انتقاد مولوی عبدالحمید از برنامه جمهوری اسلامی برای نابودی اسرائیل

اولین مراسم روز قدس پس از آغاز خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی، با تحریم گسترده عموم شهروندان ایرانی همراه بود و تنها با حضور نظامیان و حکومتی‌ها برگزار شد

روز قدس- جمعه ۲۵ فروردین ۱۴۰۲ - Public Media

مراسم «روز قدس» که هرساله در آخرین جمعه ماه رمضان، از طرف حکومت جمهوری اسلامی در ایران برگزار می‌شود، روز ۲۵ فروردین با استقبال بسیار کم شهروندان ایرانی مواجه شد.

مولوی عبدالحمید، رهبر پرنفوذ سنی‌های ایران و امام جماعت مسجد مکی زاهدان، نیز روز جمعه در خطبه‌های خود، طی سخنانی که با مواضع رسمی جمهوری اسلامی و رهبر آن تضاد کامل داشت، به «قراردادهای صلح میان پیامبر اسلام و قبایل مختلف، به‌ویژه یهودی‌ها» اشاره کرد و گفت: «هیچ‌کس در فکر نابودی دیگران نباشد و همه باید در فکر صلح باشند.»

مراسم راهپیمایی روز قدس، از یک سال پس از استقرار حکومت جمهوری اسلامی و با دستور روح‌الله خمینی، بنیانگذار این نظام، به منظور ابراز حمایت از فلسطینیان و مخالفت با دولت و شهروندان اسرائیل، در آخرین جمعه ماه رمضان برگزار می‌شود و وابستگان حکومت ایران در این روز، برای «نابودی کشور اسرائیل» دعا می‌کنند.

یکی از شهروندان در استان مازندران، روز ۲۵ فروردین با ارسال تصویری از شهرستان شاهی (قائمشهر) برای ایندیپندنت فارسی، گفت: «همان‌طور که در این تصویر هم می‌بینید امروز جمعیت مردم در مکان‌های مختلفی که برای گردهمایی روز قدس درنظر گرفتند، بسیار اندک بود و تعداد حاضران، کاهش بسیار چشم‌گیری نسبت به مراسم روز قدس سال‌های قبل داشت. از شهرهای دیگر مازندران هم اطلاع دارم که مانند شاهی، شمار اندکی از نظامیان و افراد وابسته به نظام در راهپیمایی حضور داشتند و در هیچ شهری، جمعیت راهپیمایی‌ها بیشتر از هزار تا ۱۵۰۰ نفر نبوده است.»

مراسمی که در بیانیه پایانی آن در تهران و در مخالفت با خیزش سراسری زنان ایرانی، «بی‌حجابی» را به‌عنوان «سوغات شوم فرهنگ غربی و صهیونیستی» تعبیر کردند و از دستگاه‌های اجرایی کشور خواستند تا «ساحت جامعه اسلامی» را از آن پاک کنند.

در تصاویری که امروز از صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز درحال پخش است، دیده می‌شود که نمای دوربین‌ها به‌صورت بسته و زوم تنظیم شده و در اطراف میدان آزادی تهران به‌عنوان محل اصلی تجمیع طرفداران نظام، نیز فضاهای خالی زیادی وجود دارد.

همچنین در رسانه‌های اجتماعی، تصاویر زیادی از طرف شهروندان در شهرهای مختلف ایران مانند سنندج، بابل، کرج، تهران، اهواز، کیش و همدان منتشر شده است که نشان‌دهنده مشارکت اندک مردم در راهپیمایی روز قدس است.

مولوی عبدالحمید، امام جماعت مسجد مکی زاهدان، امروز در خطبه‌های نمازجعه، با تاکید بر صلح مسلمانان با یهودیان در زمان پیامبر اسلام، گفت: «قرائت اعتدالی از اسلام، اصلی‌ترین و مهم‌ترین قرائت از این دین است و ما به این قرائت اعتقاد داریم. ترور در اسلام جایی ندارد. اسلام دین مذاکره، دین دوراندیشی، دین سعه صدر است و به حقوق بشر احترام می‌گذارد. مسلمانان غیر از شخص پیامبر، حاکمشان را باید خودشان انتخاب کنند. هیچ‌کس از جانب خدا تعیین نشده است.»

این درحالی است که علی خامنه‌ای، همچنان در شرایطی غیرانتخابی و به صورت مادام‌العمر بر صندلی رهبری جمهوری اسلامی تکیه کرده است. همچنین نظام ایران در یک سال اخیر بارها به «تلاش برای ترور شهروندان اسرائیلی در کشورهای ثالث» متهم شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مولوی عبدالحمید همچنین بر مطالبه «آزادی» و «عدالت» از طرف مردم ایران تاکید کرد و گفت: «این حق ملت است که عدالت اجرا شود و آزادی‌ها مطالبه به‌حق مردم هستند. تبعیض‌های زیاید علیه سنی‌ها در ایران وجود دارد. شما در جمهوری اسلامی نمی‌توانید جلوی نماز [جماعت اهل سنت] را بگیرید. قانون آزادی داده است.»

او در بخش دیگری از سخنان خود، بار دیگر از اعدام معترضان در جریان خیزش سراسری انتقاد کرد و گفت: «به جرات می‌توانم بگویم کسانی که این اعدام‌ها را انجام می‌دهند، در روز قیامت مواخذه می‌شوند.»

منتقدان روز قدس می‌گویند این روز ذاتا ضدیهود است. درحالی که علاوه بر شماری از ایرانیان، گروه‌هایی از دیگر مسلمانان در نقاط مختلف جهان هم حمایت خود از مردم فلسطین را در آخرین جمعه ماه رمضان به نمایش می‌گذارند، در مقابل، گروه‌هایی از شهروندان و طرفداران کشور اسرائیل نیز در کشورهای اروپایی و آمریکا، در این روز تجمع‌های اعتراضی را علیه مراسم روز قدس برگزار می‌کنند.