پس از اینکه آمریکا اقدام به مسدودسازی واردات برق عراق از ایران کرد، شرکت گاز جنوب عراق اعلام کرد که اکنون بغداد با احتمال اتخاذ تصمیمی مشابه در مورد گاز ایران، در حال بررسی قطر و عمان بهعنوان گزینههای جایگزین احتمالی است.
به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت با بازگشت کارزار «فشار حداکثری» واشینگتن علیه تهران، دولت ترامپ روز شنبه معافیتی را که از سال ۲۰۱۸ به عراق اجازه میداد هزینه برق وارداتی از ایران را پرداخت کند، لغو کرد.
اما تجارت مرزی عراق و ایران در بخش گاز بسیار گستردهتر است. بغداد در حال حاضر، بسته به نیاز، روزانه تا ۵۰ میلیون متر مکعب گاز از ایران دریافت میکند، که در چارچوب قراردادی پنجساله که در مارس ۲۰۲۴ تمدید شد، انجام میشود.
به گفته مقامهای بخش انرژی عراق، این کشور سالانه بین ۴ تا ۵ میلیارد دلار برای واردات گاز به ایران میپردازد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بنا بر اعلام وزیر برق عراق، احتمال قطع واردات گاز از ایران میتواند تولید روزانه برق عراق را که در حال حاضر ۲۷ هزار مگاوات است، یکسوم کاهش دهد.
حمزه عبدالباقی، رئیس شرکت دولتی گاز جنوب (SGC)، به رویترز گفت که برای کاهش تاثیر احتمالی قطع واردات گاز از ایران، عراق یک پایانه شناور گاز طبیعی مایع (LNG) اجاره خواهد کرد.
عبدالباقی گفت: «این تمهید بهدلیل (احتمال) قطع واردات گاز ایران اتخاذ شده است. دولت وزارت نفت را موظف کرده است تا گزینههای جایگزین پیدا کند.»
او گفت که قرارداد پایانه گاز طبیعی مایع در پایان ماه مارس با شرکت سرمایهگذاری بریز (Breeze Investment) در امارات متحده عربی امضا خواهد شد و در ادامه افزود انتظار میرود که این پایانه تا اواسط سال عملیاتی شود تا بتواند گاز وارداتی از قطر و عمان را مدیریت کند.
عبدالباقی اضافه کرد این پایانه در بندر خور الزبیر در خلیج فارس مستقر خواهد شد و گاز از طریق یک خط لوله ۴۵ کیلومتری که هماکنون در دست ساخت است، به نقطه تامین در نزدیکی بصره در جنوب عراق منتقل خواهد شد.
رئيس شرکت گاز جنوب گفت که این پایانه قادر خواهد بود روزانه حداقل ۱۴ میلیون متر مکعب گاز تامین کند، که تقریبا معادل یکسوم گازی است که عراق در حال حاضر از ایران دریافت میکند.