هر کیلو اضافه‌وزن گامی به سوی سرطان پستان است

برخی از مطالعات حاکی از آن‌ است که بافت چربی مقادیر زیادی هورمون استروژن تولید می‌کند، که در سطوح بالا با سرطان پستان مرتبط است

عکس تزیینی‌ــ پرستار پستان‌های زن را معاینه می‌کند‌ــ Canva

دانشمندان هشدار داده‌اند زنانی که چربی اضافه زیادی دارند، یک‌سوم بیشتر از همتایان لاغرتر خود در معرض ابتلا به سرطان پستان قرار دارند.

این پژوهشگران دریافتند زنان مبتلا به بیماری قلبی به ازای هر ۵ واحد افزایش در شاخص توده بدنی یا بی‌ام‌آی (BMI)، ۳۱ درصد بیشتر در معرض تشخیص سرطان پستان قرار داشتند. در همین حال، زنانی که بیماری قلبی نداشتند، برای همان میزان افزایش بی‌ام‌آی، ۱۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پستان بودند.

بی‌ام‌آی یا شاخص توده بدنی با تقسیم وزن فرد بر مجذور قد او محاسبه می‌شود و در سراسر جهان معیاری برای سنجش کم‌وزنی، وزن نرمال، اضافه‌وزن یا چاقی به کار می‌رود.

به‌ گزارش دیلی‌میل، این تحقیق نشان داد ترکیب اضافه‌وزن و ابتلا به بیماری قلبی به ۱۵۳ مورد بیشتر سرطان پستان در هر ۱۰۰ هزار نفر در سال منجر می‌شود. با این حال، تیم تحقیقاتی دریافت که ابتلا به دیابت نوع ۲ با افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط نیست.

این مطالعه می‌تواند مشوق پژوهش‌های آتی باشد تا زنان دارای سابقه بیماری‌های قلبی‌عروقی را در کارآزمایی‌های کاهش وزن با هدف پیشگیری از سرطان پستان بگنجانند، زیرا این پژوهش نشان می‌دهد که کاهش وزن می‌تواند خطر ابتلای زنان به سرطان پستان را کاهش دهد.

دکتر هاینز فریسلینگ، نویسنده اصلی این پژوهش که در آژانس تخصصی سرطان سازمان بهداشت جهانی فعالیت می‌کند، گفت: «یافته‌های این مطالعه می‌تواند برای تدوین برنامه‌های غربالگری سرطان پستان بر اساس میزان خطر هر فرد، مبنا قرار گیرد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

برخی مطالعات نشان داده‌اند که بافت چربی مقدار اضافی هورمون استروژن تولید می‌کند که سطوح بالای آن با سرطان پستان مرتبط دانسته شده است. اوایل امسال هم پژوهشگران دانمارکی نشان دادند که چاق بودن احتمال مرگ افراد بهبود‌یافته از سرطان پستان را تا ۸۰ درصد افزایش می‌دهد. مشکلات مرتبط با وزن مانند فشار خون و قند خون بالا، همچنین چربی اضافی بدن نیز خطر بازگشت این بیماری را تا ۷۰ درصد بالا می‌برد.

دانشمندان این فرضیه را مطرح کردند که این ترکیب‌ــ که در پزشکی «سندروم متابولیک» نامیده می‌شود‌ــ در بدن التهاب ایجاد می‌کند و مانع می‌شود که سیستم ایمنی به‌طور موثر با سلول‌های سرطانی مبارزه کند.

این در حالی است که پژوهش‌های نگران‌کننده نشان داده‌اند که موارد ابتلا به سرطان پستان در جهان در میان افراد زیر ۵۰ سال در حال افزایش است؛ پدیده‌ای هشداردهنده که کارشناسان را سردرگم کرده است. اوایل امسال هم پیش‌بینی هشدارآمیزی مطرح شد، مبنی بر اینکه مرگ‌ومیر ناشی از سرطان پستان در بریتانیا تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت.

بر اساس یک مطالعه دیگر در همین سال در سطح جهان، تخمین زده می‌شود که اگر روند کنونی ادامه یابد، سالانه ۳.۲ میلیون مورد جدید سرطان پستان و ۱.۱ میلیون مرگ ناشی از این بیماری رخ دهد.

این بیماری در زنان بالای ۵۰ سال (در شرایط یائسگی) به‌مراتب شایع‌تر است.

سرطان پستان شایع‌ترین نوع سرطان در بریتانیا است و سالانه جان حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر در بریتانیا و ۴۲ هزار نفر در ایالات متحده را می‌گیرد.

علائم اولیه این بیماری وجود توده‌ای در پستان، تورم یا غده‌ای در ناحیه زیربغل، تغییر در اندازه یا شکل پستان‌ها و ترشح مایع از نوک پستان است. فرو رفتگی پوست (dimpling)، راش یا قرمزی روی پوست، همچنین پوسته‌پوسته شدن، زبری یا خارش پوست در ناحیه نوک پستان هم می‌تواند جزو علائم بیماری باشد.

با وجود سال‌ها درخواست خیریه‌های مبارزه با سرطان، هنوز بیش از یک‌سوم زنان در بریتانیا پستان‌های خود را به‌طور منظم معاینه نمی‌کنند. در حالی‌ که این کار باید بخشی از یک روال ماهانه باشد تا بتوان در صورت لزوم به‌موقع اقدام کرد. این بررسی را می‌توانید هنگام دوش گرفتن، زمانی که در رختخواب دراز کشیده‌اید، یا جلو آینه پیش از لباس پوشیدن انجام دهید.

از آنجا که بافت پستان فقط در ناحیه خود پستان قرار ندارد و تا استخوان ترقوه و زیر بغل امتداد می‌یابد، مهم است که تمام این نواحی بررسی شود.

 یکی از روش‌های رایج برای معاینه استفاده از نوک انگشتان برای لمس کردن است. طبق دستور‌العمل دانشگاه ناتینگهام، با لمس پستان از بالا تا پایین و زیربغل، همچنین لمس نیم‌دایره‌ای یا دایره‌ای اطراف بافت پستان، می‌توان هرگونه ناهنجاری را تشخیص داد. می‌توانید در آینه هم به دنبال برجستگی‌های قابل‌مشاهده، تغییر در شکل نوک سینه یا ترشحات غیرعادی باشید.

اگر تغییری مشاهده کردید، فورا به پزشک مراجعه کنید. زنان بین ۵۰ تا ۷۰ سال هم باید به‌طور منظم در برنامه غربالگری سرطان پستان شرکت کنند.

بیشتر از بهداشت و درمان