از «جانم فدای رهبر» تا مهاجرت به باکو؛ امیررضا معصومی با وجود تهدیدهای دبیر رفت

وب‌سایت‌ها و چهره‌های حکومتی در ایران، معصومی را ورزشکاری «ولایت‌مدار» و شعارش را «دشمن‌سوز» توصیف کرده بودند

شعار «جانم فدای رهبر» روی دست امیررضا معصومی در دیدار با خامنه‌ای، بهمن ۱۴۰۲‌ــ مهر

۴۸ ساعت پس از آنکه علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران، امیررضا معصومی را به دلیل غیبت‌های پیاپی به حذف از اردوی تیم ملی تهدید کرد، این کشتی‌گیر جوان رده سنگین‌وزن در اردوی تیم کشتی جمهوری آذربایجان حاضر شد تا خبر مهاجرتش را تایید کند.

در واکنش به این اتفاق، پژمان درستکار، سرمربی تیم ملی کشتی آزاد ایران، صبح روز جمعه ۲۰ تیر در صداوسیمای جمهوری اسلامی مجددا امیررضا معصومی را تهدید کرد که فدراسیون کشتی ایران مانع از اعطای مجوز جهانی برای حضور معصومی در تیم ملی جمهوری آذربایجان خواهد شد. این در حالی است که بر اساس قوانین بین‌المللی، امیرررضا معصومی در صورت دریافت گذرنامه موقت از کشوری جدید، از سال ۲۰۲۶ خواهد توانست با پرچم آن کشور در مسابقات جهانی حضور یابد.

پیش از این فردین معصومی، قهرمان سابق رده سنگین‌وزن ایران و پدر امیررضا معصومی، با بیان این ادعا که حق فرزندش در جریان مسابقه انتخابی تیم ملی ایران ضایع شده است، از آماده شدن ویزا و مراحل اعطای گذرنامه جمهوری آذربایجان به امیررضا خبر داده بود.

امیررضا معصومی پدیده ۲۰ ساله کشتی جهان محسوب می‌شود که تاکنون موفق شده است مدال نقره جام جهانی بزرگسالان سال ۲۰۲۲ در آمریکا و همچنین پنج مدال طلای مسابقات نوجونان، جوانان و کمتر از ۲۳ سال جهان را به دست آورد. با این حال این آزادکار دسته ۱۲۵ کیلوگرم در سالیان اخیر بارها به سد محکمی به نام امیرحسین زارع، قهرمان جهان و دارنده مدال‌های نقره المپیک پاریس و برنز المپیک توکیو در اردوی تیم ملی ایران برخورده کرده و چندین بار از او شکست خورده است.

این آزادکار دسته ۱۲۵ کیلوگرم تیم ملی ایران پیش از این در بهمن ۱۴۰۲ به دیدار علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، رفته و در این مراسم، شعار حکومتی «جانم فدای رهبر» را کف دستانش نوشته بود؛ آنچه موجب انتقاد و سرزنش بسیاری از کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی شد. در مقابل، شماری از وب‌سایت‌ها و چهره‌های حکومتی در ایران با تقدیر از این تصمیم معصومی، او را ورزشکاری «ولایت‌مدار» و شعارش را «دشمن‌سوز» توصیف کردند.

اکنون خبرگزاری دولتی آنا گزارش داده که امیررضا معصومی چهارشنبه هفته گذشته به همراه پدرش، از طریق مرز زمینی، وارد باکو شدند و جبرئیل حسن‌اف، عضو کادرفنی تیم ملی جمهوری آذربایجان، نیز به استقبال آن‌ها رفته است. در ادامه هم امیررضا معصومی به‌طور ویژه و فوری، از ظهر روز پنجشنبه در اردوی تمرین تیم ملی کشتی آزاد جمهوری آذربایجان، زیر نظر ختاگ گازیموف، سرمربی این تیم، تمرین کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به دلیل تشدید بحران‌های نظامی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در ایران طی سال‌های اخیر، موج مهاجرت ورزشکاران ملی‌پوش ایرانی، به‌خصوص کشتی‌گیران به‌ میزان چشمگیری افزایش داشته است. فروردین سال جاری، علیرضا دبیر، رئيس فدراسیون کشتی ایران، با حضور در یک برنامه تلویزیونی مدعی شد که شماری از کشتی‌گیران «با اجازه فدراسیون کشتی ایران» به عضویت تیم‌ ملی دیگر کشورها درمی‌آیند و افزود: «بله، ما اجازه می‌دهیم که زیر پرچم دیگری کشتی بگیرند. این کار باعث رفاقت ما با آن کشور می‌شود. البته وقتی دوران کشتی‌شان تمام شد، هم پاسپورت آن کشور را پس می‌دهند و به ایران برمی‌گردند. الان چند تا از بچه‌های ما در اسپانیا و کانادا و صربستان و آلمان‌اند و من کاری کردم که پناهنده نشوند، چون کشورشان را دوست دارند.»

علی دولتخواه، مسئول ایرانی روابط بین‌الملل فدراسیون کشتی ارمنستان، نیز به‌تازگی گفته بود که امیررضا معصومی «کشتی‌گیر مطرحی است و همه کشور‌ها آرزو دارند او عضو تیمشان باشد».

این ماجرا از دیدار نهایی انتخابی تیم ملی ایران در وزن ۱۲۵ کیلوگرم آغاز شد که امیرحسین زارع، در اردیبهشت امسال پس از جدالی حساس، با نتیجه ۸ بر ۲ معصومی را شکست داد، اما پس از پایان مسابقه، فردین معصومی، پدر امیررضا، به داوری دیدار اعتراض کرد و مدعی شد که قضاوت اشتباه در صحنه‌ای کلیدی باعث تغییر جریان کشتی شده است. او سپس پیشنهاد داد که علیرضا دبیر فیلم مسابقه را برای بررسی به فدراسیون جهانی ارسال کند، اما دبیر از قبول این پیشنهاد سر باز زد.

دلخوری و ناامیدی فردین معصومی از عضویت فرزندش در تیم ملی کشتی آزاد ایران و رویای حضور در المپیک سرانجام موجب شد او امیررضا را به عضویت در تیم ملی کشوری دیگر تشویق کند.

بر اساس مقررات فدراسیون جهانی کشتی، هر کشوری که بخواهد کشتی‌گیری با ملیت دیگر را به خدمت بگیرد، باید علاوه بر اعطای شهروندی به او، مبلغی حدود ۲۰۰ هزار دلار هم به فدراسیون کشتی کشور مبدا بپردازد و حالا به نظر می‌رسد دو فدراسیون کشتی جمهوری آذربایجان و ارمنستان حاضرند این مبلغ را به فدراسیون ایران بپردازند.

بیشتر از ورزش