نجمه خدمتی، تیرانداز ایرانی، موفق به کسب اولین سهمیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو برای ایران شد.
خدمتی در روز نخست جام جهانی تیراندازی چین موفق شد در فینال تفنگ بادی با رکورد ۱۸۶.۶ نفر پنجم شود و اولین سهمیه المپیک را به دست آورد. روسیه، دو ورزشکار از کره و هند نفرات اول تا چهارم این مسابقات شدند.
مسابقات جام جهانی تیراندازی از سوم تا نهم اردیبهشت در چین برگزار میشود و ۵۸۸ ورزشکار از ۶۷ کشور در این مسابقات شرکت میکنند. تیم ایران هم با ۶ تیرانداز در بخش تفنگ و تپانچه در مسابقات شرکت کرده است.
الهه احمدی و آرمینا صادقیان دیگر نمایندگان ایران در بخش زنان بودند که با کسب مقامهای دهم و بیست و ششم در مسابقات مقدماتی نتوانستند به فینال راه یابند.
خدمتی پانزدهمین زن ایرانی خواهد بود که پس از انقلاب اسلامی در مسابقات المپیک حاضر خواهد شد. وی در مسابقات دوره پیش لندن نیز حضور داشت.
تا ۱۵ سال پس از انقلاب اسلامی ایران، زنان اجازه ورزش کردن نداشتند و اولین حضورشان در مسابقات بین المللی به بازی های آسیایی ۱۹۹۰ (۱۳۶۹) پکن برمیگردد. لیدا فریمان اولین تیرانداز ایرانی در المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا (۱۳۷۵) بود که در رشته تفنگ ۱۰ متر بادی، در رده ۴۷ قرار گرفت.
منیژه کاظمی به المپیک ۲۰۰۰ سیدنی رفت و در رشته تپانچه ۱۰ متر بادی، به رده ۴۳ از میان ۴۵ نفر رسید. نسیم حسن پور نیز در المپیک آتن ۲۰۰۴ در رشته ۱۰ متر تپانچه بادی، از میان ۴۱ نفر بیست و هشتم شد.
روند رو به رشد حضور ورزشکاران زن در کاروان المپیک ایران در المپیک ۲۰۰۸ پکن هم ادامه پیدا کرد. نجمه آبتین در رشته تیروکمان، هما حسینی در قایقرانی و سارا خوش جمال فکری در وزن ۴۹ کیلوگرم تکواندو اعزام شدند. گفتنی است تیم ملی فوتبال زنان ایران به دلیل داشتن حجاب اسلامی از مسابقات انتخابی المپیک در میدان مسابقه و درست پیش از آغاز بازی کنار گذاشته شدند.
آبتین در دور نخست ۱۰۶-۹۶ به کماندار کره شمالی باخت و حذف شد. هما حسینی در رقابتهای روئینگ و در مرحله گروهی با ایتالیا، استرالیا و ال سالوادور نفر آخر گروه شد. وی همچنین در گروه بازندهها رده آخر را به دست آورد. سارا خوش جمال پس از پیروزی در اولین مسابقه، دومین بازی خود را باخت و از دور مسابقات حذف شد.
در المپیک ۲۰۱۲ لندن، ایران پرجمعیتترین تیم اعزامی زن ورزشکار را پس از انقلاب داشت و با ۸ نماینده پا به میدان مسابقات گذاشت. الهه احمدی و مه لقا جام بزرگ، در تیراندازی، ندا شهسواری در تنیس روی میز، سوسن حاجی پور در تکواندو، زهرا دهقان در تیراندازی با کمان، سولماز عباسی و آرزو حکیمی در قایقرانی و لیلا رجبی در پرتاب وزنه نمایندگان ایران در این دوره مسابقات بودند.
در این دوره از مسابقات، زنان ایرانی حضور در المپیک را جدیتر گرفته و بازیهای قابل قبولتری از خود ارائه کردند. الهه احمدی، تیرانداز به مرحله فینال راه یافت و برای اولین بار برای تیم تیراندازی زنان ایران به مقام ششم رسید. ندا شهسواری، ورزشکار تنیس روی میز، به مصاف حریفی از نیجریه رفت که ۲۰۰ رتبه از او بالاتر بود ولی شکست را طی بازی تنگانگ پذیرفت. سولماز عباسی در بخش روئینگ و آرزو حکیمی در بخش بخش کانو به مسابقات اعزام شدند که نتایج قابل قبولی بدست نیاوردند. لیلا رجبی اولین نماینده زن در رشته پرتاب وزنه دچار مصدومیت از ناحیه پا شد و نتوانست به نتیجه مطلوبی دست یابد.
بازیهای المپیک ۲۰۱۲ اولین المپیک تابستانی بود که همه ۲۰۴ کشور حاضر در بازیها، زنان ورزشکار همراه کاروان خود داشتند. عربستان سعودی، قطر و برونئی سه کشور آخری بودند که به ورزشکاران زنشان اجازه حضور در بازیهای المپیک را دادند.
اولین حضور زنان ایرانی در مهمترین مسابقات ورزشی دنیا به المپیک ۱۹۶۴ توکیو (۱۳۴۳) باز میگردد که نازلی بیات ماکو در رشته پرش ارتفاع، ژولیت گفرکف در رشته پرتاب دیسک، جمیله سروری در رشته ژیمناستیک و سیمین صفامهر در رشته دوی ۱۰۰ متر و پرش طول شرکت کردند. سیمین صفامهر در پرش طول و مرحله مقدماتی ۱۰۰ متر در گروه خود آخر شد. نازلی بیات ماکو نتوانست در رشته پرش ارتفاع موفق شد.
ژولیت گفرکف هم در رشته های پرتاب دیسک و پرتاب وزنه ناکام ماند. جمیله سروری هم که تنها ۱۴ سال داشت و بدون مربی روانه توکیو شده بود، بین ۸۳ نفر در رده ۸۲ قرار گرفت. این نتایج ضعیف باعث عدم اعزام زنان به مسابقات المپیک طی دو دوره پس از آن شد.