رئیس سابق موساد: سرنگونی جمهوری اسلامی چند سال طول می‌کشد اما اتفاق می‌افتد

یوسی کهن: برای سرقت آرشیو هسته‌ای جمهوری اسلامی دو سال برنامه‌ریزی شد و ماموران ما صدها بار از محل بازدید کرده بودند

یوسی کهن، رئیس سابق موساد در سخنرانی در نشستی درباره یهودی ستیزی در نیویورک گفت که جمهوری اسلامی و حزب‌الله دو مشکلی هستند که اسرائیل باید با آنها مواجه شود.

کهن گفت: ممکن است بتوان جمهوری اسلامی را سرنگون کرد، اما این سال‌ها طول خواهد کشید.

رئیس سابق موساد درباره سرکوب معترضان در ایران و امکان تغییر رژیم گفت: «مردم ایران از رژیم وحشی رنج می‌برند؛ هر کسی که جرات اعتراض داشته باشد، کشته یا مجروح می‌شود. اما من معتقدم زمان آن رسیده و اگر جهان حمایت کند، این اتفاق خواهد افتاد.»

اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه و پس از آن به وضوح از تمایل به تغییر رژیم در ایران سخن گفته است اما همواره تاکید داشته که این تغییر به دست مردم ایران باید اتفاق بیفتد. در عین حال، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل نیز گفته است که از مردم ایران در این مسیر حمایت می‌کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

کوهن درباره ارزیابی وضعیت ایران و تلاش‌های قبلی برای تغییر رژیم گفت: «جمهوری اسلامی در ضعیف‌ترین وضعیت خود از اواخر دهه ۱۹۷۰ به بعد قرار دارد.» او افزود: ما قبلا تلاش کردیم تغییر رژیم در ایران ایجاد کنیم، مردم را وادار به قیام علیه رژیمشان کنیم، اما جمهوری اسلامی آنها را بسیار خشن سرکوب می‌کند.»

کوهن همچنین عملیات موساد در سال ۲۰۱۸ برای سرقت آرشیو هسته‌ای جمهوری اسلامی از یک انبار در تهران را مورد بحث قرار داد و گفت این یک دستاورد تاریخی برای آژانس بود. او گفت این عملیات دو سال برنامه‌ریزی شده بود و ماموران «صدها بازدید» از انبار اسناد انجام دادند.

او از حمله اسرائیل و آمریکا به تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی در سال جاری حمایت کرد و گفت که این حمله توانایی تهران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را «فعلا به طور قابل توجهی به تاخیر انداخته است.»

برخی برآوردها حاکی از آن است که این حمله‌ها برنامه‌های هسته‌ای ایران را تا یک سال‌و‌نیم به تاخیر انداخته است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا تاکید کرده است که در صورت حرکت جمهوری اسلامی به سمت احیای برنامه‌های هسته‌ای، دوباره آنها را بمباران خواهد کرد.