با برگزاری دومین دوره جشنواره «بلد الفن»، محله تاریخی البلد در جده بار دیگر به یک مرکز پرجنبوجوش هنری تبدیل شده است.
به گزارش عرب نیوز، این جشنواره که تا ۱۳ ژوئن ادامه دارد، بههمت «زاویه ۹۷» با همکاری وزارت فرهنگ عربستان سعودی برگزار میشود، و بیش از ۹۰ رویداد از جمله رقابتهای هنری، کارگاههای خلاقانه، نشستهای فرهنگی، کارگاههای آموزشی برای مدارس، اجراهای زنده و بازارهای آخر هفته را شامل میشود.
عبدالرحمن العاصری، مدیرعامل زاویه ۹۷، به عرب نیوز گفت: «در ادامه ماموریت زاویه ۹۷ برای تقویت حضور فرهنگی و صنایعدستی در جده تاریخی، خلاقیت را در قلب چشماندازمان قرار دادهایم تا با پیوند میراث زنده و روح نوآوری معاصر، پلی میان گذشته و آینده بسازیم. در دومین حضور ما در جشنواره بلد الفن، بیش از ۹۰ برنامه هنری و صنایعدستی برگزار میشود که هدف آن احیای جده تاریخی با انرژی خلاقانه است.»
این جشنواره چهار آخرهفته با موضوعهای مختلف را شامل میشود: صنایع دستی، طبیعت و پایداری، جوانان، و بخشی با عنوان «وداعی خوشعطر» که بر عطاریهای البلد تمرکز دارد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
العاصری افزود: «در این فصل، ما بستری پویا طراحی کردهایم که از صنایع دستی سنتی تجلیل میکند، و از طریق پایداری، روایت فرهنگی و توانمندسازی جوانان بازآفرینی میکند. ما معتقدیم خلاقیت صرفا داشتن ایده نیست، بلکه دمیدن جانی تازه در کوچهپسکوچههای جاودانه البلد است.»
از جمله ویژگیهای اصلی جشنواره امسال، برنامه پرورش هنرمندان است که گروهی از صنعتگران سنتی و مدرن را گرد هم میآورد. هدف این برنامه ایجاد جامعهای پایدار از هنرمندان است که هم میراث گذشته را حفظ کنند و هم برای آینده نوآوری داشته باشند.
در میان هنرمندان حاضر، خلود نص هنرمند تجسمی و مربی است که با زاویه ۹۷ همکاری دارد و کارگاههای سفالگری برگزار میکند. او قرار است یکی از کارگاههای آموزشی جشنواره را برگزار کند.
عزام الغامدی، از دار عزام، نیز در این جشنواره هنر عطرسازی سنتی را با استفاده از رایحههایی همچون مشک، عود و گل رز و با بهرهگیری از گیاهان بومی عربستان سعودی به نمایش خواهد گذاشت.
او به عرب نیوز گفت: «دانش سنتی و خاک مناسب برای پرورش گیاهان معطر در عربستان سعودی، عطر را به بخشی اساسی از سبک زندگی ما تبدیل کرده است. ریشهای عمیق در فرهنگ سعودی دارد. استفاده از عطر برای اهداف فرهنگی و مذهبی در این کشور قرنها قدمت دارد.»
او علاوه بر نمایش خلاقیتش، در کارگاههایش نیز به بازدیدکنندگان آموزش میدهد.
هاشم الشاوی نیز در این جشنواره کارگاههایی درباره ساخت صابونهای طبیعی برگزار میکند. او گفت: «روشهای مراقبت از پوست بهصورت ارگانیک همیشه قابل اعتماد بودهاند و از اینکه بخشی از این جشنوارهام و انواع صابون و فرایند صابونسازی را با دیگران به اشتراک میگذارم، بسیار خوشحالم.»
این جشنواره همچنین فرصتی برای شرکت در مسابقات مختلف هنری فراهم کرده است، از جمله رقابت «خلاقیتت البلد را زنده میکند» و «صنایع دستی و خوشنویسی» که به شرکتکنندگان امکان میدهد سنگفرشها و فضاهای عمومی البلد را به آثار هنری تبدیل کنند و شانس دریافت جوایز نقدی داشته باشند.