سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، روز جمعه دوم خرداد، در جریان بازدید از مرزهای شمالشرقی ایران اعلام کرد که تاکنون در حدود ۱۰۰ کیلومتر از مرز مشترک با افغانستان دیوارکشی انجام شده است.
او در حاشیه بازدید از طرح انسداد مرز مشترک ایران و افغانستان توضیح داد که در اجرای این طرح از تجهیزات الکترونیکی پیشرفته و فناوریهای کاملا هوشمند بهره گرفته شده است.
در این سفر، امیر کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، نیز حضور داشت.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سرلشکر باقری با تاکید بر استاندارد بودن مراحل مختلف این پروژه گفت: «مراحل مختلف این طرح عمرانی براساس استانداردهای لازم با رعایت همه ضوابط و موازین مهندسی و رعایت مختصات جغرافیایی دو کشور همسایه ایران و افغانستان ساخته میشود.»
او افزود که عملیات زیرسازی دیوارها و نصب دیوارهای بتنی در نقاط مختلف با سرعت «خوبی» در حال انجام است و پیشرفت پروژه رضایتبخش است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران گفت: «هماینک ۱۰۰ کیلومتر از دیوارکشی مرزهای مشترک ایران و افغانستان در خراسان رضوی به پایان رسیده است و به همین میزان عملیات زیرسازی به ثمر نشسته و در مرحله جانمایی دیوار قرار دارند.»
او تاکید کرد که همزمان با اجرای طرح دیوارکشی، ساختار برجکها و پاسگاههای مرزی نیز اصلاح خواهد شد تا امنیت مرزها به شکلی موثرتر تامین شود.
سرلشکر باقری با اشاره به اهمیت این اقدام در امنیت داخلی ایران گفت: «انسداد دیواری مرزهای شمالشرق کشور نقش زیادی در تامین امنیت پایدار منطقه دارد و موجب کاهش بهسزای ورود مواد مخدر، برخی از کالاهای ممنوعه و رفتوآمد غیرقانونی اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران میشود.»
براساس طرح اعلام شده، عملیات انسداد مرزی با دیوارکشی بتنی در ارتفاع چهار متر و فنسکشی در بخش بالایی آن اجرا میشود. این طرح مرز استان خراسان رضوی با افغانستان را در طول ۳۰۰ کیلومتر در بر میگیرد.
جمهوری اسلامی ایران درباره گسترش فعالیت شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش) در امتداد مرزهای شرقیاش با افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده است.
در کنار این نگرانی، حضور گروه جیشالعدل در استان سیستان و بلوچستان نیز تهدیدی دیگر برای ایران محسوب میشود. ظاهرا این گروه اسلامگرای سنی، که با جمهوری اسلامی مخالف است، در مسیر میان ایالت بلوچستان پاکستان و استانهای غربی و جنوبی افغانستان در رفتوآمد است.
افزون بر این، فعالیت گسترده قاچاقچیان انسان و مواد مخدر نیز در بخشهایی از مرز مشترک ایران با افغانستان و پاکستان ادامه دارد. جمهوری اسلامی تاکنون نتوانسته است ترددهای غیرقانونی را کاملا کنترل کند.
با روی کار آمدن طالبان در افغانستان، شمار زیادی از شهروندان این کشور از بیم ناامنی و بیکاری، به شکل غیرقانونی وارد خاک ایران شدهاند. تهران که از افزایش ورود مهاجران افغان بدون اقامت قانونی نگران است، سیاست اخراج اجباری این افراد را با جدیت بیشتری دنبال میکند.