رژیم طالبان در حال برپایی بیش از ۱۲۰۰ مدرسه جهادی در افغانستان است

وزارت خزانه‌داری طالبان، بودجه برپایی مدارس جهادی را تامین می‌کند

گروهی از دانش‌آموزان یک مدرسه جهادی در خوست-خبرگزاری باختر

رژیم طالبان به منظور ترویج ایدلوژی جهادی و تقویت پایگاه‌های اجتماعی خود در حال برپایی هزار و ۲۲۴ مدرسه در ۴۰۸ شهرستان و ۳۴ مدرسه بزرگ جهادی که به صورت شبانه‌روزی فعالیت خواهند کرد در مراکز شهرهای افغانستان است. 

عزیزالرحمان منصور، معاون وزارت ارشاد، حج و اوقاف طالبان که برای افتتاح مدرسه‌های دینی و مساجد ساخته شده به شمال افغانستان سفر کرده، گفت براساس دستور رهبر این گروه، در هر شهر یک مدرسه بزرگ جهادی و در هر شهرستان سه مدرسه که یکی از آنان امکانات خوابگاه و فعالیت شبانه‌روزی را داشته باشد ساخته می‌شود. 

عزیزالرحمان منصور گفت برپایی مدارس جهادی در سراسر افغانستان باعث می‌شود که باطن ما زنده و ایمان ما قوی شود.» این مقام طالبان افزود که در کنار برپایی مدارس جهادی، ده‌ها مسجد نیز در شهرها و روستاهای افغانستان برای برپایی نماز ساخته می‌شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

کابینه طالبان در دی‌ماه ۱۴۰۲ نیز دستور داده بود که در هر ۷۰ کیلومتری در شاهراه‌های افغانستان، یک مسجد بزرگ برای برپایی نماز مسافران برپا شود. هرچند پیش از این نیز هزاران مسجد در سراسر افغانستان و به ویژه در روستاهای همجوار شاهراه‌ها ایجاد شده بودند، اما طالبان شمار این مساجد را کافی ندانستند و در حال برپایی مساجد بیشتر هستند.

همزمان با این، وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان از ایجاد «اداره حفاظت از ارزش‌های جهاد» خبر داد. قاری سعید خوستی، از مقام‌های این وزارتخانه در اکس نوشت که این اداره «سه هدف مهم» را دنبال می‌کند که ثبت جرایم «اشغالگران»، ثبت خاطرات جهادی و ایجاد موزه و آرشیو جهاد است.

هرچند پیش از این نیز وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان از ایجاد موزه‌های مخصوص نگهداری وسائل جنگی که طالبان در جریان جنگ با دولت پیشین افغانستان و نیروهای ائتلاف بین‌المللی مبارزه با تروریسم به رهبری آمریکا استفاده می‌کردند خبر داده بود، اما اکنون اداره‌ای برای گسترش این طرح ایجاد می‌شود.

برپایی مدرسه‌های جهادی طالبان، نخستین‌بار در اوایل ۲۰۲۲ به دستور ملا هبت‌الله آخندزاده مطرح شد و به دنبال آن وزارت معارف طالبان در استان‌های پنجشیر، هرات، بلخ، تخار و کابل این مدارس را در ساختمان‌های نهادهای دولتی و خانه‌های متعلق به مقام‌های دولت پیشین افغانستان برپا کرد. براساس دستور ملا هبت‌الله آخندزاده، هر مدرسه جهادی در مراکز شهرهای افغانستان بایدن دارای خوابگاه باشد و حقوق ماهوار مدرسین و کارمندان آن توسط وزارت خزانه‌داری این گروه تامین گردد. همچنین برای دانش‌آموزان این مدارس مدد معاشی برای تامین نیازهای شبانه‌روزی شان پرداخته می‌شود.

هرچند برپایی این مدرسه‌ها موجب نگرانی‌ها از افزایش و گسترش ایدیولوژی جهادی در میان کشورهای همسایه افغانستان شده است، اما مقام‌های طالبان با تاکید بر «اسلامی‌سازی و اصلاح جامعه» بر ایجاد هرچه بیشتر مدارس دینی و جهادی تاکید می‌کنند.

طالبان از زمان بازگشت به قدرت، آموزش دختران را به دوره متوسطه تا کلاس ششم محدود کردند و دانشگاه‌ها و مشاغل را به روی زنان بستند. در مقابل، تلاش برای جلب و جذب در مدارس جهادی بدون محدودیت سن جریان دارد و دروس بیشتر مدارس جهادی و دینی نیز به صورت رایگان ارایه می‌شود. 

بیشتر از جهان