عربستان سعودی و آمریکا درباره همکاری در استخراج معادن مذاکره می‌کنند

عربستان سعودی در چارچوب برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰، که با هدف کاهش وابستگی اقتصادی به نفت طراحی شده، به‌سرعت در حال گسترش بخش معدن است. طلا، سنگ فسفات و بوکسیت از مهم‌ترین منابع معدنی این کشور به شمار می‌روند

تصویر آرشیوی از دیدار شاهزاده محمد بن سلمان و دونالد ترامپ‌ــ رویترز

هیئت دولت عربستان سعودی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور قصد دارد درباره توافقی احتمالی در زمینه استخراج معادن و منابع معدنی با آمریکا مذاکره کند. 

به گزارش رویترز، در این بیانیه به جزئیات این «تفاهم‌نامه» اشاره نشده است، اما آمده است که مذاکرات بین وزارت صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی و وزارت انرژی آمریکا انجام خواهد شد.

 قرار است دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، هفته آینده به عربستان سعودی سفر کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

عربستان سعودی در چارچوب برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰، که با هدف کاهش وابستگی اقتصادی به نفت طراحی شده، به‌سرعت در حال گسترش بخش معدن است. طلا، سنگ فسفات و بوکسیت از مهم‌ترین منابع معدنی این کشور به شمار می‌روند.

عربستان سعودی همچنین از کشف منابع جدید داخلی خبر داده است. سال گذشته، مقام‌های سعودی برآورد ارزش ذخایر معدنی این کشور را تا تقریبا دو برابر افزایش دادند و به ۲.۵ تریلیون دلار رساندند، که به‌دلیل شناسایی عناصر نادر خاکی بود.

رویترز در آوریل سال جاری گزارش داد که شرکت «معادن» عربستان سعودی در حال بررسی همکاری با دست‌کم یکی از چهار شرکت خارجی در حوزه فرآوری عناصر نادر خاکی است. یکی از این گزینه‌ها شرکت آمریکایی ام‌پی متریالز است.

عربستان سعودی همچنین در زمینه سرمایه‌گذاری بین‌المللی در بخش معدن فعال‌تر شده است و با راه‌اندازی یک سرمایه‌گذاری مشترک میان صندوق ثروت دولتی و شرکت معادن تحت عنوان «مناره مینرالز» در پی خرید دارایی‌های معدنی در خارج از کشور است.

نخستین سرمایه‌گذاری بزرگ خارجی مناره مینرالز خرید ۱۰ درصد از سهام بخش فلزات پایه شرکت برزیلی وله (Vale) در سال ۲۰۲۳ بود، بخشی به ارزش ۲۶ میلیارد دلار که تولید مس و نیکل را شامل می‌شود.

بیشتر از اقتصاد