بیل گیتس: همه‌گیری می‌تواند هر ۲۰ سال یک‌بار رخ دهد 

«انتظار شهروندان این است که این موضوع در اولویت دولت‌ها باشد»

آقای گیتس هفته گذشته در مقاله‌ای در «واشنگتن پست» گفت که آمریکا نیاز به رویکردی متحد در برخورد با این همه‌گیری دارد- MICHAEL COHEN/GETTY IMAGES/AFP

بیل گیتس هشدار داده است که همه‌گیری ویروسی مشابه شیوع ویروس کرونا، می‌تواند هر ۲۰ سال یک‌بار رخ دهد.

آقای گیتس در یک سخنرانی از مجموعه سخنرانی‌های «تد» در سال ۲۰۱۵، هشدار داده بود که دنیا آماده برخورد با همه‌گیری جهانی نیست و بر اهمیت برنامه‌ریزی تاکید کرده بود. 

او چند روز پیش در گفت‌وگو با روزنامه «فایننشال تایمز» گفت، بعضی دولت‌ها برای بحران کنونی تدارک ندیده بودند، اما در آینده دولت‌ها آمادگی خواهند داشت.

آقای گیتس توضیح داد که «این بزرگترین رویدادی است که مردم در کل زندگی‌شان تجربه می‌کنند»، و افزود که انتظار آن‌ها این است که دولت‌ها برای موارد شیوع ویروس در آینده آماده باشند. 

به باور او، سامانه‌هایی در زمینه هشدار زودرس و مجموعه داروهای ضد ویروسی برپا خواهند شد، و افزود که «هزینه انجام تمام این کارها در مقایسه با آن‌چه اکنون باید از سر بگذرانیم، بسیار اندک است».

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

آقای گیتس گفت:‌ «و حالا مردم متوجه می‌شوند که خوب، با این همه مسافرت جهانی که انجام می‌شود، پس واقعا احتمال زیادی هست که حدودا هر ۲۰ سال یک بار  یکی از این ویروس‌ها در بگیرد، و انتظار شهروندان این است که دولت‌ها به این موضوع اولویت دهند.»

او توضیح داد که برنامه‌ریزی برای همه‌گیری، فوایدی فراتر از این موضوع هم دارد. 

آقای گیتس گفت: «هزینه آن به اندازه بودجه دفاعی نیست، اما سرمایه‌گذاری ضروری‌ای خواهد بود. بعضی از این سرمایه‌گذاری‌ها به امور پزشکی در سایر زمینه‌ها نیز کمک می‌کند»

او افزود: «ساخت واکسن و آزمایش‌های ارزان و سریع، فقط به درد همه‌گیری نمی‌خورند.»

گیتس که از بنیانگذاران شرکت «مایکروسافت» است، به این روزنامه گفت که امیدوار است دولت‌ها در سراسر جهان آماده برخورد با همه‌گیری بعدی باشند، اما همچنین افزود:‌ «نمی‌بایست چندین تریلیون دلار از دست می‌دادیم تا به این‌جا برسیم.»

آقای گیتس هفته گذشته در مقاله‌ای در روزنامه «واشنگتن پست» گفت که آمریکا نیاز به رویکردی متحد در برخورد با این همه‌گیری دارد.

او نوشت:‌ «ما ابتدا می‌بایست رویکردی پیگیر و سراسری در زمینه تعطیلی‌ها داشته باشیم. علیرغم خواسته کارشناسان بهداشت عمومی، هنوز بعضی ایالت‌ها و فرمانداری‌ها هستند که سیاست قرنطینه و تعطیلی را کامل اجرا نکرده‌اند.»

او افزود: «در بعضی ایالات ساحل‌ها هنوز باز هستند. در بعضی ایالات دیگر، رستوران‌ها هنوز غذا سرو می‌کنند.»

طبق آمار پروژه ردیابی دانشگاه جانز هاپکینز، بیش از ۴۷۵۷۴۹ نفر در آمریکا مبتلا به ویروس کرونا شده‌اند. میزان جان‌باختگان به حداقل ۱۷۹۲۵ نفر رسیده است. 

مقامات انگلیس بارها و بارها بر استفاده از ماسك تاکید کرده‌اند ، با وجود اینكه سیاست‌ رسمی در كشورهای دیگر مانند اتریش این است که همه افرادی كه وارد سوپر ماركت‌های محلی خود می‌شوند باید صورت خود را پوشانده باشند.

سر دیوید والنس، مسوول ارشد علمی بریتانیا،  در پاسخ به اظهار نظر دکتر نابارو گفت كه شواهد نشان می‌دهند كه این ماسك‌ها هنگامی كه به افرادی كه قبلاً آلوده شده اند داده می‌شود، در مقایسه با استفاده از ماسک توسط افراد سالم، موثرتر است. 

با این حال وی خاطرنشان كرد كه در حال بررسی مستمر در مورد اثربخشی ماسكها برای استفاده از راهنما‌های دولتی در این زمینه است.

وی در کنفرانس مطبوعاتی روزانه دولت گفت: «ما همچنان به بررسی شواهد جدید می‌پردازیم و اگر شواهدی وجود دارد که به نظر می‌رسد توصیه‌های خود را تغییر دهیم، این کار را می‌کنیم.»

© The Independent