لایحه تحریم‌های روسیه و ایران به زودی نهایی می‌شود

این طرح به رئیس‌جمهوری آمریکا اختیار می‌دهد بر کالاهای وارداتی از کشورهایی که از خریداران عمده نفت و گاز روسیه‌اند یا در دور زدن تحریم‌ها نقش دارند، تا ۱۰۰ درصد تعرفه وضع کند

ترامپ کنار وزیر جنگ و وزیر خارجه آمریکا‌ــ REUTERS

جو ویلسون، نماینده جمهوری‌خواه ایالت کارولینای جنوبی، می‌گوید مجلس نمایندگان آمریکا ممکن است از ۱۵ سپتامبر بررسی طرح گسترده تحریم روسیه و جمهوری اسلامی ایران را آغاز کند.

ویلسون ۱۴ سپتامبر در مصاحبه‌ای با رادیو اروپای آزاد گفت که انتظار دارد کمیته مقررات مجلس نمایندگان که قرار بود ۱۴ سپتامبر تشکیل جلسه دهد، این طرح را بررسی و زمینه پیشبرد آن را فراهم کند. او همچنین ابراز اطمینان کرد که این طرح می‌تواند ظرف چند روز برای امضا به میز دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، برسد.

ویلسون افزود که «اینجا در واشنگتن، شرایط همیشه تغییر می‌کند»، اما او «کاملا مطمئن» است که این طرح پیش خواهد رفت.

هدف این طرح افزایش فشار اقتصادی بر روسیه است، اما ممکن است بر سر میزان اختیاراتی که کنگره باید برای گسترش تعرفه‌ها به ترامپ بدهد، میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها اختلافی شدید ایجاد کند.

مجلس سنا هفتم اوت «قانون تحریم روسیه و ایران لیندزی گراهام» را با اکثریت قاطع ۸۶ رأی موافق در برابر ۱۱ رأی مخالف، تصویب کرد. این طرح مقام‌ها و نهادهای روسیه و همچنین «ناوگان سایه» را هدف قرار می‌دهد؛ یعنی کشتی‌هایی که به مسکو امکان می‌دهند تحریم‌های مربوط به صادرات نفت را دور بزند.

صادرات نفت یکی از منابع اصلی درآمد اقتصاد روسیه و تامین مالی جنگ این کشور علیه اوکراین است.

این طرح به رئیس‌جمهوری آمریکا اختیار می‌دهد بر کالاهای وارداتی از کشورهایی که از خریداران عمده نفت و گاز روسیه‌اند یا در دور زدن تحریم‌ها نقش دارند، تا ۱۰۰ درصد تعرفه وضع کند. اعتبار قانون فعلی تحریم‌های ایران را هم به مدت پنج سال دیگر تمدید می‌کند.

هنگامی که از ویلسون پرسیده شد آیا مطمئن است ترامپ این طرح را امضا خواهد کرد، بدون هیچ تردیدی پاسخ داد: «قطعا.»

تحریم‌های ثانویه

مقررات تعرفه‌ای این طرح خریداران عمده انرژی روسیه را هدف قرار می‌دهد و ممکن است کشورهایی مانند چین و هند را که همچنان نفت و گاز روسیه را خریداری می‌کنند، تحت فشار بگذارد. ویلسون گفت: «تحریم یک کشور به‌خودی‌خود اقدامی مهم است، اما آنچه اهمیت ویژه دارد، اعمال تحریم‌های ثانویه علیه کشورهایی است که واقعا نفت می‌خرند یا حکومت مسکو را تامین مالی می‌کنند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او افزود هند پیش‌تر اعلام کرده است که قصد دارد وابستگی خود را به نفت روسیه کاهش دهد و چین نیز باید اقدام‌های مشابهی انجام دهد، «زیرا وقتی از ولادیمیر پوتین نفت می‌خرد، در واقع حکومتی تمامیت‌خواه را تامین مالی می‌کند تا هزینه جنگ در اوکراین را داشته باشد».

دموکرات‌های مجلس نمایندگان نگران‌اند که این طرح اختیارات تعرفه‌ای بیش از اندازه‌ای به ترامپ بدهد، بی‌آنکه دولت او را به اعمال تحریم علیه روسیه ملزم کند. با این حال، ویلسون معتقد است توانایی اعمال فشار بر شرکای اقتصادی روسیه دقیقا همان چیزی است که این طرح را مهم می‌کند.

روسیه، ایران و چین

ویلسون این طرح را بخشی از چشم‌اندازی راهبردی و گسترده‌تر درباره روسیه، ایران و چین دانست. خود طرح نیز با هدف‌ گرفتن اقتصاد جنگی مسکو و تمدید قانون تحریم‌های جمهوری اسلامی ایران، میان مسکو و تهران پیوند برقرار می‌کند. مقام‌های کی‌یف نیز به گسترش همکاری‌های نظامی‌‌ــ‌صنعتی میان مسکو و تهران اشاره کرده‌اند.

ویلسون گفت به اعتقاد او، این روابط فراتر از دورزدن تحریم‌ها یا مناسبات اقتصادی است و موضوع فقط هم روسیه نیست. پای روسیه، چین و ایران در میان‌ است.

ویلسون برای نشان‌ دادن پیامدهای امنیتی گسترده‌تر این روابط، به توانمندی‌های حوثی‌های همسو با تهران در یمن اشاره کرد و گفت: «حوثی‌ها عوامل دست‌نشانده ایران‌اند» و تهدید ناشی از این گروه را «بسیاربسیار جدی» توصیف کرد.

اگرچه جمهوری اسلامی ایران همچنان اصلی‌ترین حامی خارجی حوثی‌ها محسوب می‌شود، قانون‌گذاران آمریکایی در حال بررسی ادعاهایی درباره ارتباطات عملیاتی، اطلاعاتی و تدارکاتی روسیه و چین با حوثی‌ها هستند که تهدیدی برای کشتی‌رانی بین‌المللی و نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه محسوب می‌شوند.

او با اشاره به حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها و زیرساخت‌های عربستان سعودی به‌عنوان شواهد این خطر، گفت: «دریای سرخ برای تجارت اهمیت بسیار زیادی دارد. واکنش به این تهدید باید هم به صورت فشار اقتصادی و هم تقویت توانمندی‌های نظامی آمریکا و متحدانش باشد.»

او افزود: «هدف جنگ نیست، هدف دستیابی به صلح از طریق قدرت است.»

بیشتر از جهان