سرمایه‌گذاری ۱۳۰ میلیون دلاری عربستان سعودی در پروژه‌های توسعه‌ای تاجیکستان

رئیس‌جمهوری تاجیکستان از سرمایه‌گذاری عربستان سعودی در پروژه‌ نیروگاه برق‌آبی راغون و کمربندی کولاب سپاسگزاری کرد

امامعلی رحمان، رئیس‌جمهوری تاجیکستان و سلطان عبدالرحمن المرشد، رئیس صندوق توسعه عربستان سعودی در شهر دوشنبه‌ــ facebook.com/emomalirahmontjk

دفتر رسانه‌های رئیس‌جمهوری تاجیکستان روز پنجشنبه ۱۲ تیرماه، گزارش داد که صندوق توسعه عربستان سعودی ۱۳۰ میلیون در پروژه‌های توسعه‌ای این کشور سرمایه‌گذاری می‌کند.

بر اساس این گزارش، سلطان عبدالرحمن المرشد، رئیس صندوق توسعه عربستان سعودی، در دیدار با امامعلی رحمان، رئیس‌جمهوری تاجیکستان، تعهد این کشور را به سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری در نیروگاه برق‌آبی راغون و ۳۰ میلیون دلاری در پروژه احداث جاده کمربندی شهر کولاب اعلام کرد.

در بیانیه دفتر رئیس‌جمهوری تاجیکستان در مورد دیدار رحمان و عبدالرحمن المرشد آمده است: «گسترش همکاری‌های تاجیکستان و صندوق توسعه عربستان سعودی برای تامین مالی پروژه‌های مهم در بخش‌های آموزش، حمل‌ونقل، بهداشت، انرژی برق‌آبی و مدیریت منابع آبی از موضوعات محوری این دیدار بود.»

امامعلی رحمان از پادشاهی عربستان سعودی برای کمک به پروژه‌های توسعه‌ای و زیربنایی تاجیکستان سپاسگزاری کرد و اجرایی شدن این پروژه‌ها را هموارکننده مسیر رشد اقتصادی و ارتقای سطح زندگی مردم تاجیکستان دانست. 

در بیانیه دفتر امامعلی رحمان همچنین آمده است: «طرفین اطمینان دادند که در چارچوب همکاری‌های ثمربخش، از دیگر فرصت‌های موجود برای توسعه و گسترش روابط هم بهره‌برداری کنند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

تکمیل نیروگاه برق‌آبی راغون که از بزرگ‌ترین پروژه‌های زیرساختی تاجیکستان است، دست‌کم شش میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار هزینه برمی‌دارد. دولت تاجیکستان بهار سال گذشته اعلام کرد که ۵۵۰ میلیون دلار هزینه موردنیاز این نیروگاه را از کشورهای عربی از جمله از عربستان سعودی تامین کرده است و تلاش برای جذب سرمایه‌گذار از دیگر کشورهای جهان نیز ادامه دارد.

این نیروگاه در استان ختلان تاجیکستان است و یک سد مخزنی با ارتفاع ۳۳۵ متر دارد که بلندترین سد جهان است و ظرفیت برق تولیدی آن سه هزار و ۶۰۰ تا سه هزار و ۷۸۰ مگاوات برق خواهد بود.

بر اساس گزارش‌ رسانه‌های تاجیکستان، نیروگاه برق‌آبی راغون برق سه میلیون مشترک داخلی را تامین خواهد کرد و صادرات به کشورهای منطقه از جمله قزاقستان، افغانستان و ازبکستان هم پیش‌بینی شده است. این پروژه تاکنون از صندوق توسعه عربستان سعودی، صندوق اوپک، کمک‌های بلاعوض بانک جهانی، بانک توسعه اسلامی و شماری دیگر از سازمان‌های توسعه‌محور جهان، کمک دریافت کرده است.

هرچند طرح و مراحل ابتدایی این پروژه در دهه ۱۹۷۰ و در زمانی که تاجیکستان بخشی از شوروی بود، ارائه شد، بخش عمده توسعه آن در سال ۲۰۱۶ از سر گرفته شد و واحدهای اولیه تولید برق آن در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ راه‌اندازی شدند. 

جاده کمربندی کولاب هم پروژه دیگری است که صندوق توسعه عربستان سعودی برای اجرای آن ۳۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده است. این جاده که حدود ۱۴ کیلومتر طول دارد، چندین بزرگراه، پل و تاسیسات زیربنایی دارد و حمل‌ونقل جاده‌ای در استان کولاب تسهیل خواهد کرد.

تاجیکستان با بیش از ۱۰ میلیون نفر جمعیت، فقیرترین کشور آسیای میانه به شمار می‌رود که از چندسال پیش به تلاش‌‌هایش برای جذب سرمایه‌ از سازمان‌ها و کشورهای ثروتمند افزوده است.

بیشتر از جهان