زمین‌خواری ۱۵ هزار میلیارد تومانی فرزندان و داماد یک روحانی پرنفوذ در مازندران

سهراب قاسم‌نژاد، داماد سجادی نوری و کارمند اداره ثبت اسناد نوشهر، پیش از این به فساد مالی و «ایجاد رابطه غیراخلاقی با زنی متاهل» متهم شده بود

تصاویر ساحل رویان نوری، سجادی نوری و احکم دادگاه درباره تملک غیرقانونی زمین-ایندیپندنت فارسی

فرزندان و داماد سیدعلی اکبر سجادی نوری به‌شکل غیرقانونی و برخلاف حکم اولیه دادگاه بیش از ۱۳۳ هزار متر از سواحل گران‌قیمت شهرستان نور را تصاحب کرده‌اند. سیدعلی اکبر سجادی نوری از روحانیون پرنفوذ استان مازندران بود که در سال ۱۳۹۶ فوت کرد.

یاشار سلطانی، روزنامه‌نگار ساکن ایران که پیش از این به دلیل افشای پرونده‌های اختلاس و زمین‌خواری مقام‌های ارشد نظام جمهوری اسلامی چهار بار زندانی شده است، اکنون با انتشار این گزارش خبر داد که دادگاه ویژه روحانیت در سال ۱۳۷۳ این زمین‌های ساحلی را، شامل یک روستا و مراتع ساحلی آن، به متراژ ۱۳۳ هزار و ۶۵۰ متر از آیت‌الله سیدعلی اکبر سجادی نوری پس گرفت و او در دادگاه اقرار کرد که هیچ ادعایی نسبت به این زمین‌‌ها ندارد.

اما حالا فرزندان و داماد این روحانی، با سوءاستفاده از نفوذ و زدوبندهای حکومتی، موفق شده‌اند ۱۳ هکتار از سواحل ملی و متعلق به عموم مردم ایران در کنار دریای مازندران و منطقه «رویان نور» را ازآن خود کنند. سجادی نوری، موسس حوزه علمیه نور، از شاگردان درس خارج روح‌الله خمینی، بنیان‌گذار حکومت جمهوری اسلامی، محسوب می‌شد.

بررسی‌های ایندیپندنت فارسی نشان می‌دهد با توجه به آخرین معاملات ملکی انجام‌شده در نزدیکی سواحل رویان نور در اسفند ۱۴۰۳، که قیمت هر متر زمین آن از ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان متغیر است، حالا ارزش بیش از ۱۳۳ هزار متر زمین ساحل مرغوب با مجوز ساخت برج‌های مسکونی و اداری در این منطقه بین ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

سجادی نوری در سال ۱۳۹۶ درگذشت، اما پس از فوت او و به گفته یاشار سلطانی، پسر، دختر و دامادش مدعی شدند که این روحانی «پیش از فوت زمینی که متعلق به او نبود را به آن‌ها فروخته است». در ادامه شورای حفظ حقوق بیت‌المال در سال ۱۴۰۲ طی مصوبه‌ای به «تصرفات غیرقانونی و ادعای خلاف واقع سجادی و فرزندانش» پرداخت و دستور «قلع و قمع مستحدثات در سواحل دریا و رفع تصرف از اراضی و صدور سند به نام جمهوری اسلامی و همچنین تعقیب قضایی نامبردگان» را صادر کرد، اما با این حال همچنان «وارثان جعلی» مالکان این زمین‌ها هستند.

روستا و مراتع ساحلی مذکور تا پیش از انقلاب اسلامی متعلق به بنیاد خیریه پهلوی بود، اما پس از انقلاب بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی مانند بسیاری از سواحل و زمین‌های ارزشمند شمال ایران مالک این زمین‌ها شد و در ادامه نیز مدیران این بنیاد در استان مازندران در روندی که یاشار سلطانی آن را «کاملا غیرقانونی» می‌خواند، اقدام به واگذاری املاک به سجادی نوری کردند.

پس از اعتراض شماری از اهالی منطقه رویان و شهر نور درمورد این زمین‌خواری و ثبت شکایت در دادگاه ویژه روحانیت، سجادی نوری براساس تصاویر منتشرشده از حکم دادگاه، با نوشتن اقرارنامه‌ای در دادسرای ویژه روحانیت «هرگونه مالکیت و حق دخل و تصرف یا ایجاد هرگونه مزاحمتی را در خصوص این اراضی از سوی خود، همسر و ورثه قانونی‌اش» سلب و ساقط کرده بود.

اما مقام‌های قضایی شهر نور هنوز در مقابل این سوال که سند این روستا و مراتع ۱۳ هکتاری چگونه به نام فرزندان و داماد سجادی نوری ثبت شده است، پاسخی ارائه نکرده‌اند. یاشار سلطانی می‌نویسد: «داماد و فرزند این روحانی هر دو از مسئولان شهری پرنفوذ در نور هستند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

براساس بررسی ایندیپندنت فارسی، در سال ۱۴۰۲ ویدیویی با محتوای «روابط غیراخلاقی سهراب قاسم‌نژاد»، کارمند اداره ثبت اسناد نوشهر و داماد آیت‌الله سجادی نوری، با یک زن متاهل در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

یاشار سطانی نیز در گزارشش آورده است: «سهراب قاسم‌نژاد مدعی شد که در سال ۱۳۹۳ طی یک فروشنامه سه‌دانگ، این زمین‌ها شامل پلاک‌های ثبتی ۱۸۶ تا ۱۸۹ از سوی آیت‌الله سجادی به وی واگذار شده است. سهراب قاسم‌نژاد علاوه بر اینکه داماد این روحانی است، کارمند شناخته‌شده و پرنفوذ اداره ثبت اسناد و املاک نوشهر است.»

روستای ساحلی تحت تملک داماد و فرزندان سجادی نوری در رویان، بین شهر نور و نوشهر در مازندران قرار دارد. سهراب قاسم‌نژاد و صابر سجادی، فرزند این روحانی، در سال‌های اخیر، با دریافت سند رسمی، به ساخت‌وساز گسترده در سواحل نور اقدام کرده‌اند.

یاشار سلطانی نوشت: «آن‌چه در نور و برای آیت‌الله نوری سجادی و فرزندانش رخ داده نمونه‌ای از چیزی است که بسیاری از ما در شهرهای کوچک و بزرگ ایران دیده‌ایم. یک روحانی پرنفوذ که از نفوذ، قدرت و اعتبارش استفاده کرده و اولا وابستگانش را به چهره‌های مهم و کلیدی شهر و استان تبدیل می‌کند و در کنار این نفوذ شبکه‌ای، از قدرت خود برای تصاحب بیت‌المال و ضربه زدن به اموال عمومی استفاده می‌کند.»