توافق آرامکو و توتال: مجموعه پتروشیمی ۱۱ میلیارد دلاری ساخته می‌شود

«این پروژه بخشی از راهبرد آرامکو برای رشد است»

کارمندان شرکت آرامکو- AFP / Fayez Nureldine

شرکت نفت عربستان سعودی (آرامکو) و شرکت فرانسوی «توتال» روز شنبه در بیانیه‌ای مشترک خبر از امضای توافقی ۱۱ میلیارد دلاری برای ساخت یک مجموعه جدید پتروشیمی در عربستان سعودی دادند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این دو شرکت اعلام کردند که مجموعه «امیرال» در پالایشگاه «ساتورپ» در عربستان سعودی ساخته خواهد شد. این پالایشگاه نیز حاصل همکاری توتال و آرامکو است و در نزدیکی کرانه‌های خلیج فارس و شهر جبیل در استان شرقی عربستان سعودی واقع شده است.

تصمیم نهایی سرمایه‌گذاری در مورد ساخت این مجموعه جدید در دسامبر ۲۰۲۲ گرفته شده بود، اما توافق روز شنبه به معنی آغاز رسمی کار ساخت و ساز است. مراسم امضای توافق روز شنبه با حضور امین ناصر، رئیس و مدیر عامل آرامکو، و پاتریک پویان، رئیس و مدیر عامل توتال در ظهران برگزار شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ناصر گفت این پروژه «بخشی از راهبرد آرامکو برای رشد است» و به کل اقتصاد عربستان سعودی کمک خواهد کرد. عربستان سعودی بزرگ‌ترین کشور صادرکننده نفت در جهان است و ضمن تلاش برای تنوع اقتصادی، می‌کوشد زیرساخت‌های انرژی جهانی خود را نیز در همکاری با شرکت‌های جهانی گسترش دهد.

آرامکو بزرگ‌ترین شرکت صادرات نفت جهان است و توتال نیز یکی از هفت شرکت بزرگ نفت جهان است. مجموعه «امیرال» قرار است شامل بزرگ‌ترین شکننده بخاری (استیم کرکر) مخلوط در میان شش کشور عرب حاشیه خلیج فارس باشد. ظرفیت سالیانه تولید آن شامل ۱.۶۵ میلیون تن اتیلن و سایر گازهای صنعتی خواهد بود.

انتظار می‌رود چهار میلیارد دلار دیگر سرمایه‌گذاری نیز جذب این پروژه شود و حدود ۷ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در عربستان سعودی ایجاد شود. محصولات این مجموعه به گستره وسیعی از صنایع کمک خواهد کرد: از مواد لباسشویی و غذایی تا بخش‌های ماشین و تایر.

قراردادهای ساخت و ساز مجموعه به هفت شرکت در کشورهای مختلف اعطا شده است که عبارت‌اند از شرکت مهندسی و ساخت و ساز هیوندای کره جنوبی، مایرِ ایتالیا،  گروه مهندسی سینوپک چین در عربستان سعودی و چهار شرکت سعودی محمد علی السویلم، مبارک مرعی السلومی، مفرح مرزوق الحربی و «گلف کانسولیدیتد کانترکتوز».

بیشتر از جهان