سازمان بهداشت جهانی: سویه آی‌اچ‌یو تهدیدی نیست

اکنون سویه اومیکرون عامل نیمی از کل موارد ابتلا به کووید-۱۹ در فرانسه است اما از سویه آی‌اچ‌یو به جز همان ۱۲ مورد نخست، اثری وجود ندارد

به گزارش سی‌بی‌اس نیوز، سازمان بهداشت جهانی نگرانی‌ها در مورد این سویه را بی‌مورد خوانده است- REUTERS/Christian Hartmann/File Photo

هر هفته سویه‌‌های تازه ویروس کرونا شناسایی می‌شوند. بسیاری از آن‌ها پدیدار و سپس به‌سرعت ناپدید می‌شوند. برخی دیگر هم می‌مانند اما هرگز به طور گسترده شیوع پیدا نمی‌کنند. در این میان، تنها شمار اندکی به مرحله‌ای می‌رسند که سازمان بهداشت جهانی آن‌ها را در بخش «سویه‌ نگران‌کننده» دسته‌بندی کند. برای همین عجیب بود که سویه‌ای که بیش از یک ماه پیش در فرانسه شناسایی شد و چندان پخش نشد، این هفته ناگهان خبرساز شد.

به گزارش سی‌بی‌اس نیوز، سازمان بهداشت جهانی نگرانی‌ها در مورد این سویه را بی‌مورد خوانده است. عبدی محمود، مدیر حوادث سازمان بهداشت جهانی، در نشست رسانه‌ای روز سه‌شنبه در ژنو گفت که این سویه «در رادار ما» زیرنظر است. او تاکید کرد که این سویه یک تهدید به حساب نمی‌آید.

شاید علت خبرساز شدن سویه جدید این باشد که دانشمندان هفته گذشته تصمیم گرفتند نام آن‌ را آی‌آچ‌یو (IHU) بگذارند. این نام برگرفته از مرکز بیمارستانی-پژوهشی بود که این ویروس در آن شناسایی شد؛ اما کاربران رسانه‌های اجتماعی با بازیگوشی زبانی آن را «از تو بیزارم» (I HATE YOU) نامیدند و این سویه که با نام ب.۱.۶۴۰.۲ ثبت شده بود، ناگهان سر زبان‌ها افتاد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این سویه نخستین بار در ماه نوامبر در فردی ساکن منطقه مارسی فرانسه که به تازگی از کامرون در آفریقای مرکزی بازگشته بود، شناسایی شد. ۱۱ فرد دیگر که همگی با مبتلای نخست در ارتباط بودند، نیز به این سویه آلوده شدند و آی‌اچ‌یو به عنوان یک سویه جدید، در تاریخ ۹ دسامبر ثبت شد.

نخستین مورد ابتلا به سویه اومیکرون در فرانسه نیز در همان هفته شناسایی شده بود. اکنون سویه اومیکرون عامل نیمی از کل موارد ابتلا به کووید-۱۹ در فرانسه است اما از سویه آی‌اچ‌یو به جز همان ۱۲ مورد نخست، اثری وجود ندارد.

دانشمندانی که این سویه را آی‌اچ‌یو نامیدند، در مقاله‌ای پژوهشی در روز ۲۹ دسامبر، اعلام کردند این سویه «مثال دیگری از پیش‌بینی‌‌ناپذیری پیدایش سویه‌های سارس-کوو-۲» و «انتقال آن به یک منطقه معین جغرافیایی از خارج کشور» است. با این حال، این دانشمندان می‌گویند که برای گمانه‌زنی درباره ویژگی‌های ویروسی، همه‌گیری، یا بالینی این سویه هنوز خیلی زود است.