تازه‌ترین نظرسنجی‌ها دربارهٔ انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا چه می‌گویند؟

دموکرات‌ها اکنون ۴۷ کرسی سنا را در اختیار دارند و برای کسب اکثریت به ۵۱ کرسی نیاز دارند

Olivier DOULIERY / AFP

در فاصلۀ هفت روز مانده به انتخابات میان‌دوره‌ای سال ۲۰۲۶ آمریکا، نظرسنجی‌های سراسری و ایالتی از افزایش حمایت از دموکرات‌ها در رقابت برای کنترل مجلس نمایندگان و سنا حکایت دارند. این انتخابات در حالی برگزار می‌شود که دونالد ترامپ در دو سال نخست دورۀ دوم ریاست‌جمهوری‌اش از اکثریت جمهوری‌خواهان در هر دو مجلس کنگره برخوردار بوده است.

به نوشتهٔ یاهو نیوز، پیروزی دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان به آنان امکان می‌دهد برنامه‌های دولت ترامپ را متوقف کنند، دربارۀ عملکرد دولت تحقیق کنند و حتی روند استیضاح رئیس‌جمهوری را آغاز کنند. کسب اکثریت سنا نیز به آنان اجازه می‌دهد مانع تأیید نامزدهای ترامپ برای دیوان عالی شوند.

با این‌ حال، نظرسنجی‌ها پیش‌بینی قطعی نتایج انتخابات نیستند و فقط تصویری از افکار عمومی در زمان انجام نظرسنجی ارائه می‌دهند.

پیشتازی دموکرات‌ها در نظرسنجی‌های سراسری

یکی از شاخص‌های اصلی ارزیابی وضعیت انتخابات، نظرسنجی عمومی کنگره است که از رأی‌دهندگان می‌پرسد اگر انتخابات امروز برگزار شود، به نامزد کدام حزب رأی خواهند داد.

براساس میانگین نظرسنجی‌ها، دموکرات‌ها اکنون حدود ۹ درصد از جمهوری‌خواهان پیش‌اند و این فاصله در یک ماه گذشته افزایش یافته است.

برای مقایسه، در فاصلۀ هفت روز مانده به انتخابات میان‌دوره‌ای سال ۲۰۱۸، دموکرات‌ها ۷.۶ درصد پیشتاز بودند و در نهایت با کسب ۴۱ کرسی بیشتر، کنترل مجلس نمایندگان را در اختیار گرفتند.

در انتخابات ۲۰۲۲، جمهوری‌خواهان با برتری ۳ درصدی در نظرسنجی‌های نهایی، ۹ کرسی کسب کردند و اکثریت مجلس را به دست آوردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در سال ۲۰۱۴، پیشتازی ۲ درصدی جمهوری‌خواهان به افزایش ۱۳ کرسی آنان منجر شد. در سال ۲۰۱۰ نیز این حزب با برتری ۶.۹ درصدی در نظرسنجی‌ها، ۶۳ کرسی بیشتر کسب کرد.

دموکرات‌ها برای بازپس‌گیری مجلس نمایندگان در انتخابات سال جاری، فقط به سه کرسی بیشتر نیاز دارند. با این‌ حال، تغییر مرزبندی حوزه‌های انتخاباتی در ایالت‌های جنوبی به‌سود جمهوری‌خواهان، می‌تواند بر تعداد کرسی‌های دموکرات‌ها تأثیر بگذارد.

رقابت فشرده برای کنترل سنا در ۱۲ ایالت

دموکرات‌ها اکنون ۴۷ کرسی سنا را در اختیار دارند و برای کسب اکثریت به ۵۱ کرسی نیاز دارند. در صورت تقسیم برابر ۵۰ کرسی میان دو حزب، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهوری، رأی تعیین‌کننده خواهد داشت.

نظرسنجی‌ها از رقابت‌های مهم در ۱۲ ایالت حکایت دارند.

در ایالت مین، تروی جکسون، نامزد دموکرات‌ها، در بیشتر نظرسنجی‌ها بین ۲ تا ۷ درصد از سوزان کالینز، سناتور جمهوری‌خواه، پیش است. با این‌ حال، یک نظرسنجی جمهوری‌خواهان برتری ۰.۵ درصدی کالینز را نشان می‌دهد.

در میشیگان، عبدل السید، نامزد دموکرات‌ها، در ۹ نظرسنجی از ۱۰ نظرسنجی ماه اکتبر، بین ۱ تا ۷ درصد از مایک راجرز جلوتر بوده است. تازه‌ترین نظرسنجی اختلاف را ۶ درصد نشان می‌دهد.

در اوهایو، شرود براون، سناتور سابق دموکرات، در بیشتر نظرسنجی‌های ماه اکتبر با اختلاف ۲ تا ۶ درصد از جان هاستد پیش بوده است، هرچند یک نظرسنجی جدید رقابت را برابر نشان می‌دهد.

در جورجیا، جان آساف، سناتور دموکرات، به‌طور میانگین ۹ درصد از مایک کالینز پیش است.

در کارولینای شمالی، روی کوپر، فرماندار سابق دموکرات، بیش از ۱۰ درصد از مایکل واتلی جلوتر است. یک نظرسنجی مستقل اختلاف را ۱۴ درصد نشان می‌دهد.

در نیوهمپشر نیز کریس پاپاس، نامزد دموکرات‌ها، در ماه گذشته به‌طور میانگین ۷ درصد از جان سونونو پیش افتاده است.

در آلاسکا، مری پلتولا، نامزد دموکرات‌ها، در نظرسنجی‌های ماه اکتبر بین ۲ تا ۷ واحد درصد از دن سالیوان، سناتور جمهوری‌خواه، پیش بوده است.

در آیووا، اشلی هینسون جمهوری‌خواه و جاش تورک دموکرات در نظرسنجی‌های پس از انتخابات مقدماتی ژوئن، به‌تناوب برتری‌های اندکی داشته‌اند.

در تگزاس، جیمز تالاریکو، نامزد دموکرات‌ها، در تقریباً تمام نظرسنجی‌های پاییز بین ۲ تا ۶ درصد از کن پکستون پیش بوده است. نظرسنجی جدید یوگاو اختلاف را ۵ درصد نشان می‌دهد.

در نبراسکا، نظرسنجی‌های محدود از رقابت نزدیک پیت ریکتس جمهوری‌خواه و دن آزبورن مستقل حکایت دارند.

در کانزاس، راجر مارشال جمهوری‌خواه در تازه‌ترین نظرسنجی ۱ درصد پیشتاز است، اما بیشتر نظرسنجی‌های ماه گذشته برتری ۱ تا ۵ درصدی آدام همیلتون دموکرات را نشان داده‌اند.

در کارولینای جنوبی، دارلین گراهام جمهوری‌خواه در نظرسنجی‌های اخیر با اختلاف ۱ تا ۳ درصد پیش است، هرچند یک نظرسنجی حزبی برتری ۱ درصدی آنی اندروز دموکرات را نشان می‌دهد.

نارضایتی از عملکرد ترامپ

براساس داده‌های مؤسسۀ سیلور بولتن، میانگین ۶۰.۴ درصد آمریکایی‌ها از عملکرد دونالد ترامپ ناراضی‌اند و ۳۷ درصد رضایت دارند.

براساس گزارش نیویورک‌تایمز، ترامپ در آستانۀ انتخابات میان‌دوره‌ای، از سال ۱۹۴۶ تاکنون دومین میزان پایین محبوبیت را میان رؤسای‌جمهوری آمریکا، پس از هری ترومن، ثبت کرده است.

در زمینۀ هزینۀ زندگی و تورم نیز ۷۱ درصد آمریکایی‌ها از عملکرد ترامپ ناراضی و ۲۵ درصد راضی‌اند، این اختلاف ۴۶ درصدی در مقایسه با آغاز دورۀ دوم ریاست‌جمهوری او افزایش قابل‌ملاحظه‌ای داشته است.

بیشتر از جهان