بمب ساعتی کرونا در جنوب آسیا

افغانستان در دو روز گذشته شاهد افزایش سریع شیوع ویروس کرونا بوده است

آمار مبتلایان به ویروس کرونا در افغانستان در روزهای گذشته افزایش یافته است - WAKIL KOHSAR / AFP

چندی روز قبل یکی از متخصصان امور بهداشت و درمان در مورد عدم افزایش کرونا در جنوب آسیا نسبت به دیگر نقاط جهان نظریه ای را مطرح کرده بود. نظریه‌ای که  دو گزینه داشت؛ یکی این که احتمالا اقلیم ، محیط زیست و حتی ساختار ژنتیکی مردمان جنوب آسیا به صورتی است که ویروس کرونا در آنجا رشد چندانی ندارد و دوم اینکه شاید جنوب آسیا شبیه بمب ساعتی است که تا هنوز زمان انفجار آن نرسیده است . به نظر میرسد گزینه دوم این دانشمند علوم پزشکی در مورد ویروس کرونا دقیق تر باشد و بمب ساعتی کرونا در جنوب آسیا که افغانستان هم جز آن است ، منفجر شده و ویروس به سرعت در حال گسترش است . 

آمار مبتلایان به ویروس کرونا که در روزهای گذشته افزایش یافت. ناگهان در ظرف ۲۴ ساعت از عصر روز دوشنبه تا عصر روز سه شنبه به ۳۲ مورد آنهم تنها در شهر هرات در غرب افغانستان رسید . با افزایش ۳۲ مورد در یک روز در هرات ، تعداد مبتلایان به این مورد به ۷۴ نفر رسید . همچنان صبح روز چهارشنبه دومین مورد فوت شده از اثر کرونا که یک خانم نزدیک به ۵۰ سال بوده ، در شهر هرات به ثبت رسید . به این ترتیب روند صعودی ویروس کرونا در افغانستان ، مانند کشورهای دیگر جنوب آسیا نظیر پاکستان و هند آغاز شده است . 

هرچند این آمار در مقایسه به آماری که از کشور های چون ایران ، ایتالیا ، اسپانیا و امریکا به نشر میرسد به مراتب کمتر است . اما با توجه به ظرفیت پایین مقابل با ویروس کرونا در افغانستان ، افزایش این ویروس به شدت برای دولت افغانستان نگران کننده شده است . 

دولت وارد فاز جدی تر شده است  

روز سه شنبه فیروزالدین فیروز وزیر بهداشت افغانستان در یک نشست خبری پرده از نگرانیهای دولت افغانستان را در رابطه به ویروس کرونا برداشت . یکی از مهم ترین نگرانیها در این رابطه ، جدی نگرفتن خطر ویروس کرونا از سوی مردم است . به طور مثال مردم در شهر هرات که نخستین منبع انتشار ویروس کرونا درافغانستان است . بدون توجه به هشدار های مسوولین روز اول و دوم سال را به تفریح و گردش به بیرون از شهر رفتند . در کنار آن توصیه های ایمنی به هیچ صورت مورد استفاده قرار نگرفته است . هم در هرات و هم در شهر های دیگر افغانستان ، تجمعات صورت میگیرد . از وسایل ایمن کننده مانند ، ماسک ، دستکش و مواد ضد عفونی کننده در حد کمتری استفاده میشود . 

وزیر صحت افغانستان همچنان پیشبینی های سازمان جهانی بهداشت در مورد افغانستان را هم مطرح ساخت . او گفت در بدترین حالت طبق پیش بینی سازمان جهانی بهداشت ، ۸۰ درصد از مردم افغانستان به کرونا مبتلا خواهند شد . از این میان ۶۶ درصد از مردم علایم و عوارض کرونا را نشان خواهند داد . ۲۲۰ هزار نفر نیاز به خدمات پزشکی خواهند داشت و به احتمال در حدود ۱۱۰ هزار نفر از اثر ابتلا به ویروس کرونا در افغانستان خواهند مرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

 

همچنان وزیر صحت گفت که به حکومت پیشنهاد کرده است تا سر از روز چهارشنبه برنامه منع رفت و آمد در طول روز را در هرات اجرا کنند . او گفت در حال حاضر نیاز به قرنطین عمومی احساس نمی شود . ولی اگر همین منع رفت و آمد روزانه مراعات شود ، نقش زیادی در کنترل ویروس خواهد داشت . وزیر بهداشت افغانستان می گوید تدابیر جدی از سوی دولت افغانستان برای مهار ویروس روی دست گرفته شده است . از جمله این تدابیر ، کاهش شش ساعته رژیم کار در افغانستان است . یعنی کارمندان دولت از ساعت هشت سر کار خواهند آمد و ساعت یک برمیگردند . دلیل اساسی این طرح ، حضور کمتر در اجتماعات ولو کوچک حساب شده است . وقت غذای ظهر هم در ادارات دولتی قطع شده است . 

طالبان: هنوز زود است که به خاطر کرونا آتش بس کنیم  

سازمان ملل متحد از تمام طرف های جنگ در جهان خواسته است تا به خاطر مبارزه بهتر با ویروس کرونا ، آتش بس جهانی را برقرار بسازند . دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است که جهان در مقابل یک دشمن مشترک قرار گرفته است . دولت افغانستان نیز به طالبان پیشنهاد داده است که برای مبارزه با کرونا با آتش بس موافقت کند . اما گروه طالبان تنها به ایجاد تسهیلات برای مبارزه با این ویروس در مناطق تحت کنترل شان موافقت کرده اند و آتش بس را هنوز زود میدانند . چند روز قبل گروه طالبان از تمامی سازمان های بین المللی که در عرصه مبارزه با کرونا فعالیت میکنند ، درخواست کرد تا برای مبارزه با ویروس کرونا به مناطق تحت کنترل آنان هم امکانات لازم را فراهم سازند . این گروه گفته است که حفظ امنیت تمامی افرادی که برای کمک به مردم میایند بر عهده این گروه خواهد بود . 

کرونا در افغانستان در نخست به صورت خزنده و حالا با سرعت بیشتر در حال گسترش است . هرچند دولت تدابیر متنوعی را در این رابطه در نظر گرفته است . اما تا همین لحظه مردم آن گونه که باید کرونا را جدی نگرفته اند . به همین دلیل کمپین ( کرونا را جدی بگیرید ) در شبکه های اجتماعی از سوی کاربران ان به راه افتاده است . 

بیشتر از