نیکوتین سیگار شما را در مقابل ویروس کرونا واکسینه نمی‌کند

دانشمندان فرانسه هشدار می‌دهند سیگار نکشید

زنی با ماسک بر صورت در حال سیگار کشیدن - Robert ATANASOVSKI / AFP

در پی اعلام نتایج تحقیقی در فرانسه مبنی بر احتمال پایین ابتلای افراد سیگاری به ویروس کرونا، دانشمندان به مردم هشدار داده اند که سیگار نکشند. 

پژوهشگران فرانسوی ایده ای را مطرح کرده اند که براساس آن نیکوتین موجود در سیگار می تواند افراد را در مقابل ویروس کرونا محفوظ نگاه دارد. همزمان نتایج یک تحقیق حکایت از تعداد پایین افراد سیگاری مبتلا به کووید- ۱۹ در بیمارستان ها دارد. 

 به گفته یکی از بیمارستان های پاریس، آزمایش های حیاتی در این زمینه در جریان است.

 هر چند کارشناسان بهداشت عمومی هشدار داده اند که کشیدن سیگار همچنان یک خطر برای این ویروس است. 

پروفسور جان بریتون، مدیر مرکز مطالعات تنباکو و الکل بریتانیا به نشریه ایندیپندنت گفته: «‌افراد سیگاری پس از ابتلا به ویروس کرونا به نظر بیش از غیرسیگاری‌ها در بخش مراقبت های ویژه بستری می شوند.»

پروفسور اپیدمیولوژی در دانشگاه ناتینگهام گفت: «‌نیکوتین می تواند شما را از ابتلا در امان نگه دارد و آزمایش ها واقعا جالب بوده ولی پیام ما به افراد سیگاری دقیقا همان است که بود:‌ سیگار کشیدن را متوقف کنید.»‌

در هیمن رابطه، پروفسور لیندا باولد از دانشگاه ادینبرو گفته:‌ «بیماری کووید- ۱۹ در افرادی که پیش زمینه های بیماری مرتبط با سیگار دارند به مراتب سنگین تر و بدتر است.»‌

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او تاکید کرد که واکنش افراد سیگاری مبتلا به ویروس در دستگاه تنفسی نسبت به دیگران خوب نیست و دوره درمان آنها در بعد از این مرحله در بیمارستان نیز طولانی تر است. 

او افزود: «‌هیچ وقت زمانی بهتر از این برای ترک سیگار در مواجهه با یک ویروس بیماری زای تنفسی مثل کووید - ۱۹ نبوده است. اما نیکوتین شاید داروی جالبی برای تحقیقات بیشتر باشد تا اثرات آن را در درمان این بیماری بررسی کنیم.»‌

به گفته محققان فرانسوی، نیکوتین احتمالا در جلوگیری و کنترل عفونت ویروس کرونا موثر است. این محققان می گویند در صدد انجام آزمایش انسانی با استفاده از چسب نیکوتین هستند.

نتایج مطالعه ای انجام شده در یک بیمارستان دانشگاهی نیز بیانگر آن است که آمار افراد سیگاری مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان ها، نسبت به جمعیت کل بیماران پایین تر است. 

براساس این پژوهش، حدود ۸ درصد بیماران بستری شده گفته اند سیگار می کشند، در مقایسه با ۲۵ درصد جمعیت فرانسه.

 به گفته دکتر لاین شهاب، استادیار بهداشت روانی در کالج دانشگاهی لندن، این یافته ها ممکن است به دلیل ترک سیگار از سوی افراد پس از ابتلا به ویروس کرونا باشد که بر دستگاه تنفسی و کارآیی شش ها تاثیر می گذارد. 

او به نشریه ایندیپندنت گفت: «‌شاید علت آمار پایین افراد سیگاری مبتلا به ویروس، این باشد که بعضی بیماران در واقع به خاطر این بیماری قادر به سیگار کشیدن نیستند.»‌

او گفت « هنوز کسی نمی داند» که آیا نیکوتین افراد را در مقابل کرونا محافظت می کند یا نه، اما سیگاری‌ها همچنان به واسطه عادت های خود در معرض خطر ابتلا هستند، چرا که دست‌هایشان را زیاد نزدیک صورت می برند.

در پی انتشار نتایج این مطالعه، رئیس آژانس بهداشت ملی فرانسه، گفته هنوز شواهد مشخصی در باره نقش نیکوتین در پیشگیری از بیماری در دست نیست. او هشدار داده که سیگار همچنان اولین قاتل خاموش در فرانسه است. 

فرانسه با بیش از ۱۵۸ هزار و ۳۰۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا، ضربه بزرگی از این اپیدمی عالمگیر خورده است. 

قرنطینه سراسری در این کشور که رفت و آمدهای مردم را محدود و برگزاری تجمعات عمومی را ممنوع کرده از اواسط مارس گذشته اعمال شده است. تدابیری که به منظور مهار این اپیدمی اعمال شده طبق بعضی مطالعات،‌ تنها در یک ماه، جان حدود ۶۱ هزار نفر را نجات داده است. 

*گزارش‌های تکمیلی توسط آسوشیتدپرس

© The Independent

بیشتر از زندگی