انتقاد زاکربرگ از توییتر به خاطر «راستی‌آزمایی» توییت‌های ترامپ

مدیرعامل فیسبوک می‌گوید توییتر نباید «داور حقیقت» باشد

مارک زاکربرگ در ساختمان کنگره، سپتامبر ۲۰۱۹- Brendan Smialowski / AFP

مارک زاکربرگ موسس و مدیر عامل فیسبوک از توییتر بخاطر راستی‌آزمایی صحت توییت های نادرست دونالد ترامپ انتقاد کرد.

ترامپ می‌گوید رای پستی اقدامی «شیادانه» است و پیش بینی کرده است که آرای پستی «دزدیده» خواهند شد. توییتر زیر توییت‌های دونالد ترامپ راجع به رای دادن از طریق پست یک لینک تحت عنوان «حقایق رای دادن از طریق پست را چک کنید» قرار داده است. این لینک توییتر، مقالاتی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که در آن‌ها روزنامه‌نگاران و اتاق‌های خبر این ادعاهای ترامپ را راستی آزمایی کرده و آن‌ها را از اعتبار می‌اندازند.

توضیح آبی رنگ توییتر تحت عنوان «حقایق رای دادن از طریق پست را چک کنید»  زیر توییت ترامپ

هرچند تقلب در آرای پستی تا حدی معمول‌تر از آرائی است که در حوزه های رای گیری اخذ می‌شود، به طور کلی تقلب انتخاباتی در آمریکا اندک بوده و بعید به نظر می‌رسد تاثیر چندانی در نتیجه انتخابات از جمله انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر داشته باشد.

زاکربرگ در برنامه‌ای که قرار است روز۲۸ مه پخش شود به دانا پرینو، مجری برنامه «دیلی بریفینگ» شبکه فاکس نیوز گفت: «ما سیاست متفاوتی از توییتر داریم.»

زاکربرگ افزود: «قویا معتقدم فیسبوک نباید داور صحت گفتار کاربران باشد. در کل، احتمالا موسسات خصوصی به ویژه این سکوهای اینترنتی نباید خود را در جایگاه قضاوت قرار دهند.»

پیام های آقای ترامپ در توییتر همچنین در صفحه فیسبوکش نیز انعکاس یافته است. هرچند سیاست فیسبوک حذف متونی نادرست در مورد طرق رای گیری یا ثبت نام رای دهنده است، اما فیسبوک علیه رئیس جمهور آمریکا وارد عمل نمی شود. 

فیسبوک در یک بیانیه در این مورد گفت: «ما معتقدیم مردم باید بتوانند در مورد روند رای گیری با یکدیگر تعامل و بحث کنند. به همین دلیل است که سیاست هایمان را به گونه ای تنظیم کرده‌ایم که روی ارائه اطلاعات نادرست که در روند رای گیری دخالت می‌کند، متمرکز باشد.» 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

جک دورسی، مدیرعامل توییتر، در واکنش به انتقادات زاکربرگ گفته: « راستی‌آزمایی: شخصی نهایتا مسئول پاسخگویی به اقدامات شرکت ماست، و آن شخص من هستم. لطفا کارمندان ما را از این بحث مستثنی کنید. ما همچنان در مورد صحت اطلاعات مشکوک یا نادرست در مورد انتخابات در سراسر جهان هشدار می‌دهیم. ما مسئولیت اشتباهاتمان را برعهده خواهیم گرفت و به آن‌ها اذعان خواهیم کرد.»

او در توییتر نوشت: «این بدان معنا نیست که ما خود را در جایگاه «داوری واقعیت ها» قرار می‌دهیم. قصد ما دادن تصویری روشن در مورد نظرات متضاد و اطلاعات مورد اختلاف بوده تا به مردم امکان قضاوت بدهد. شفافیت بیشتر از جانب ما حیاتی است تا مردم به وضوح ببینند چه در پس اقدامات ماست.»

از هنگام بروز این مجادله، آقای ترامپ گفته فرمانی در مورد شرکت های شبکه های اجتماعی صادر خواهد کرد. او پیشتر تهدید کرده بود که شرکت هایی را که از تصمیم توییتر درمورد آزمایش صحت اطلاعات پیروی می‌کنند، مورد «انضباط شدید» قرار داده یا تعطیل خواهد کرد. جزئیات فرمان آقای ترامپ منتشر نشده اما قرار است متن آن در روز ۲۸ ام ماه مه منتشر شود. 

متحدان دونالد ترامپ در کنگره می‌گویند رئیس جمهور می‌تواند مصونیت توییتر را در ارتباط با مسئولیت‌پذیری اظهاراتش لغو کند.

در حال حاضر توییتر تحت مصوبه شماره ۲۳۰ قوانین ایالات متحده دارای مصونیت است. این مصوبه می‌گوید شرکت‌هایی مانند توییتر، توزیع‌کننده محتوای کاربران هستند و نه ناشر و لذا مسئولیتی در قبال محتوایی که منتشر می‌شود ندارند.

مصوبه ۲۳۰ بارها مورد سوءتفاهم نمایندگان کنگره قرار گرفته که به غلط تصور می‌کنند هدف آن حفظ اینترنت از «سانسورهای سیاسی» است. این مصوبه عامل اختلاف نظر میان دموکرات‌ها و جمهوریخواهان شده است. دموکرات‌ها می‌گویند موسسات شبکه های اجتماعی به اندازه کافی با تبلیغات منابع خارجی مقابله نمی کنند. از سوی دیگر جمهوریخواهان معتقدند این موسسات به گونه ای غیرمنصفانه بیش از حد در اینگونه موارد که عمدتا جمهوریخواهان را هدف قرار می‌دهد، دخالت می‌کنند.  

انتقادات زاکربرگ، موسس فیسبوک، پس از آن مطرح می‌شود که نشریه وال استریت جورنال در مقاله‌ای اظهار کرده که فیسبوک پژوهش‌ها در خصوص نحوه کاهش تفرقه‌افکنی‌ها در این شبکه اجتماعی را به بعد موکول کرده است چرا که تغییرات پیشنهادی بیش از هر چیز بر محتوای کاربران و ناشران محافظه‌کار تاثیر خواهد گذاشت.

© The Independent