بندیکت شانزدهم به این دلیل که در زمان او در کلیسا، برخی کشیشها کودکان را آزار جنسی دادهاند، تقاضای بخشش کرد.
تقاضای بخشش پاپ سابق در شرایطی است که دستیارانش بارها اتهامهای مربوط به پنهانکاری در زمانی که او اسقف اعظم مونیخ بود را رد کردهاند.
بندیکت شانزدهم، که ۹۴ سال دارد، ماه گذشته در نامهای در پاسخ به یک هیئت تحقیق آلمانی نوشت: «تنها کاری که میتوانم انجام بدهم این است که خطاب به همه قربانیان سوءاستفاده جنسی، شرم و اندوه عمیق خود را ابراز و طلب بخشش کنم.»
او تاکید کرد: «من مسئولیتهای بزرگی در کلیسای کاتولیک داشتهام. سوءاستفاده و اشتباهاتی که در مکانهای مختلف در زمان ماموریتم رخ داده است، من را بهشدت رنج میدهد.»
پاپ سابق، که در سال ۲۰۱۳ از سمت خود کنارهگیری کرد، از سال ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۲ اسقف اعظم مونیخ بود. او در ماه ژانویه متهم شد که در دهه ۱۹۸۰ و زمانی که اسقف اعظم مونیخ بود، از افشای سوءاستفاده جنسی از کودکان در کلیسا ممانعت کرد. او آن زمان در جایگاهی بود که مسئولیت نهایی برای تحقیق درباره موارد سوءاستفاده را داشت.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بندیکت که اکنون از لحاظ سلامت وضعیت خوبی ندارد، از گروهی از دستیارانش خواست که به او کمک کنند تا تحقیق شرکت حقوقی پیگیر ماجرای رسوایی جنسی در کلیسا، مشارکت کند. دستیاران پاپ سابق در بیانیهای که واتیکان همراه نامه او روز سهشنبه منتشر کرد، تاکید کردند که «کاردینال راتزینگر، (بندیکت شانزدهم) اسقف اعظم در سرپوش گذاشتن بر اعمال توهینآمیز هیچگونه دخالتی نداشته است».
در ادامه این بیانیه اشاره شده است: «در هیچیک از مواردی که در گزارش کارشناسی تحلیل و بررسی شده است، تایید نمیشود که جوزف راتزینگر از سوءاستفاده جنسی صورتگرفته مطلع بوده یا به سوءاستفاده جنسی کشیشها مشکوک شده باشد.»
در سال ۲۰۱۴، مدارکی از واتیکان منتشر شد که نشان میداد بندیکت شانزدهم پیش از آنکه از مقام خود کنارهگیری کند، ۴۰۰ کشیش را در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ در ارتباط با پرونده رسوایی جنسی کلیسا خلع لباس کرده بود. در آن سال، نمایندگان واتیکان در برابر کمیتهای از سازمان ملل متحد در ژنو حاضر شدند و درباره علت مخفی نگه داشتن این مدارک و اقدامهای واتیکان برای پیشگیری از تکرار چنین وقایعی، به سوالها پاسخ دادند.
بندیکت شانزدهم، که حالا در صومعهای در واتیکان زندگی میکند، در نامه روز ۶ فوریه نوشت: «بهزودی خود را در برابر قاضی نهایی زندگی خواهم دید. به زندگی طولانیام که نگاه میکنم، میتوانم دلایل بزرگی ببینم تا به خود بلرزم.»
او همچنین در این نامه از اعتماد، حمایت و دعای پاپ فرانسیس قدردانی کرد. با اینکه پاپ فرانسیس بهطور مستقیم وارد ماجرای ادعاهای مربوط به تجاوز جنسی در کلیسا نشد، واتیکان ماه گذشته در دفاع از پاپ سابق اعلام کرد که بندیکت شانزدهم در زمان مسئولیتش، با آزار جنسی مبارزه کرده است.
پاپ فرانسیس پس از اینکه در سال ۲۰۱۳ جانشین بندیکت شانزدهم شد، در مراسم موعظهای، رسوایی جنسی پدران روحانی را «لکه ننگی بر دامن کلیسا» خواند و اعلام کرد که واتیکان کمیته ویژهای برای مبارزه با کودکآزاری در کلیسا تعیین کرده است.