سازمان دفاع مدنی غزه روز شنبه اعلام کرد که حمله شبانه اسرائیل به اردوگاه پناهندگان خان یونس دستکم جان ۱۱ نفر ازجمله سه نوزاد را گرفته است.
محمود باسال، سخنگوی این سازمان، از کشته شدن ۱۱ نفر «پس از بمباران اردوگاه خان یونس» در جنوب غزه خبر داد.
او به خبرگزاری فرانسه گفت که هشت نفر از کشتهشدگان شناسایی شدهاند و همگی از یک خانواده بزرگ بودهاند، ازجمله یک پسر و دختر، هر دو یک ساله، و یک نوزاد یک ماهه.
ارتش اسرائیل هنوز درمورد این حمله اظهارنظر نکرده است.
اسرائیل پس از آتشبس دو ماهه، روز ۱۸ ماه مارس حمله نظامی به غزه را ازسر گرفت.
روز جمعه، آژانس دفاع مدنی غزه اعلام کرد که حملات اسرائیل دستکم ۴۲ نفر را در سراسر غزه، که از دوم مارس تحت محاصره کامل قرار دارد، کشته است.
اسرائیل ارسال کمکها به غزه را متوقف کرده و میگوید این محاصره به منظور تحت فشار قرار دادن شبهنظامیان حماس برای آزاد کردن گروگانهای اسرائیلی است.
آژانسهای سازمان ملل متحد با اعلام اینکه وضعیت کنونی مردم غزه مطابق فاجعه انسانی است، از اسرائیل خواستند که محدودیتهای ورود کمکهای بشردوستانه را لغو کند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اسوشیتدپرس نیز روز جمعه گزارش داد که یک کشتی حامل کمکهای بشردوستانه به مقصد غزه در آبهای بینالمللی نزدیک مالت هدف حمله پهپادی قرار گرفته و دچار آتشسوزی شده است. به گفته مقامهای مالت، آتش مهار شده است.
اسوشیتدپرس ائتلاف کاروان آزادی (Freedom Flotilla Coalition) اسرائیل را عامل این حمله میداند، اما تاکنون شواهد روشنی برای این ادعا ارائه نکرده است. با این حال، در ویدیوهایی که منتشر شده است صدای انفجار شنیده میشود و شعلههای آتش نیز دیده میشود. ارتش اسرائیل به این گزارش واکنشی نشان نداده است.
در همین حال، یک مقام مصری آگاه به مذاکرات آتشبس، روز شنبه به روزنامه الاخبار، وابسته به حزبالله، گفت: «دیگر هیچ امتیازی وجود ندارد که بتوان به واسطه آن به حماس فشار آورد.»
او مدعی شد: «دلیل واقعی بینتیجه بودن مذاکرات آتشبس این است که اسرائیل و آمریکا برای پایان دادن به جنگ غزه اراده واقعی ندارند.»
این مقام آگاه تاکید کرد: «اتکای واشینگتن به فشار نظامی اسرائیل برای تغییر موضع حماس شرطبندی نادرستی است.»
اسرائیل از خروج کامل از بخشهای کلیدی غزه خودداری میکند و بر ایجاد یک منطقه حائل امنیتی، خلع سلاح کامل حماس و آزادی ۵۹ گروگانی که هنوز در غزه نگهداری میشوند تاکید دارد.
اما روز جمعه رسانه العربیه به نقل از منابع مصری نوشت که اسرائیل از مفاد توافق قبلی با حماس عقبنشینی کرده است.
واینت، یکی از رسانههای خبری اسرائیل، به نقل از یک مقام اسرائیلی که نامش ذکر نشده، اعلام کرد: «تا زمانی که حماس گروگانهای ما را آزاد نکند، اقدامات نظامیمان را تشدید خواهیم کرد.» سخنگوی دفتر نتانیاهو از اظهار نظر درمورد این گزارشها خودداری کرد و گفت که این تصمیم را روز یکشنبه کابینه تصویب خواهد کرد.
در پی انتشار این گزارشها، خانوادههای گروگانهای اسرائیلی درمورد سرنوشت عزیزانشان که در غزه نگهداری میشوند ابراز نگرانی کردند. اگرچه دفتر نخستوزیر اسرائيل گزارشهای رسانههای عربی مبنی بر رد پیشنهاد توافق آتشبس از سوی اسرائیل را تکذیب کرد، خانواده گروگانها خواهان انجام اقدام فوری برای بازگرداندن آنها به اسرائیل شدند.
روز جمعه همچنین عبدالرحمن شدید، یکی از مقامهای ارشد دفتر سیاسی حماس، این ادعا را تکرار کرد که حماس برای آزادی همه گروگانها پیشنهادی ارائه کرده که شامل آتشبس بلندمدت به مدت پنج سال است.
مقامهای مصری نیز میگویند از پیشنهادی حمایت میکنند که در ازای خروج کامل اسرائیل از نوار غزه و آتشبس بلندمدت، همه گروگانها نیز همزمان آزاد شوند. با این حال، برخی رسانهها میگویند بحثهایی نیز برای یک طرح جایگزین وجود دارد که شامل آتشبس موقت دو مرحلهای در کمتر از یک سال و با ضمانت آمریکا است.
این طرح شامل تعهد اولیه اسرائیل به تکمیل روند مذاکرهای خواهد بود که به پایان جنگ منجر میشود، به طوری که در مرحله اول حماس بیش از نیمی از گروگانهای زنده و تمامی اسرای کشتهشده را تحویل میدهد.
حماس با پیشنهاد آتشبس موقت مخالف است، در حالی که بنیامین نتانیاهو طرحی را که در آن پایان جنگ به برچیدن کامل حماس منوط نشده باشد نمیپذیرد.