یک منبع اطلاعاتی غربی به اورشلیمپست گفت که تهران چند بار تلاش کرده از طریق دریا و بندر بیروت تسلیحات از ایران به حزبالله قاچاق کند.
براساس این گزارش، پس از سقوط بشار اسد، رئیسجمهور پیشین سوریه، جمهوری اسلامی با دشواریهای بیشتری برای انتقال سلاح از طریق مسیرهای زمینی معمول به حزبالله مواجه شده و توان آن در این زمینه بهطور چشمگیری کاهش یافته است.
فرودگاه بینالمللی رفیق حریری بیروت نیز دیگر پروازهای باری مکرر از ایران را نمیپذیرد، و به همین دلیل مسیر دریایی بهطور فزایندهای برای قاچاق تسلیحات مورد استفاده قرار گرفته است.
اورشلیمپست مینویسد، استفاده از بندر بیروت برای این منظور غافلگیرکننده است، زیرا این بندر پس از انفجار گستردهای در اوت ۲۰۲۰ عملا از کار افتاده بود. در این انفجار، بیش از ۲۰۰ نفر کشته و بیش از ۷۰۰۰ نفر زخمی شدند. انفجار از انبار حاوی ۲۷۵۰ تن نیترات آمونیوم رخ داد — معادل قدرت هزار تن «تیانتی» (TNT). از آن زمان بندر فقط بهصورت جزئی بازسازی شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با این وجود، به گفته این منبع، حزبالله اکنون دوباره در حال استفاده از این بندر برای اهداف خود است.
یک گزارش تازه از شبکه الحدث نیز اعلام کرده که جمهوری اسلامی به قاچاق تسلیحات از طریق مسیرهای دریایی مستقیم یا با استفاده از کشورهای واسطه روی آورده است.
بر اساس این گزارش، این عملیات را واحد ۱۹۰ و واحد ۷۰۰ نیروی قدس سپاه پاسداران هدایت میکنند، که مسئول قاچاق دریایی تسلیحات به حزبالله هستند.
این منبع به اورشلیمپست گفت که حزبالله علیرغم یک سال و نیم جنگ با اسرائیل، همچنان بهدنبال روشهای خلاقانه برای مسلحسازی خود است.
در مقابل، اسرائیل برای جلوگیری از تقویت دوباره حزبالله، همچنان تلاش میکند تا انتقال تسلیحات از طریق دریا را ناکام بگذارد، از جمله با انجام حملاتی در امتداد مرزهای زمینی.