گزینه احتمالی مشاور امنیت ملی آمریکا؛ استیون میلر چه مواضعی دارد؟

میلر ۳۹ ساله از معدود مقام‌های دولت دوم ترامپ است که در دولت اول او نیز حضور داشت و هر چهار سال را خدمت کرد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز یکشنبه گفت که استیون میلر، معاون رئیس دفترش، پس از کناره‌گیری مایک والتز، یکی از نامزدهای احتمالی برای تصدی سمت مشاور امنیت ملی ایالات متحده است.

دونالد ترامپ روز پنجشنبه والتز را برکنار کرد و مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، را به طور موقت به این سمت منصوب کرد. در حالی که مقام‌های آمریکایی می‌گویند انتظار دارند ترامپ برای پر کردن دائمی این سمت عجله‌ای نداشته باشد، تعدادی نامزد معرفی شده‌اند.

به گزارش رویترز، ترامپ در هواپیمای ایرفورس وان در حالی که از فلوریدا به واشینگتن بازمی‌گشت، به خبرنگاران گفت: «من قرار است کسی را معرفی کنم.» او گفت که انتظار دارد ظرف حدود شش ماه این سمت را پر کند و آن شخص می‌تواند استیون میلر باشد.

ترامپ در ادامه به خبرنگاران گفت: «فکر می‌کنم او این شغل را از قبل به طور غیرمستقیم دارد، زیرا در این مورد حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. او فرد بسیار ارزشمندی در دولت است.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

استیون میلر در خانواده‌ای یهودی و دموکرات‌لیبرال در کالیفرنیا بزرگ شد، اما در نوجوانی تفکرات جمهوری‌خواهانه و محافظه‌کارانه پیدا کرد. میلر در سال ۲۰۰۷ از دانشگاه دوک در رشته علوم سیاسی فارغ‌التحصیل شد. او در آنجا ستون‌نویس محافظه‌کار یک روزنامه دانشجویی بود.

پس از فارغ‌التحصیلی، حرفه سیاسی خود را در واشینگتن آغاز کرد و برای میشل باکمن، نماینده وقت مینه‌سوتا، و سپس جان شِیدِگ، نماینده وقت آریزونا، و پس از آن جف سشنز، سناتور وقت آلاباما، کار کرد.

استیون میلر ۳۹ ساله، نزدیک به یک دهه به دونالد ترامپ نزدیک بود و در مسئولیت‌های مختلف برای او ایفای نقش کرد. او در دولت نخست ترامپ دستیار جرد کوشنر، داماد و مشاور ترامپ، بود.

میلر از معدود مقام‌های دولت دوم ترامپ است که در دولت اول او نیز حضور داشت و هر چهار سال را خدمت کرد؛ آنچه به باور کارشناسان، می‌تواند نشان‌دهنده همسویی فکری کامل این دو باشد. گفته می‌شود نویسنده برخی سخنرانی‌های ترامپ از جمله سخنرانی اصلی او در کنوانسیون ملی جمهوری‌خواهان در سال ۲۰۱۶ هم میلر بود.

او که ژانویه ۲۰۱۶ به ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ پیوست، با او به نقاط مختلف سفر کرد و در اجتماعات انتخاباتی‌ ترامپ حضور داشت. پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶، مدیریت خط‌مشی ملی تیم انتقالی رئیس‌جمهوری را برعهده گرفت و سپس مشاور ارشد او شد.

استیون میلر پس از ترک دولت هم‌زمان با پایان ریاست‌جمهوری ترامپ، بنیاد حقوقی «اول آمریکا» (America First) را تاسیس کرد و همچنان به ترویج دیدگاه‌های ملی‌گرایانه ادامه داد.

 او در حال حاضر معاون رئیس دفتر ترامپ و مشاور امنیت داخلی دولت است و به‌عنوان یکی از قدرتمندترین مقام‌های دولت ترامپ و معمار کلیدی سیاست‌های متعدد ظاهر شده است. این چهره نزدیک به دونالد ترامپ یکی از وفادارترین و مورداعتمادترین دستیاران او به شمار می‌رود و یکی از مهم‌ترین مواضع همسوی این دو سیاست‌های مهاجرتی و برخورد با مهاجران غیرقانونی دانسته می‌شود. میلر از جمله عوامل اصلی صدور فرمان اجرایی ۱۳۷۶۹ بود که سفر و مهاجرت اتباع هفت کشور و ورود پناهندگان سوری را به آمریکا موقتا تا مدت نامشخص، ممنوع کرد.

جو بایدن، رئيس‌جمهوری پیشین آمریکا، به محض استقرار در دفتر ریاست‌جمهوری، فرمان ممنوعیت مهاجرت از چندین کشور مسلمان را لغو کرد. استیون میلر نیز در اولین توییتش پس از روی کار آمدن بایدن، از سیاست مهاجرتی او انتقاد کرد و نوشت: «امروز [بایدن] مدعی شد رئیس‌جمهوری همه آمریکایی‌ها است. معلوم نیست با باز کردن مرزها به روی نقاط تروریست‌پرور جهان و صدور فرمان عفو عمومی به این بزرگی یا جلوگیری از احداث موانع امنیتی در مرزهای جنوب غربی کشور، چه خدمتی به همه آمریکایی‌ها می‌کند.»

برخی گزارش‌ها نیز حاکی از آن است که بیشتر دستورات اجرایی را که دونالد ترامپ در اولین روز ریاست‌جمهوری‌اش پس از ورود مجدد به کاخ سفید امضا کرد، از جمله تلاش برای پایان دادن به شهروندی از طریق تولد و تعیین کارتل‌های مواد مخدر مکزیکی به‌عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی، میلر تهیه یا هماهنگ کرده بود.

استیون میلر در ژانویه ۲۰۲۵ با مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، ملاقات کرد و او را به اتخاذ سیاست‌هایی که به نفع ترامپ باشد، ترغیب کرد. او همچنین به‌عنوان کسی توصیف می‌شود که با ایلان ماسک، میلیاردر و از چهره‌های نزدیک به ترامپ، رابطه نزدیکی برقرار کرده است.

بیشتر از جهان