به یهودیان آلمان توصیه شده در بخش‌هایی از کشور از کلاه «کیپا» استفاده نکنند

سال ۲۰۱۸ حمله به یهودیان در آلمان ۱۰ درصد افزایش و به هزار و ۶۴۶ مورد رسیده

بلند پایه‌ترین مقام مبارزه با یهودی‌ستیزی در آلمان، به یهودیان این کشور هشدار داده است که در بخش‌هایی از آلمان از بر سر گذاشتن «کیپا»، کلاه سنتی یهودی، خودداری کنند.

طبق آمار اخیر دولت آلمان در حالی که در مجموع، میزان جرایمی که با انگیزه سیاسی صورت می‌گیرد سال گذشته در این کشور کاهش داشته، موارد یهودی‌ستیزی و احساسات ضدخارجی‌ دراین مدت افزایش یافته است.

طبق این آمار، سال ۲۰۱۸، حمله به یهودیان در آلمان ۱۰ درصد افزایش داشته و به هزار و ۶۴۶ مورد رسیده و در عین حال تعداد حملات خشونت‌بار علیه آن‌ها نیز از ۳۷ به ۶۲ مورد افزایش یافته است. 

فلیکس کلاین، کمیساریای ضد‌یهودی دولت آلمان در گفت‌و‌گو با گروه نشریات «فونکه» گفته است: «متاسفانه نظرم نسبت به گذشته تغییر کرده است. نمی‌توانم به یهودیان بگویم که می‌توانند در همه نقاط آلمان «کیپا» به سرشان بگذارند».

این مقام بلندپایه با این حال به زمان و مکان‌هایی که بر سر گذاشتن «کیپا» می‌تواند خطرناک باشد، اشاره‌ای نکرده است.

آقای کلاین همچنین، افزوده است که نیروی پلیس، آموزگاران و وکلا باید برای تشخیص موارد ضد یهودی آموزش بیشتری ببینند.

به گفته وی «در کنار اینترنت و شبکه‌های اجتماعی که نقش عمده‌ای در بروز این مسئله دارند، حملاتی که علیه «فرهنگ یادآوری» [گذشته و تاریخ] می‌شود نیز به این مسئله کمک کرده است».

آقای کلاین گفت هرچند ۹۰ درصد این حملات از سوی جنبش راست افراطی صورت می‌گیرد، مواردی از حملات مسلمانانی که با شبکه‌های تلویزیونی عرب‌زبان مرتبط هستند نیز علیه یهودیان گزارش شده است. او می‌افزاید که این شبکه‌های تلویزیونی «تصویری هولناک از اسرائیل و یهودیان ارائه می‌دهند».

سال گذشته، یوزف شوستر، رهبر یهودیان آلمان، به یهودیانی توصیه کرد که حین سفر به شهرهای بزرگ از پوشیدن «کیپا» خودداری کنند.

همان سال، همچنین به دنبال حمله به دو مرد جوان یهودی که «کیپا» بر سر داشتند، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز ضمن تقبیح این رویداد از «نوع متفاوتی از یهودی‌ستیزی» سخن به میان آورد که به گفته او پناهجویان عرب با خود به آلمان آورده‌اند.

خانم مرکل از اینکه کشورش قادر به ریشه کن کردن یهودی‌ستیزی نبوده و کنیسه‌ها، آموزشگاه‌ها، کودکستان‌های یهودی نیاز به محافظت پلیس دارند، اظهار ناراحتی و تاسف کرده بود. 

صدراعظم آلمان در این خصوص در یک مصاحبه گفته بود: «ما اکنون پناهجویانی و افراد عرب‌تباری داریم در آلمان که نوع متفاوتی از یهودی‌ستیزی را باخود به کشور آورده‌اند، اما متاسفانه، یهودی‌ستیزی پیش از آن نیز در آلمان وجود داشت».

© The Independent

بیشتر از جهان