اولین شواهد معتبر مبنی بر کشته شدن یک انسان توسط شهاب سنگ

این حادثه ۲۲ اوت ۱۸۸۸ میلادی رخ داده است

تکه‌ای از یک شهاب‌سنگ که سال ۱۸۱۸ در گرینلند فرود آمد در موزه تاریخ طبیعی پاریس، اکتبر ۲۰۱۷- FRANCOIS GUILLOT / AFP

احتمال مرگ یک نفر بر اثر اصابت شهاب سنگ بسیار ناچیز است و شاید به اندازه یک در ۲۵۰ هزار نفر باشد. 

 شواهد محکم و معتبری در دست نیست که نشان دهد که هیچ انسانی به چنین سرنوشتی دچار شده و جانش را از دست داده است.

اما محققان حالا می‌گویند به سه سند رسمی مستقلی دست یافته‌اند که از اصابت مرگبار یک شی خارجی با زمین در حدود ۱۳۰ سال پیش خبر می‌دهد. 

براساس این اسناد، این حادثه حوالی ساعت ۸:۳۰ شب در تاریخ ۲۲ اوت ۱۸۸۸ میلادی رخ داده است و طی آن، گلوله‌ای از آتش در آسمان مشاهده شده که در فاصله‌ای کوتاه تبدیل به بارانی از تکه‌های شهاب سنگ بر فراز روستایی در سلیمانیه عراق (که در آن دوران به امپراتوری عثمانی تعلق داشت) شده بوده است. 

طبق نسخه‌های خطی این اسناد که در آرشیو دولتی ترکیه نگهداری می‌شوند، در آن حادثه یک مرد کشته شده و فرد دیگری فلج شده است. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به نظر می‌رسد که آن رخداد در گزارشی تایید و به سلطان عبدالحمید دوم ارائه شده است. 

محققان در مقاله ای آکادمیک درباره یافته های خود می نویسند: « با توجه به این که این اسناد بخشی از منابع رسمی دولتی هستند و توسط مقام های محلی نوشته شده اند، ما در باره واقعی بودنشان شکی نداریم.»

به گفته آنها «این اولین سند از حادثه‌ای است که طی آن سقوط شهاب سنگ منجر به مرگ یک انسان شده است».

در صورت اثبات صحت این امر، این اسناد همچنین اولین شواهد در باره حادثه اصابت شهاب سنگ به یک انسان خواهد بود. 

پیش از این گمان می‌رفت که این سوء شهرت به شهاب سنگ سیلاکواگ تعلق دارد که در نوامبر ۱۹۵۴ در آلابامای آمریکا، به الیزابت فولر هاجز که او روی مبل خانه اش خوابیده بود، اصابت کرد. 

خانم هاجز از آن حادثه جان به‌در برد، اما بر اثر برخورد تکه‌های شهاب سنگ به پایش که اول به رادیو خوردند و بعد کمانه گرفتند و به او اصابت کردند، دچار کبودی شد. 

از دیگر شواهد رقیب که فاقد اعتبار لازم است، گزارشی است مبنی بر اصابت شهاب سنگ به یک راهب. روایت می‌شود که او بر اثر برخورد یک سنگ گوگردی از میان ابرها با ران پایش، جان باخت. 

سازمان ناسا چندی پیش ادعاهایی را مبنی بر مرگ یک راننده اتوبوس بر اثر برخورد شهاب سنگ در جنوب هند در تاریخ ۶ فوریه ۲۰۱۹، تکذیب کرده بود. این سازمان گفته بود به احتمال زیاد علت مرگ او انفجار زمینی بوده است.

© The Independent

بیشتر از جهان