برقع و حجاب به اشکال غیر از «سبک تاجیکی» در تاجیکستان ممنوع شد

کشورهای آسیای میانه، از جمله تاجیکستان، از رشد بنیادگرایی اسلامی نگران‌اند

جلوگیری از ورود زنان با حجاب به اشکال غیر از «سبک تاجیکی» به یکی از بیمارستان‌های تاجیکستان‌- رسانه‌های اجتماعی

مجلس نمایندگان تاجیکستان با بازنگری در قانون «تنظیم آداب و سنن»، پوشیدن برقع برای زنان این کشور را ممنوع اعلام کرد.  

نمایندگان استدلال می‌کنند که پوشیدن چادرهای که برقع دارند و چهره زنان را پنهان می‌کند، با «فرهنگ تاجیکی» در تضاد است. به گفته آنان زنان تاجیک همچنان می‌توانند روسری‌ سر کنند که اما نباید کل صورت، موها و گردن آنان را بپوشاند. 

رسانه‌های تاجیکستان گزارش دادند که سلیمان دولت‌زاده، رئیس کمیته امور مذهبی تاجیکستان، در توضیح ممنوعیت برقع و بازنگری در قانون «تنظیم آداب و سنن» گفت که این تغییرات به اقتضای زمان صورت گرفته است.  

او اضافه کرد که واردات، فروش یا تبلیغ لباس‌های بیگانه با فرهنگ ملی و همچنین پوشیدن این لباس‌ها در اماکن عمومی نیز ممنوع است. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به نوشته خبرگزاری فرغانه، چنانچه زنان «به سبک تاجیکی» حجاب نداشته باشند، اجازه ندارند به اماکن عمومی وارد شوند و زنانی که از رعایت این قانون امتناع کنند، سه هزار و ۵۰۰ سامانی، معادل ۳۲۲ دلار آمریکا، جریمه خواهند شد.  

هم‌زمان، ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌دهد ماموران در تاجیکستان زنان را متوقف کرده‌‌اند و از آن‌ها می‌‎خواهند که بر اساس فرهنگ تاجیکستان و «تاجیکانه» روسری سر کنند.

محدودیت‌ها در تاجیکستان برای مقابله با افراط‌گرایی دینی گام‌به‌گام عملی می‌شود. پیش‌تر مقام‌های این کشور حضور افراد پایین‌تر از ۱۸ سال را در مدارس دینی و اماکن مذهبی ممنوع کرده بودند.  

اقدام‌های این‌چنینی با موج انتقاد علمای تندرو در تاجیکستان مواجه شده است.  

بیشتر جمعیت تاجیکستان مسلمان‌اند و امامعلی رحمان، رئیس‌‎جمهوری تاجیکستان، تلاش می‌کند که محدود کردن آزادی‌های دینی جلو افراط‌گرایی را بگیرد. او سال ۲۰۱۵ در یک سخنرانی گفته بود که حجاب گذاشتن و «تقلید‌ کورکورانه از فرهنگی که برای ما بیگانه است»، به معنای عفت زنان و باور به دین نیست.  

کشورهای آسیای میانه از جمله تاجیکستان از رشد بنیادگرایی اسلامی نگران‌اند؛ به ویژه اینکه شماری از شهروندان این کشورها که دوشادوش داعش در خاورمیانه جنگیده‌ بودند، پس از شکست داعش یا به کشورشان بازگشته‌اند یا قصد بازگشت دارند.

شاخه خراسان داعش رویای برقراری «خلافت اسلامی» در جغرافیایی آسیای جنوبی و آسیای میانه را در سر دارد و می‌خواهد مانند عراق و سوریه سرزمین‌هایی در اختیار داشته باشد.

بیشتر از جهان