب چالش‌های جدی برای حاکمیت جمهوری اسلامی ایجاد کرده است. روز یکشنبه عادل نجف‌زاده، نماینده خوی در مجلس شورای اسلامی، این وضعیت را «فروپاشی ناوگان حمل‌ونقل کشور» توصیف کرد.