ادامه حملات اسرائیل به غزه؛ بریتانیا، فرانسه و کانادا تهدید به تحریم کردند

نتانیاهو گفت که درخواست از اسرائیل برای پایان دادن به جنگ غزه، جایزه بزرگی برای عاملان حمله هفتم اکتبر است

با ادامه جنگ غزه و به بن‌بست رسیدن مذاکرات برای توافق آتش‌بس اسرائيل و حماس، رهبران بریتانیا، فرانسه و کانادا اعلام کردند که با حضور نظامی مداوم اسرائیل در غزه و گسترش شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری مخالف‌اند و ممکن است تحریم‌هایی را علیه تل‌آویو در نظر بگیرند.

به گزارش اورشلیم پست، این کشورها با انتشار بیانیه‌ای مشترک هشدار دادند: «اگر اسرائیل تهاجم نظامی مجدد را متوقف نکند و محدودیت‌های کمک‌های بشردوستانه را لغو نکند، ما در واکنش به آن اقدام‌های مشخص‌تری را انجام خواهیم داد.»

در این بیانیه تاکید شد که «ممانعت دولت اسرائیل از ارسال کمک‌های بشردوستانه ضروری به مردم غیرنظامی غزه غیرقابل قبول است و خطر نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه را به همراه دارد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این سه کشور همچنین گفتند که از حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر تروریسم حمایت می‌کنند، اما تشدید حملات فعلی را نامتناسب می‌دانند. آن‌ها تهدید کردند در صورتی که دولت بنیامین نتانیاهو «این اقدام‌های فاحش» را دنبال کند، دست روی دست نمی‌گذارند.

این رهبران از تلاش‌های ایالات متحده، قطر و مصر برای دستیابی به آتش‌بس فوری در غزه حمایت و به تعهد برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین تاکید کردند.

بنیامین نتانیاهو در واکنش به این بیانیه، در پستی که در شبکه اجتماعی ایکس به اشتراک گذاشت، از رهبران جهان خواست مانند دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، حماس را برای آزادی گروگان‌های باقی‌مانده تحت فشار قرار دهند.

او در این پیام تاکید کرد: «رهبران لندن، اتاوا و پاریس با درخواست از اسرائیل برای پایان دادن به جنگ قبل از نابودی تروریست‌های حماس و با درخواست تشکیل یک کشور فلسطینی، بابت نسل‌کشی هفتم اکتبر جایزه بزرگی پیشنهاد می‌دهند و از انجام شدن مجدد چنین جنایاتی استقبال می‌کنند.»

او تاکید کرد: «اگر گروگان‌های باقی‌مانده آزاد شوند، حماس سلاح‌هایش را زمین بگذارد، رهبران قاتل آن تبعید شوند و غزه غیرنظامی شود، جنگ می‌تواند همین فردا پایان یابد.»

نتانیاهو در پایان گفت که اسرائیل تا زمان دستیابی به پیروزی کامل، به این نبرد ادامه خواهد داد.

در حالی که دبیر کل سازمان بهداشت جهانی روز دوشنبه از گرسنگی دو میلیون غیرنظامی در غزه خبر داد، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرد که اجازه شیوع بی‌غذایی و قحطی را در غزه نخواهد داد. او در یک پیام ویدیویی با تقدیر از ارتش گفت که اگر اجازه دهیم غزه گرسنه بماند، آن‌وقت هیچ‌کس از ما حمایت نخواهد کرد.

ارتش اسرائیل روز دو‌شنبه اعلام کرد که تمام منطقه خان‌یونس در جنوب نوار غزه به‌عنوان منطقه درگیری شدید تعیین شده است و از غیرنظامیان فلسطینی خواست تا هرچه سریع‌تر این منطقه را ترک کنند. بر اساس این اعلام، مناطق خان‌یونس، بنی‌سهیله و عبسان باید به‌طور کامل تخلیه شوند، زیرا ارتش اسرائیل قصد دارد برای نابودسازی توانایی‌های گروه‌های مسلح فلسطینی، به‌ویژه حماس، «حمله‌ای بی‌سابقه» را در این منطقه آغاز کند.

این اولین بار از زمان آغاز مرحله جدید عملیات نظامی اسرائیل در غزه است که دستور تخلیه‌ای با این وسعت صادر می‌شود. مقام‌های اسرائیلی در هفته‌های اخیر به‌صراحت اعلام کرده‌اند که هدف آن‌ها، تسخیر کامل نوار غزه و نابودی کامل حماس است.

در پی این هشدار، از ساکنان منطقه خواسته شد به سمت منطقه غرب نوار غزه و سواحل مدیترانه پناه ببرند. طبق براوردها، ده‌ها هزار غیرنظامی در این مناطق زندگی می‌کنند که با اعلام این دستور، در شرایطی سخت و بحرانی قرار گرفته‌اند.

وزارت خارجه عربستان سعودی عملیات تشدیدشده ارتش اسرائیل در شمال و جنوب غزه را به‌شدت محکوم و آنچه را گسترش اشغال بخش‌های بزرگی از این سرزمین دانست، غیرقابل قبول توصیف کرد.

پادشاهی سعودی در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که اقدام‌های اسرائیل «با اراده جامعه بین‌المللی مغایرت دارد، قوانین حقوق بشر و منشورهای سازمان ملل را نقض می‌کند و مانع تلاش‌ها برای دستیابی به صلح و ثبات در منطقه می‌شود».

وزارتخانه خارجه این کشور هم محکومیت قاطع عملیات زمینی نیروهای اسرائیلی را تکرار کرد و هشدار داد که چنین اقدام‌هایی جان غیرنظامیان فلسطینی را تهدید می‌کند و شرایط وخیم انسانی را در این منطقه محاصره‌شده، بیش‌ازپیش تشدید می‌کند.

اسرائیل از ابتدای ماه مارس ورود تجهیزات پزشکی، غذایی و سوخت به غزه را مسدود کرد تا حماس را برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی تحت فشار قرار دهد. همچنین طرح‌هایی را تصویب کرده که شامل تصرف کل نوار غزه و کنترل کمک‌ها است. این در حالی است که حماس می‌گوید فقط در ازای آتش‌بس،  گروگان‌ها را آزاد خواهد کرد.

میانجی‌های مصری و قطری، با حمایت ایالات متحده، دور جدیدی از مذاکرات غیرمستقیم را روز شنبه آغاز کردند که تاکنون بی‌نتیجه مانده است.

بیشتر از جهان