ابراهیم رئيسی: آماده‌ایم همه ذخایر انرژی خود را در اختیار «بریکس» قرار دهیم

گروه کشورهای«بریکس» متشکل از پنج قدرت اقتصادی چین، هند، روسیه، برزیل و آفریقای جنوبی است

ابراهیم رئیسی در بخش دیگری از صحبت‌های شامگاه جمعه خود حکومت ایران را متعهد به «عدالت جهانی» معرفی کرد-Iranian Presidency / AFP

تنها چند روز بعد از ابراز نگرانی مشترک برخی از کشورهای منطقه درباره نقش مخرب جمهوری اسلامی ایران در تجارت بین‌المللی و امنیت دریایی در منطقه، ابراهیم رئیسی، رئیس‌ دولت سیزدهم، گفت ایران می‌تواند شریکی «پایدار» و «قابل اتکا» برای دسترسی اعضا گروه کشورهای «بریکس» به «گلوگاه‌های انرژی» و «بازارهای بزرگ جهان» باشد.

به‌گزارش خبرگزاری‌های داخلی ایران، ابراهیم رئیسی شامگاه جمعه سوم تیرماه ۱۴۰۱ در بخشی از صحبت‌های خود که از طریق «ویدئو کنفرانس» در حاشیه نشست سران «بریکس» انجام شد گفت ایران آماده است «همه» ذخایر کم‌نظیر انرژی، شبکه‌های ترانزیتی، ثروت انسانی و دستاوردهای علمی خود را در خدمت خدمت اهداف «بریکس» قرار دهد.

گروه کشورهای«بریکس» متشکل از پنج قدرت اقتصادی چین، هند، روسیه، برزیل و آفریقای جنوبی است.

نشست سران گروه بریکس، به میزبانی چین در پکن، از روز پنج‌شنبه ۲ تیر ۱۴۰۱ شروع شده است؛ محور آن را «توسعه جهانی» عنوان شده کرده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به باور بسیاری از کارشناس‌ها، کشورهای گروه «بریکس»، هرچند به‌لحاظ جمعیت و وسعت بخش قابل توجه‌ای از جهان را تشکیل می‌دهند، اما آن‌ها را نمی‌توان کشورهای «توسعه‌یافته» قلمداد کرد.

این کشورها در بسیاری از زمینه‌ها، از جمله «محیط زیست»، «حقوق کار» و «حقوق بشر»، مشکلات جدی دارند و به شمار زیادی از تعهدات سازمان بین‌المللی کار، استانداردهای بین‌المللی و اهداف سازمان ملل برای مقابله با تغییرات اقلیمی و مسائلی از این دست پایبند نیستند.

ابراهیم رئیسی در بخش دیگری از صحبت‌های شامگاه جمعه خود، جمهوری اسلامی ایران را متعهد به «عدالت جهانی» دانست و گفت توسعه بدون عدالت، به گرسنگی، بحران معنویت، اخلاق و خانواده می‌انجامد.

در سخنرانی‌های افتتاحیه نشست سران گروه «بریکس» ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، نیز به طور مجازی صحبت کرد. رئيس‌جمهوری روسیه، برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی را «شرکای قابل اعتماد» توصیف کرد و گفت حجم تجارت روسیه با این کشورها در حال افزایش است.

نشست سران گروه «بریکس» به میزبانی پکن، نخستین نشست بین‌المللی است که با سخنرانی و مشارکت رئيس جمهوری روسیه، پس از تهاجم نظامی این کشور به اوکراین برگزار می‌شود.