احتمال استقرار رادارهای اسرائیلی در امارات متحده عربی

کانال ۱۲: رادارهای اسرائیل بخشی از سامانه دفاع منطقه‌ای خواهد بود که اسرائیل تلاش می‌کند با همراهی ایالات متحده و متحدانش در خلیج فارس ایجاد کند

دیدار رهبران امارات متحده عربی و اسراییل در ابوظبی-Kobi GIDEON / GPO / AFP

کانال ۱۲ تلویزیون اسراییل پس از برگزاری دومین دور نشست دیپلمات‌های اسراییل، آمریکا و چهار کشور عضو اتحادیه عرب در بحرین با هدف تقویت همکاری‌ها، از احتمال استقرار رادارهای اسراییلی در امارات متحده عربی خبر داد. این شبکه تلویزیونی اسراییلی هدف از این اقدام را مقابله با تهدید‌های موشکی و پهپادی حکومت ایران و گروه‌های نیابتی‌اش در منطقه عنوان کرد. این گزارش در حالی منتشر می‌شود که اسراییل، آمریکا و برخی کشورهای عربی در منطقه به دنبال ایجاد یک سپر دفاع موشکی در منطقه‌اند. 

روزنامه اورشلیم‌پست روز سه‌شنبه در گزارشی نوشت، رادارهای اسرائیل، احتمالا همراه با سایر سامانه‌های شناسایی هواپیما، بخشی از سیستم دفاع منطقه‌ای خواهد بود که اسرائیل تلاش می‌کند با همراهی ایالات متحده و متحدانش در خلیج فارس ایجاد کند.

هدف اصلی از طراحی و ایجاد این سامانه مشترک دفاع هوایی، مقابله با حملات پهپادی و موشکی حکومت ایران و گروه‌های نیابتی وابسته به تهران عنوان شده است.

برخی از تحلیل‌گران و مقام‌‌های سیاسی در منطقه، از طرح مشترک نظامی آمریکا و اسرائیل در منطقه به‌عنوان «ناتو خاورمیانه» یاد کرده‌اند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که در جریان سفر منطقه‌ای اخیر شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، به اردن و مصر نیز موضوع چگونگی مقابله با تهدیدهای حکومت ایران علیه امنیت تجارت و کشتی‌رانی منطقه مطرح شد.

تنها چند روز بعد از سفر ولیعهد عربستان سعودی به امان، پایتخت اردن، خبرگزاری بلومبرگ، روز جمعه سوم تیرماه، در گزارشی به‌نقل از پادشاه این کشور نوشت: من از اولین نفراتی خواهم بود که طرح «ناتوی خاورمیانه» را تایید خواهم کرد.

عربستان سعودی دو هفته دیگر میزبان سران شورای همکاری خلیج فارس در جده است و جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا نیز که در اواسط ژوییه به عربستان سفر می‌کند، در این نشست حضور خواهد داشت. انتظار می‌رود در نشست جده  بر سر موضوع‌های مهم و محوری خاورمیانه، از جمله تهدیدات امنیتی حکومت ایران و چگونگی مواجه با آن، گفت‌وگو شود. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پیشتر نیز بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، گفته بود کشورهای عربی و اسرائیل نگرانی‌های مشترکی در قبال ایران دارند، بنابراین باید بتوانند توانایی‌ها و همکاری‌های نظامی خود را در برابر این «خطر مشترک» تقویت کنند.

به‌گفته وزیر دفاع اسرائیل، در مواجهه با جنگ‌افروزی ایران، آنچه نیاز است صرفا همکاری مشترک نیست، بلکه ایجاد نیروی منطقه‌ای با رهبری ایالات متحده است.

اورشلیم‌پست در بخش دیگری از گزارش روز سه‌شنبه‌اش نوشت که دولت اسرائیل پیشتر درباره برخی از همکاری‌های نظامی مشترک با برخی از متحدانش در منطقه از جمله امارات متحده عربی، بحرین، مراکش و مصر گفت‌وگوهایی داشته است.

به‌نوشته اورشلیم‌پست، نخستین گفت‌وگوها بر سر همکاری‌های نظامی میان اسرائيل و برخی از کشورهای منطقه به نشست نقب در اسرائیل، برمی‌گردد.

در نشست ماه مارس نقب، یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل، میزبان آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و مقام‌ها و دیپلمات ارشد چهار کشوری عربی، از جمله شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات متحده عربی، بود.

بیشتر از جهان