جزئیاتی از پایگاه سری آمریکا که تحرکات موشکی جمهوری اسلامی را رصد می‌کند

این پایگاه در طرح ۱۷۵ میلیارد دلاری «گنبد طلایی» دونالد ترامپ برای سپر دفاع موشکی نقش محوری ایفا می‌کند

اعضای دلتا ۲ نیروی فضایی آمریکا‌ــ US Space Force

پایگاه فضایی باکلی در ایالت کلرادو محل استقرار نیروی فضایی آمریکا موسوم به «نگهبانان» است، نیروهایی که با تکیه بر داده‌های ماهواره‌ای، اثر حرارتی موشک‌ها را شناسایی و هشدارهای زودهنگام به نیروهای نظامی زمینی ارسال می‌کنند. 

سرویس جهانی بی‌بی‌سی در جریان بازدید از این پایگاه، شاهد تمرین‌های آموزشی و ردیابی‌های واقعی از جمله هشدار عملیاتی در جریان حمله موشکی جمهوری اسلامی ایران به پایگاه العدید در قطر بود. سرهنگ آن هیوز اعلام کرد که هشدار زودهنگام به پدافند هوایی آمریکا این امکان را داد تا موشک‌ها را رهگیری کند و از تلفات جلوگیری شود.

او فضای آن روز را «سنگین» توصیف کرد. برخلاف اغلب حملات، این‌ بار از پیش هشدار داده شده بود. آن‌ها توانستند مسیر موشک‌های جمهوری اسلامی را ردیابی و اطلاعات را به پدافند هوایی مستقر در زمین منتقل کنند. هیوز گفت: «در نهایت، ما کل پایگاه و نیروهای مستقر در آن را نجات دادیم.» 

با توجه به درگیری‌ها در خاورمیانه و اوکراین، این یگان تحت فشار مداوم قرار دارد و هشدارهای راهبردی و تاکتیکی را به نیروهای آمریکایی و متحدان آن‌‌ها ارائه می‌دهد.

در پایگاه فضایی باکلی نگهبانان به‌صورت ۲۴ ساعته در آماده‌باش کامل‌اند. آن‌ها با صفحه‌های نمایشگر عظیمی احاطه شده‌اند که نقشه‌ها و داده‌های ارسالی از ماهواره‌های نظامی در فضا را نمایش می‌دهند. این نگهبانان نخستین کسانی‌اند که اثر حرارتی فروسرخ ناشی از پرتاب موشک را شناسایی می‌کنند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این پایگاه در طرح ۱۷۵ میلیارد دلاری «گنبد طلایی» دونالد ترامپ برای سپر دفاع موشکی نقش محوری ایفا می‌کند، طرحی که از سامانه گنبد آهنین اسرائیل الهام گرفته است. 

در این پایگاه آنتن‌پوش‌های ماهواره‌ای عظیمی وجود دارد که حتی توانسته‌اند امواج رادیویی ناشی از یک ابرنواختر در فاصله ۱۱ هزار سال نوری را تشخیص دهند. 

ژنرال دیوید میلر، فرمانده فرماندهی عملیات فضایی آمریکا، در گفت‌و‌گو با بی‌بی‌سی بر تهدیدهای فزاینده از جانب روسیه و چین تاکید کرد، به‌ویژه در زمینه موشک‌های فراصوت و سامانه‌های بمباران مداری که ردیابی آن‌ها دشوارتر و نیازمند دفاع فضایی است. او همچنین توسعه ظرفیت‌ها برای حفاظت از منافع آمریکا در فضا را ضروری دانست.

فضا اکنون به‌طور رسمی به عرصه جنگی تبدیل شده است. نیروی فضایی آمریکا که پنج سال پیش در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ تاسیس شد، در پاسخ به چالش‌های فزاینده از سوی چین و روسیه شکل گرفت، کشورهایی که موشک‌های ضد‌ماهواره و سامانه‌های اختلال در ارتباطات را آزمایش کرده‌اند. ژنرال میلر گفت روسیه احتمالا قادر است محموله هسته‌ای در فضا قرار دهد، و افزود این حوزه «به‌شدت محل مناقشه» است. 

سرهنگ فینیکس هاوزر، رئیس یگان اطلاعاتی دلتا ۷ نیروی فضایی، وضعیت فعلی را «درگیری در فضا» توصیف کرد و به مانورهای خصمانه و غیرحرفه‌ای ماهواره‌ای دشمنان از جمله استفاده از تجهیزات ایجاد اختلال الکترونیکی، لیزر، و بازوهای مکانیکی برای انحراف یا تخریب ماهواره‌های دیگر اشاره کرد. هرچند نبردهای واقعی فضایی مانند فیلم‌های اکشن هنوز رخ نداده‌اند، آمریکا در حال آماده‌سازی برای چنین سناریوهایی است.

واحد دلتا ۷ از پایگاهی در نزدیکی کلرادو اسپرینگز، وضعیت هزاران ماهواره را زیر نظر دارند. در حال حاضر، حدود ۱۲ هزار ماهواره در مدار می‌چرخند، که ممکن است تا پایان دهه به ۶۰ هزار برسد. تمرکز اصلی آن‌ها روی چین است که اکنون حدود ۱۰۰۰ ماهواره دارد‌ــ نیمی از این ماهواره‌ها نظامی‌اند‌ــ و در دهه آینده ده‌ها هزار ماهواره دیگر در مدار پایین زمین مستقر خواهد کرد. فضا روز به روز شلوغ‌تر و پرتنش‌تر می‌شود. هاوزر چین را «تهدیدی فزاینده» توصیف کرد. 

او می‌گوید شاید هنوز به سطح نبردهای هوایی سبک فیلم‌ها نرسیده‌ باشیم، اما باید برای آن آماده باشیم.

تا یک سال پیش، بحث درباره توان تهاجمی در فضا علنی مطرح نمی‌شد، اما اکنون تمرکز بر ایجاد گزینه‌های تهاجمی و تدافعی برای حفظ برتری فضایی و ارائه گزینه‌های راهبردی لحظه‌ای به رئیس‌جمهوری است.

نیروی فضایی آمریکا در عملیات «چکش نیمه‌شب» برای حمله به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی نقش کلیدی ایفا کرد. ژنرال میلر فاش کرد که در حمله‌ بمب‌افکن‌های بی‌ـ‌۲ از قابلیت‌های جنگ الکترومغناطیسی نیروی فضایی آمریکا برای خنثی‌سازی اختلال‌ها و هدایت دقیق بمب‌های جی‌پی‌اس استفاده شد. متخصصان جنگ الکترونیک دلتا ۳ در منطقه عملیات مستقر بودند.

واحد دلتا ۳ به سامانه‌های سیاری مجهز است که قابلیت انتقال به هر نقطه جهان را دارند و می‌توانند ارتباطات دشمن را شنود و با «ارسال نوفه بلندتر» قطع کنند.

سرهنگ آنجلو فرناندز با اشاره به عملیات چکش نیمه‌شب، گفت: «ما توانستیم هم از دارایی‌های آمریکا محافظت کنیم و هم مسیر پروازی را باز کنیم.» در طول عملیات، نیروی فضایی دلتا ۷ طیف الکترومغناطیسی را زیر نظر داشتند تا بفهمند آیا جمهوری اسلامی از حمله آگاه شده یا هشدار تاکتیکی دریافت کرده است‌ــ این اقدام به حفظ عنصر غافلگیری کمک کرد.

ژنرال میلر با تاکید بر وابستگی ارتش آمریکا به فضا برای ناوبری، ارتباطات، و هدف‌گیری دقیق گفت برتری فضایی برای حفظ توان نظامی آمریکا ضروری است و با لحنی هشدارآمیز اضافه کرد: «وقتی ارتش آمریکا روی چیزی تمرکز کند‌ــ خدا به دادتان برسد!»

بیشتر از جهان