پومپئو از توقیف شناور حامل تسلیحات ایران برای حوثی‌ها خبر داد

محموله توقیف شده شامل ۲۰۰ آرپی‌جی، هزار و ۷۰۰ قبضه تفنگ و ده‌ها موشک است

مایک پومپئو و مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری ۱۸ تیرماه در کاخ سفید-TOM BRENNER / POOL / AFP

در حالی که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به «منشاء ایرانی» سلاح‌های استفاده شده در حمله به تاسیسات نفتی و فرودگاهی عربستان سعودی در سال گذشته مهر تایید زده است، آمریکا از توقیف یک کشتی حامل سلاح از ایران برای حوثی‌ها در یمن خبر داد.

مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز گذشته خود گفت: «آمریکا و نیروهای مشترک‌اش دو هفته قبل، یک قایق حامل سلاح از ایران برای حوثی‌ها در یمن را توقیف کردند.»

وزیر امور خارجه آمریکا به نام کشور یا کشورهایی که نیروهای آن‌ها در این عملیات به آمریکا کمک کرده‌اند اشاره‌ای نکرد. اما طیف وسیعی از کشورهای اروپایی، کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، اسرائیل و حتی استرالیا پس از تشدید تنش‌ها در منطقه در تابستان گذشته در چارچوب ائتلاف امنیت دریانوردی در خلیج فارس، در حال همکاری اطلاعاتی و لجستیکی مشترک هستند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پومپئو با اشاره به توقیف این محموله بار دیگر خواستار تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه جمهوری سالامی ایران شد. پومپئو گفت: «هیچ کس نمی‌تواند باور کند که ایران در صورتی که تحریم‌ها لغو شوند از سلاح‌هایی که دریافت می‌کند برای اهداف صلح‌آمیز استفاده خواهد کرد.»

به گفته پومپئو محموله توقیف شده شامل ۲۰۰ آرپی‌جی، هزار و ۷۰۰ قبضه  تفنگ و ۲۱ موشک زمین به هوا و زمین به زمین و همچنین موشک‌های ضد تانک و سلاح‌ها و موشک‌های پیشرفته دیگر بوده است.

تحریم‌های تسلیحات متعارف علیه ایران پنج سال پس از اجرای برجام در ۲۷ مهرماه سال جاری به پایان می‌رسند. آمریکا و متحدان‌اش قصد دارند از لغو این تحریم‌ها جلوگیری کنند. در حال حاضر قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید نامحدود تحریم‌ها بین اعضای شورای امنیت سازمان ملل به گردش درآمده و انتظار می‌رود در هفته‌های پیش رو رای‌گیری در مورد آن انجام شود.

پومپئو در بخش دیگری از این کنفراس خبری به طور تلویحی به نقش گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در عراق در ترور هشام الهاشمی، کارشناس مسائل امنیتی در این کشور اشاره کرد. او گفت که این روزنامه‌نگار قبلا از سوی گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی تهدید شده بود.

مقامات در تهران ادعا می‌کنند که آمریکا و اسرائیل در ترور الهاشمی نقش داشته است.